X

Preoții sârbi arestați în Muntenegru pentru că au slujit în timpul „pandemiei”, au fost eliberați

Un procuror din Muntenegru a ordonat să fie eliberați din detenție nouă preoți ai Bisericii Ortodoxe Sârbe a căror arestare a stârnit o dispută diplomatică cu Serbia, ca și ciocniri între protestatari și poliție, transmite Radio Europa Liberă.

Preoții fuseseră reținuți la 12 mai pentru că au ținut slujbe în pofida interdicțiilor impuse din cauza epidemiei de coronavirus. Incidentul a reaprins tensiuni mai vechi pe teme confesionale între cele două țări balcanice, legate de statutul și proprietățile Bisericii Sârbești în Muntenegru.

Episcopul de Budimlje și Nikšić Joanikije şi opt preoţi ai Mitropoliei de Muntenegru și de Litoral au fost eliberați azi noapte, s-a publicat pe site-ul Mitropoliei. Episcopul Joanikije împreună cu cei opt preoţi au fost în arest preventiv timp de 72 de ore din cauza litiei care a avut loc pe 12 mai la Nikšić, în ziua Sf. Vasile de Ostrog.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Uncategorized
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

  1. „Vom muri și vom fi liberi!” au strigat tinerii la revoluție (aveam pe atunci 23 de ani). Pe acești preoți i-a scăpat Dumnezeu ca pe Petru din lanțuri… Cine Îl cauta întâi pe Hristos, va câștiga pana la urma totul.. Chiar și libertatea din lumea aceasta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.