X

IPS Pimen își revine simțitor de pe urma gripei Covid-19

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„Conform informării transmise astăzi de echipa medicală sub îngrijirea căreia se află IPS Pimen, starea sa generală de sănătate s-a ameliorat simțitor”, a transmis marţi Vasile Bănescu prin intermediul Basilica. ro.

Deşi evoluţia stării de sănătate este una favorabilă, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a explicat că Arhiepiscopul Pimen rămâne în continuare internat.

„Spitalizarea și tratamentul adecvat se impun în continuare pentru o perioadă care depinde de ritmul și evoluția vindecării”.

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor se află internat de luni, 20 aprilie, la Spitalul Matei Balş din Bucureşti, sub motivul că ar fi infectat cu virusul Covid-19.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

19 comentarii

  1. Dumnezeu sa il pazeasca, pe el si biserica noastra care ne- a pastrat in hotarele astea de doua mii de ani. Ce nu inteleg netrezitii astia care ataca ortodoxia, este ca din inima nu ni- l pot lua pe Dumnezeu si ca au inchis bisericile la porunca altora dar fiecare casa de crestin e o biserica a lui Hristos. Si El stie asta.

    1. imi dai un exemplu de incalcare a normelor si dogmelor b.o.r.?ce parere ai despre nepomenitorii care au primit harul prfeotesc prin mainile venerabilului ierarh?

      1. @ghetu iulian
        Glumesti?! Dupa tot ce s-a scris prin nenumarate articole si comentarii, chiar si pe acest blog, despre Sinodul din Creta, intrebarea pe care o pui chiar pare o gluma.
        Toti cei care au accepta hotararile eretice ale Sinodului din Creta, din 2016, s-au lepadat de Hristos.

        In data de 29 octombrie 2016, a avut loc ședinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Iată comunicatul oficial al Patriarhiei Romane cu privire la sinodul din Creta: ”În urma discuțiilor purtate în cadrul ședinței de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din ziua de 29.10.2016, ședință prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, membrii Sfântului Sinod au formulat și exprimat următoarele concluzii cu privire la desfășurarea și hotărârile Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe din Creta (16-27 iunie 2016): “S-a luat act cu apreciere de participarea și implicarea substanțială a Patriarhului României și a altor membri ai delegației Bisericii Ortodoxe Române la lucrările Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe. S-a luat act de conținutul documentelor în forma aprobată în cadrul lucrărilor Sfântului și Marelui Sinod din Creta, respectiv, Misiunea Bisericii Ortodoxe în lumea contemporană; Diaspora Ortodoxă; Autonomia și modul proclamării acesteia; Sfânta Taină a Cununiei și impedi-mentele la aceasta; Importanța postului și respectarea lui astăzi; Relațiile Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii creștine, la care se adaugă Enciclica și Mesajul Sinodului. Sfântul și Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe nu a formulat dogme noi, canoane noi sau modificări liturgice, ci a mărturisit faptul că Biserica Ortodoxă este Biserica Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească a lui Hristos.”

        Astfel, Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a apreciat participarea și implicarea delegației române în frunte cu Patriarhul Daniel la ”sinodul” din Creta, aprobând astfel și documentele eretice în forma lor finală, considerându-le ortodoxe. Astfel L-au vândut DEFINITIV pe Hristos, exact așa cum spunea vrednicul de pomenire IPS Iustinian Chira, într-un cerc restrâns de cunoscuți, pe la începutul lunii septembrie.

          1. Daca ai ales sa ignori argumentele din articolele si comentariile legate de acest subiect, care arata ca Sinodul din Creta este unul eretic, iar cei care in mod constient si-au insusit acele erezii sunt eretici, nimeni nu te obliga sa-i consideri pe respectivii eretici, insa prin aceasta, asemeni ecumenistilor, ce-i considera pe eretici crestini, esti in afara Ortodoxie.

