X

Guvernul a adoptat ordonanța pentru Starea de Alertă. Slujbele se vor oficia în aer liber

Ce se întâmplă cu 'Stare de alertă' din 15 mai. Avocatul Poporului ...

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Începând de vineri, 15 mai, România iese din starea de urgență și va trece la STARE DE ALERTĂ, o variantă de relaxare a interdicțiilor din ultima perioadă dar cu păstrarea anumitor restricții în scopul ținerii sub control a epidemiei de coronavirus. 

Guvernul Ludovic Orban a adoptat luni, în ședința Executivului, un proiect de LEGE care explică ce se poate face și ce nu se poate face în timpul stării de alertă, în majoritatea aspectelor cotidiene: sport, amenzi, economie, cultură, muncă, transport.

Atenție! Legea nu intră acum în vigoare, a fost trimisă Parlamentului spre dezbatere și vot și poate suferi modificări în Legislativ. Legea va intra în vigoare după adoptarea ei în Parlament și apariția în Monitorul Oficial.

Legea integrală poate fi citită aici.

Şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, a anunţat, la finalul şedinţei de Guvern, o parte din măsuri:

 • obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă
 • restaurantele, barurile, terasele rămân închise
 • se deschid locatiile pentru îngrijire personală, curăţătorie, cabinete stomatologice
 • se vor oficia slujbe in aer liber
 • firmele cu peste 50 de angajati trebuie să instituie programe individualizate pentru angajaţi, astfel încât între salariaţi să se asigure existenţa unui interval de o oră la începerea şi la terminarea programului de muncă, într-o perioadă de trei ore.
 • valabilitatea contractelor colective de muncă se prelungeşte pe perioada stării de alertă, precum şi pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acesteia.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

22 comentarii

 1. Din ce cunosc din Scrierile Sf Părinți Apostolici, nu este posibil ca să se facă O Sfântă Liturghie pe o masă acolo unde nu există Sfinte Moaște ale unui Sf Mucenic. În secolele primare Sfânta Liturghie se slujea pe Sf Morminte ale unui Sf Mucenic martirizat pentru Adevăr pentru Iisus Hristos Dumnezeu Adevărat și Om Adevărat

   1. Da Sf Antimis contine particica cu Sf Moaste, dar unde este credinta norodului ? De ce nu crede preotul si norodul ca in Bisericã este corabia salvatoate ocrotita de Duhul Sfant ? De ce au apostat unii si nu mai cred si au devenit slugile diavolului prin frica ? Stim bine ca fricosii merg in iad

 2. Sf Liturghie este o Taina si este obligatoriu ca Preotul sa fie in Duh si Adevar pentru ca sa se coboare Sf Duh la momentul Sf Epicleze. Daca acolo sunt derapaje in modul de slujire si este pomenit episcop eretic sau care este numai inclinat spre erezie, atunci spun Sfintii Parinti Apostolici ca nu mai vine Duhul Sfant

 3. Este Particica in Sf Antimis. Dar credinta unde este ? Fug afara toti cu gandul ca Iisus Hristos nu i va scapa de virus si fug ticalosii apostati plini de duhul diavolesc de frica crezand ca distanta dintre ei si aerul curat îi va salva. Oare câtã ticãlosie mai poate exista in unii ?

  1. Si mai vezi pe unii popi si cu botnita la gura, de parca atotputernicia Domnului e inferioara la covid19…

 4. Fraților, Sfântul Antimis s-a introdus mai târziu de către episcopi, pentru creșterea puterii lor. Sfânta Liturghie se tine pe Sfânta Masa. Sfântul Lucian a ținut Sfânta Liturghie pe pieptul sau. Ideea :Sfânta Liturghie se tine în Sfânta Biserica. Dar, acum, fiind în robia babilonice, prin apostazia “episcopilor”, se sta în corturi, inafara Bisericii și, oamenii se închină cu (iertați-mă, am văzut cu ochii mei) fundul la Sfântul Altar. Doamne miluiește, Doamne miluiește, Doamne miluiește!

  1. Dar de ce nu se ia in considerare slujirea Sf Liturghii intr-un spatiu strict privat: o locuinta mai mare unde sa incapa mai multi sau un garaj mare sau un pod de casa ( podul sa fie bine curatat) sau orice alt spatiu de mare capacitate unde sa incapa macar 20 de oameni? Daca exista Sf Antimis si un preot NEPOMENITOR AFLAT IN DREAPTA CREDINTA…atunci nimeni si nimic nu poate opri Slujba Sf. Liturghii

   1. totusi, hai sa nu ne dam cu parerea asa pe orice subiect ce ne depaseste.. pentru ce sunt bisericile? ca sa slujim in poduri? dar ce, noi suntem mamaligi, comandate de niste neo-marxisti?

    1. Admin,

     cca70 zice bine si chiar foarte bine , in “bisericile” de ziduri si daca ar fi deschise nu ai ce cauta din cauza ereziei ecumeniste. In nici un caz nu incuviintez inchiderea lor si tactica pumnului in gura de catre autoritati.

     Strict duhovniceste vorbind cca70 a pus punctul pe “i” , si subiectul nu ne depaseste, ba din contra sunt “mamaligi” oamenii care nu practica tactica de “catacomba” lipsindu-se in mod voit si fricos de cele sfinte si aleg sa astepte datu drumu de la stapanitor.

