X

[STUDIU] Incidența sarcinii la adolescente scade cu peste 42% după ce Marea Britanie renunță la educație sexuală și finanțarea publică a contracepției

pregnant-1438139_640

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

LifeSiteNews, 5 iunie 2017

Ziarul Catholic Herald relatează despre un studiu britanic recent care demonstrează că rata sarcinilor la adolescente scade odată cu reducerea finanțării publice a educației sexuale contraceptive.

Acest tip de educație, făcut în școlile publice cu fonduri de la bugetul de stat, a fost o măsură pe care liberalii din guvernele britanice succesive au aplicat-o consecvent  timp de decenii la rând, din anii 1970 și până în anii 2000.

În anii 2000, criza financiară a determinat unele reduceri bugetare – inclusiv pe această linie – ceea ce a atras critica liberalilor și laudele creștinilor. Rezultatele tăierilor de buget pe această linie au fost însă surprinzătoare și le-au dat dreptate celor din urmă. Biroul Britanic de Statistică Națională a raportat recent că nașterile la adolescente au scăzut cu 8,7% în ultimul an. În 2014, incidența acestora scăzuse deja cu 10% față de anul anterior. Cu toate acestea, legea britanică menționează în continuare ca obligatorie educația sexuală bazată pe contracepție în toate liceele publice („Children and Social Work Act”, 2017).

Decenii de experiență britanică: Multă educație sexuală și contracepție la adolescenți
= Multe sarcini la adolescente + multe BTS-uri

Studiul menționat, The effect of spending cuts on teen pregnancy („Efectul reducerii cheltuielilor aferente sarcinii la adolescență”), publicat în revista de specialitate Journal of Health Economics, a analizat date din Anglia înainte și după reducerea cheltuielilor alocate pentru educația sexuală bazată pe contracepție.

Cercetătorii David Paton de la Facultatea de Studii Economice a Universității din Nottingham și Liam Wright de la Facultatea de Administrație și Cercetare în Sănătatea Publică a Universității din Sheffield și-au propus să „examineze impactul reducerii cheltuielilor locale pe un anumit segment al sănătății publice: [acela care avea ca scop] reducerea ratelor de sarcină la adolescente”.

În mod paradoxal și contrar prezicerilor liberalilor, autorii au descoperit că renunțarea la educația sexuală bazată pe metode contraceptive în școli a condus la o reducere a incidenței sarcinilor la adolescente.

Echipa de cercetare a lui Paton și Wright a studiat statistici de la 149 de municipalități din perioada 2009-2014. Au aflat că, după tăierea fondurilor pentru educație sexuală, între 2008 și 2013, rata sarcinilor la adolescente a scăzut cu 42,6%.

Practic, după retragerea finanțării de la bugetul de stat pentru educația sexuală, sarcinile la adolescente au scăzut până la cel mai mic nivel înregistrat din 1969 încoace. Iar rata cea mai scăzută s-a înregistrat acolo unde bugetul pentru educația sexuală a fost redus cel mai mult.

Liberalii afirmaseră timp de decenii că numărul sarcinilor nedorite ar scădea numai dacă guvernul ar aloca tot mai multe fonduri pentru instruirea în școli cu privire la „sexul protejat” și pentru distribuirea gratuită de contraceptive adolescentelor. Dar, în 1999, după decenii de aplicare a acestor politici publice, Anglia a atins una din cele mai înalte rate de sarcină la adolescente din Europa.

Studiul făcut de Paton și Wtright arată că respectivele programe guvernamentale au condus  de fapt la creșterea incidenței sarcinii la adolescente și implicit la creșterea ratei avortului în rândul mamelor necăsătorite aflate la vârsta adolescenței.

Studiul concluzionează:

Cheltuielile pentru proiecte legate de sarcina la adolescență pot fi chiar contraproductive. Contracepția reduce riscul de sarcină în cazul actelor sexuale, dar crește probabilitatea ca adolescenții care au acces facil la ea să-și înceapă viața sexuală (mai devreme – n.red.) sau să facă sex mai des.

Un alt studiu, realizat în 2009 de Teenage Pregnancy Unit, departament guvernamental britanic, ajunge la concluzii similare. Iar un studiu Cochrane din 2016 demonstrează că educația pentru „sex protejat” realizată cu bani de la buget nu are „nici un efect vizibil” în sensul reducerii numărului de sarcini la adolescente.

Experiența americană: Mai multă educație contraceptivă = Mai multe avorturi

Scott Phelps, de la programul Abstinence and Marriage Education Partnership (Parteneriat de Educație pentru Abstinență și Căsătorie), a declarat pentru LifeSiteNews că aceste concluzii nu sunt o surpriză pentru militanții pro-viață și pro-familie:

Programele de educație sexuală nu fac decât să normativizeze activitatea sexuală în rândul adolescenților și tinerilor tinerilor adulți. Acestea nici măcar în trecere nu menționează opțiunea de abstinență până la căsătorie. În consecință, nu fac decât să crească riscul de apariție a sarcinii la adolescentele necăstorite, cum de altfel s-a întâmplat și în SUA.

