X

Elon Musk și cipul din creier: Limbajul uman ar putea deveni perimat

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Antreprenorul miliardar Elon Musk a declarat că lucrează la o tehnologie datorită căreia, în doar cinci ani, limbajul uman ar putea deveni perimat, relatează The Independent conform Agerpres. 

CEO-ul companiilor Tesla şi SpaceX a făcut această predicţie pentru podcastul Joe Rogan Experience, în cadrul unei discuţii pe tema companiei sale de neurotehnologie, Neuralink.

Musk şi-a exprimat speranţa că firma sa de neurotehnologie va reuşi să conecteze un dispozitiv Neuralink la un creier uman, pentru prima dată, anul viitor.

Cipul, alimentat de baterie, va fi implantat în craniu, iar electrozii asociaţi vor fi introduşi în creier „cu foarte multă atenţie”.

„Poate fi inserat oriunde în creier, deci ar putea fi ceva care ar ajuta la vindecarea problemelor de vedere.

În principiu, poate rezolva aproape orice este în neregulă cu creierul”, a adăugat antreprenorul.

Deşi dispozitivele din primă generaţie se vor concentra pe tratarea leziunilor cerebrale şi a tulburărilor, Musk a spus că, ulterior, acestea vor fi capabile de mult mai mult.

„Nu va trebui să vorbiţi”, a spus Musk, adaugând că vom putea face totuşi acest lucru „din motive sentimentale.

Veţi putea comunica foarte repede şi cu mult mai multă precizie… Nu sunt sigur ce se va întâmpla cu limba. Într-o situaţie de genul acesta cred că ar fi ca în „The Matrix”. Vrei să vorbeşti într-o altă limbă? Nicio problemă, doar descarci programul”.

Întrebat cât timp va trece până când compania sa va dezvolta tehnologia suficient de mult pentru ca acest lucru să devină realitate, Musk a estimat că între cinci şi zece ani, „dacă dezvoltarea continuă să accelereze”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Mă tem că este posibil ca asa ceva să se întâmple. Unii vor accepta, unii nu. Lumea se va separa în două: oamenii naturali și cei cu “amplificator de creier”, să le zicem supraoamenii. Oamenii naturali nu vor înțelege tot ce vor face supraoamenii, vor simplifica pentru a înțelege și își vor continua viata. Supraoamenii vor avansa tehnologic și ii vor trata pe cei naturali asa cum facem noi acum cu cimpanzeii, gorilele, delfinii… Supraoamenii vor crea probabil rezervații pentru oamenii naturali
    Vor exista probabil și nivele intermediare, oameni care vor alege să își amplifice doar anumite funcții ale creierului încercând sa dobândească puteri intelectuale superioare fără a-și altera persoana
    Să ne uitam ce se întâmpla cu telefonul care se mută din buzunar la mână, apoi la ochelari, apoi – logic, nu? – în interiorul cutiei craniene
    Se va crea ceva superior 5G-ului care va permite conectarea oamenilor la internet. Vor fi create cipuri care să poată prelua energia din sânge ca bateria sa nu mai fie necesară. Supraoamenii vor da naștere unei conștiințe unice. Libertatea supraoamenilor va scădea; vor apărea revolte care vor fi considerate boli ale supraomenirii și vor fi tratare. Supraomenirea s-ar putea să piară
    În tot acest timp oamenii naturali vor cerceta fenomenul după puterile lor
    Mi se pare înfiorător. Să sperăm ca Dumnezeu nu va îngădui așa ceva

    1. https://www.youtube.com/watch?v=sUIcCyPOA30

      Conștiința unică de care vorbești e Hivemind-ul (mentalitatea de stup / furnicar) a civilizației despărțitoare prin / cu AI (inteligența artificială). Nu stau să negociez cu drăcăriile astea sau să le rumeg prea mult, e suficient să știu de ele ca să mă feresc și știu cum să mă raportez, indiferent ce zic științele dovedite ale lui Plant, Einstein și alți mari ai științei. Prea mult cabalism și ezoterism și am mai comentat odată care e obsesia cu ele vs relația cu Creatorul, ezoterism vs exoterism (tehnică vs trăire). N-ai nevoie să te tâmpești de cap astfel decât dacă ai o problemă cu Dumnezeu și ești obsedat de control și profund împătimit, cu sete de putere, influență și euforii create de om (sau aranjate de arhitect, cel cu coarne, nu Creator, cel dătător de viață). Că viața și natura ei e o hologramă, că suntem ființe interdimensionale, gargară new age. Da, o fi adevărată dar Dumnezeu lucrează cu și pentru mine, nu trebuie eu să îi setez regulile vieții și jocului, al motivului ființei cred că e traducerea (motive being) – ar însemna să am acel spirit îndărătnic și sfidător revoluționar evreiesc față de Logos, cum zice foarte bine acest domn Michael Jones în interviu și cărțile sale.

      https://youtu.be/pRbe7kMIRiQ

      De asta și mulți evrei se convertesc la creștinism în consecință, când sunt puși în fața istoriei și spiritului / duhului conaționalilor lor. E Duhul lui Dumnezeu vs celui al lui Baraba. Știm că poporul a ales pe cel din urmă, pentru că ei vor Mântuirea și Messiah pe termenii lor, nu al Logosului existent.

      Doamne ajută

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button