     Sa zicem ca de frica “soldatilor ” nu merg la locas, dar in ascuns a sluji de ce le e frica?

     Nu revolutie cu forta trebuie ci intelepciune.

     Mantuire

     Mantuire
     Ortodoxului i-a

     1. Pai de ce să-i recunoști ca stăpânitori? Trebuie luptat pentru Sfintele Taine, ele sunt valabile în orice biserica din România

    2. @admin
     Pentru ca in bisericile de caramida( cladirile lui danila & Co ) statul mamona face ce vrea el.Si Hristos nu accepta ca mamona sa dirijeze la Sf Slujba. Singurul loc unde poti tine o Sf Liturghie in ziua de azi este un spatiu privat. Fie o casa mare . fie un garaj de camioane unde sa se faca curat si un PREOT ADEVARAT adica neintinat de erezie sa slujeasca pe un Antimis si evident avind Sfinte Vase si tot ce trebuie. Pentru Hristos e important ca Liturghia sa ajunga la cei ai lui…numai conteaza acuma ca slujba nu se tine intr-un lacas de cult. Ma asteptam sa intelegi vorbele mele admin.

     1. Știu sigur unde bați: invaliditatea Sfintelor Taine în cadrul BOR. Iar asta este o idee schismatică. Acum trebuie luptat pentru deschiderea sfintelor biserici. Văd că negi și taina preoției din BOR.

 5. @admin

  ” BOR”_cea oficiala… e ortodoxa doar cu numele…si cei care inca mai sunt slujbasii ei ( preotii) si NU S-AU DEZIS PUBLIC DE EREZIA CRETANA si de cei ce au semnat acolo( patriarh+ episcopi) sunt in acelasi duh de erezie cu ierahii. Iar Hristos nu va accepta ca ei ( preotii fricosi) sa mai intineze poporul cu erezia cretana. Chiar te indoiesti de puterea lui Hristos??? Crezi tu ca daca vroia Hristos sa se deschida bisericile nu se deschideau pana acuma? De ce in tarile care nu au semnat in Creta 2016 Hristos a lasat portile bisericilor deschise? Pentru ca acolo se oficiaza cu adevarat Sf Slujba asa cum Ii place lui Dumnezeu. Este voia Domnului ca “bisericile de caramida ” ale lui danila sa ramina inchise pentru ca erezia ecumenista sa numai otraveasca poporul. Este voia lui Hristos ca cei curajosi sa se adune langa UN PREOT ADEVARAT, CARE S-A DEZIS DE IERARHUL LUI MINCINOS SI CARE MARTURISESTE DREAPTA CREDINTA si Sf Liturghie sa fie slujita pentru mantuirea sufletelor. Inainte sa ma acuzi de schisma vezi ce inseamna schisma. Si ma bucur ca intelegi “unde bat” ca poate te vei ruga lui Dumnezeu sa iti descopere ce vrea sa zica ” nemernicul asta schismatic CCA70 ” si pana la urma sa aflii ADEVARUL.

  1. Dumnezeu îngăduie această ispită, pentru căderile în erezia ecumenistă, dar Sfintele Taine din BOR sunt valide în orice parohie și trebuie sa fie libertate pentru a fi săvârșite. Asta trebuie apărat acum

   1. @admin
    Pana la un punct vad ca ne intelegem, de la un punct in colo vad insa ca nu intelegi vorbele mele. Un simplu sfat catre tine: roaga-te cu maxima sinceritate dar si cu indarjire ( adica nu doar o rugaciune) ca Dumnezeu sa iti descopere ADEVARUL. Dumnezeu nu ii lasa in necunostiinta pe cei ce cauta Adevarul cu inima curata. Eu interpretez altfel actuala stare: Dumnezeu nu vrea ca poporul sa se mai “balaceasca” in ecumenism, tocmai pentru a nu se afunda si mai mult in iad sufletele celor botezati dar nestiutori, si ca atare tine cladirile inchise. La popoarele care s-au invrednicit sa aibe Slujitori ai Adevarului si care nu au facut nici un compromis cu mamona acolo portile sunt deschise. Gandeste-te si la acest aspect. Nimica nu-i intamplator!!!!

    1. Am și zis că Dumnezeu a îngăduit această teribilă ispită, dar vreau să evităm discuțiile despre validitatea Sfintelor Taine. Atât!

    2. bisericile de caramida sunt ale lui Hristos si a Maicii Domnului si Hristos este prezent in ele !
     nu sunt ale lui dănilă and co .!
     ca ” danila & co” slujesc in ele cu nevrednicie si osanda …e altceva !
     si țara e a noastra a românilor, chiar daca o conduc si o fura talharii…dar inca e a noastra si nou locuim in ea…trăim in ea…

 6. Sfintele Taine sunt valabile in orice biserica ortodoxa oficiala. Nu mai negati harul in BOR ! Una din probele ca inca mai există har in BOR este sfanta aghiazma care nu se strica nici dupa Creta
  Sa stam bine, să stam cu frica, sa luam aminte sa nu mai prigonim biserica ortodoxa oficiala. Deocamdata nu a venit vremea bisericii din catacombe.

 7. Sa fim cu atentie ca sunt si eretici pe aici care sub pretextul apararii ortodoxiei de ecumenism cad ei insisi in erezie/schisma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button