De exemplu, filiala Planned Parenthood din regiunea Great Northwest (Planned Parenthood este cel mai mare lanț de clinici de avort din SUA – n. red.) a primit 4 milioane de dolari de la Administrația Obama pentru educație sexuală. Potrivit unui raport lansat chiar de administrația Obama, femeile incluse în acest program au înregistrat o incidență mai mare de sarcini nedorite decât femeile incluse într-un program alternativ.

Adică au fost alocați 4 milioane de dolari din banii publici pentru educația sexuală contraceptivă a adolescentelor, iar rata de sarcini la adolescente a crescut chiar în rândul tinerelor încadrate în acest program.

Unii comentatori conservatori se tem că educația sexuală contraceptivă promovată în școlile publice crește traficul de ființe umane, gradul de exploatare sexuală  a minorilor și incidența abuzurilor.

Norman Wells de la organizația britanică Family Education Trust a avertizat:

Un studiu sistematic al cazurilor recente arată că deficiențele fundamentale în atitudinea profesioniștilor față de activitatea sexuală a minorilor a contribuit direct la exploatarea și abuzarea acestora.

Traducerea: Maria Juravle

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Sexul este considerat un instinct care apare de la sine! Fals!
    În realitate această mizerie este învățată de la alte persoane!

    1. @un om Hristos a inviat!
      Sexul este un instinct uman aparut in firea omului de dupa caderea protoparintilor, ca sa se inmulteasca oamenii. Sfanta Emilia, mama Sfantului Vasile cel Mare a avut 10 copii. Cum crezi ca i-a facut? Maica Domnului a fost zamislita si ea in chip firesc, dar fara patima din Sfintii Ioachim si Ana. Tu regreti ca te-au conceput parintii tai? Ca unii fac perversiuni, asta e pacat intr-adevar. Sfintii Parinti canonisesc ca erezie a se considera spurcata/necurata (tu ii spui “mizerie”) impreunarea celor doi soti, a caror casatorie si nastere de prunci este binecuvantata de Dumnezeu.
      Exista si ispite din dreapta, sa avem grija! Doamne-ajuta!

      1. @Ioana Ai dreptate. Multă lume consideră împreunarea soţilor “murdărie”, din cauza înşelărilor lui Arsenie Boca cu Parvila Albă. Decât să-l citească pe Boca, mai bine ar citi Pidalionul.

        1. @Cata
          Parintele Arsenie: “Ma, eu nu am pretentie sa ma inteleaga cei mai multi. Caci fiecaruia ni S-a daruit Duh Sfant cat ne-a randuit Hristos. Insa, cum zice sfantul apostol Pavel, in masura in care am suferit Cruce, pentru numele Lui, asa vom fi si rasplatiti de Dumnezeu.”
          De aceea el multumea lui Dumnezeu si Maicii Domnului pentru fiecare spin al Crucii.
          Mai zicea ceva infricosator: “Pe mine, pentru jertfa Brancovenilor, m-a semanat Dumnezeu la voi.” Ce mare taina! Dar cati o pot crede?

          Parintele Arsenie, cand m-a vazut, dupa ce am intrat, s-a dat jos de pe schela si mi-a zis: “Bine ai venit, Petre”. Mi-a zis pe nume!
          Parintele purta ochelari fumurii. Atunci s-a intamplat minunea cea mai mare. Am vazut venind, de la ochii sfintiei sale, spre ochii mei, doua funii de foc!

        2. inselaT/a esti TU, CAȚO…..
          SFINTUL ARSENIE BOCA NU A FOST UN INSELAT.
          BA DIN CONTRA A FEOST CEL MAI MARE SFINT AL ROMANILOR!
          PENTRU CA TOT CEEA ce a vorbit SI A FACUT a fost sub INDICATIA DIRECT A DUHUL SFINT.
          VOI PROSTAVANII SI SECURISTII LATRATI DEGEABA,A PAGUBA, PENTRU pe cei DESTEPTI nu-i puteti INSELA.
          DE NOTORIETATE ESTE Ca securistii din BOR, si nu numai, invidiosi si SATANISTI, i-au pus vorbe in gura NEROSTITE DE SFINTUL PARINTE ARSENIE BOCA , asta FIIND valabil doar pentru PROSTI.

          P. S.
          Din cauza PREA MULTOR securisti din spatiul ORTODOX (romanesc /rusesc/grecesc) nici multe profetii NU SINT ORIGINALE, aparute oriunde IN SPATIUL PUBLIC (massmedia sau NET) pentru ca in cele mai multe cazuri sint FACATURI securiste 100%pentru a COMPROMITE SFINTUL DUHOVNIC RESPECTIV INAINTE VAZATOR CU DUHU sau pentru a influenta TICALOS publicul in interesul lor MESCHIN.
          CIT de prost sa fii azi ca sa ajungi sa dai CREZARE MASSMEDIEI SI NETULUI DOMINATE DE SECURISTI SATANISTI 100%?!
          Astia si dca spun ADEVARUL, sint NECREDIBILI.
          TREBUIE sa faci INVESTIGATII PROPRII SERIOASE ca sa descoperi ADEVARUL.
          Una dintre problemele destul de cunoscute azi, adica CONCEPTUL de iertare, este FUNDAMENTAL GRESIT, pentru ca interesul SECURISTILOR CRIMINALI este sa induca lumea ortodoxa in eroare ca sa fie IERTATI NECONDITIONAT de toate crimele trecute si prezente.
          O iertare a vrajmasului nu spune DUMNEZEU sa o faci fara O PENTENTA din partea LUI.
          ADICA cel care trebuie sa fie iertat trebuie SA :
          1.sa RECUNOSCA fapta facuta GRSIT,
          2.sa REGRETE fapta facuta gresit,(frate, imi pare rau pentru ce ti-am facut!)
          3.sa REPARE FAPTA FACUTA GRESIT prin care tu ai gost pagubit (material sau sliritual)cerindu-si IERTARE!
          4.sa RENUNTE la fapta facuta gresit.adica sa promita ca nu mai repeta fapta facuta gresit.
          TOT ASA SINTEM SI NOI IERTATI DE DUMNEZEU, nicidecum NECONDITIONAT, cum ar vrea SECURISTII satanisti care au furat ROMANIAin 30ani postdecembristi, mai mult decit a fost JECMANITA de imperiul otoman in patrusute de ani , si sa nu RECUNOSCA nimic , SI sa NU RESTITUIE NIMIC.si sa nu se dea la o parte ANALFABETII din calea dezvoltarii natiei.SA FIE EI ALESI LA I FINIT PRIN VOT FIRAT.
          Cind de fapt ar trebuie sa RESTITUIE in 48de ore DE SAPTE ORI TOT CEEA CE AU FURAT POPRULUI ROMAN ,ca sa ramina in wrul gol in MUSAI in SANT si ei si neamul lor sa fie decretati prin CONSTITUTIE ca TRAFATORI DE NEAM. SI TARA, scris pe DOCUMENTELE LOR OFICIALE din tata in fiu pentru UN MILENIU, cuvintul definitoriu “PARIA” si fara DREPT DE SCOALA, de munca MUNCA CALIFICATA, de proprietate privata si de parasit tara, pentru O MIE DE ANI., ca sa-si ISPASEASCA CRIMA FACUTA ASUPRA NEAMULUI ROMANESC.
          NICIDECUM puscarie de sase luni sau trei ani, ca sa scrie carti, si el si neamului lui sa RAMINA BLINDATI si TRINTORI CRIMINALI inca o mie de ani.
          Decipoporul roman, nu trebuie sa le acorde nici macar PUSCARIE PE VIATA, ca sa aibe acopetisi deasupra capului si lipsa grijei de miine, sapind la santuri sau scotind HAZNALELE ROMANILOR.
          Ar fi sub demnitatea nostra SA NE FOLOSIM de munca spurcata a acestor SATANISTI CRIMINALI.
          sa – si petreaca TOATA viata in SATRE SI BORDEIE , ei si neamurile lor de INTERLOPI, DE PITIPONCI SI PITIPOANCE, muncind toata viata,cit o fi, ca ZILIERI pentru un colt de piine uscata su un PAT DE PAIE UDE.
          ASA E CRESTINESTE SI DREPT. NECRESTINESTI ar fi fost TEAPA pe care ar merita-o, dar IL IUBIM PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS si nu vrem sa-L SUPATAM. AMIN!
          DUPA O. MIE DE ANI. cind isi vor fi ISPASIT pedeapsa si CANONUL NEAMULUI LOR SECURIST SI TICALOS , vor ave drept de scoala, munca calificata si proprietate privata. DOAR ATUNCI. PUNCT. Asta inseamna
          “SI NE IARTA NOUA GRESELILE NOASTRE, PRECUM SI NOI IERTAM GRESITILOR NOSTRI.”
          NU CRED CA POATE SA SPUNA CINEVA CA DUMNEZEU TE IARTA NECONDITIONAT.

          P. P. S
          Deci, MARS, CAȚO , esti SECURIST/A!
          mai duceti-va pe pustii de TICALOSI, SATANISTI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button