          2. stii cumva cate camine de batrani sunt in arhiepiscopia sucevei? dar orfelinate ? dar gradinite crestine?cate case au fost construite ptr sinistrati? cum a fost ajutat spitalul din suceava in aceasta perioada?… toate acestea datorita i,p,s pimen care nu cred ca merita aprecierea dumnitale negativa.FAPTELE VORBESC !Restul este pistol cu apa!

        1. si te mai rog ceva nu-l implica pe vladica vrednic de pomenire probabil aflat in ceata sfintilor!

          1. Cum adica “nu-l implica pe vladica vrednic de pomenire”?
            Crezi ca a gresit cu ceva in ceea ce a spus despre cei care s-au lepadat de Hristos, printre care si Pimen?:”Dragilor, nu-i mai pomeniti pe ierarhii eretici! Pentru ca intrati in duhul lor. Vine sinodul din octombrie unde Il vor vinde definitiv pe Hristos!”

    2. IPS Pimen a prigonit pe cineva sau a caterisit vreun preot dintre asa-zisii (prin “grija” d-lui Chirilă) nepomenitori?

      1. sunt foarte multi nestiutori care habar n-au despre ortodoxie pe care i-as intreba stiti cumva cate camine de batrani sunt in arhiepiscopia sucevei? dar orfelinate ? dar gradinite crestine?cate case au fost construite ptr sinistrati? cum a fost ajutat spitalul din suceava in aceasta perioada?… toate acestea datorita i.p.s pimen care nu cred ca merita apreciere negativa.FAPTELE VORBESC !Restul este pistol cu apa,vorbe goale,aflare in treaba…Atunci ai dreptul sa judeci pe altul cand esti tot atat de bun sau macar mai bun.La urma urmei cine ne da dreptul sa-i judecam pe altii? sa ne judecam in primul rand pe noi !

  2. Joc securistic MASONIC SATANIST 100%.
    Sa se spuna ca au avut dreptate ca sa inchida BISERICA ORTODOXA .
    Pentru ca si in BISERICA TE POTI CONTAMINA! FALS!
    Nu in BISERICA nu se pot contamina decit SECURISTII, drept CREDINCIOSII NICIODATA.
    Drept credinciosii nici in afara BISERICII nu se pot contamina de VIRUSUL DRACESC.
    acest virus nu ataca decit PERSONALIZAT.
    Esti ORTODOX HABOTNIC, nunse atinge de tine.
    Punct.

    1. Eu zic să te mai temperezi puțin și să îți mai revizuiești discursul, că altfel, devine smintitor.
      Nu – L ispiti pe Dumnezeu! Atât acest virus cât orice altă boală poate să se atingă de orice om, inclusiv de tine, Gheorghe dacă îngăduie Dumnezeu.
      Pe vremea Sfântului Antonie când mănăstirile erau adevărate cetăți cu mii de călugări, a apărut la un moment dat ciuma și a secerat o mulțime dintre monahi. Nu a avut “respect” și nu s-a rușinat boala de acei călugări. De aceea, e bine să fim atenți și cu dreaptă socoteală ce scoatem pe gură și ce scriem, că uite așa din cauza unora ca tine se închide site-ul și noi ortodocșii suntem numiți extremiști.

  3. Nu voi fi niciodata UN CALDICEL ,PETRE .
    Atit cit SFINTA TREIME ,MAICUTA DOMNULUI ,SFINTII SI INGERII MA VOR PROTEJA DIRECT voi fi un ASPRU MARTURISITOR .
    Oricum stii foarte bine ca eu tai in carne vie ,iar SECURITATEA celor 40 de ani de la fuga CRIMINALULUI PACEPA,are in mine PE DREPTATE ,CEL MAI MARE DUSMAN .
    Cind vom stii concret ca aceste scursuri umane ,fratii nostri romani ,colegii nostri de facultate si stagiarii de la orice loc de munca din tara ((n-au scuze ,ar trebui sa le luam capetele in picioare ca la fotbal s-au plimbat prieteneste printre noi si ne-au FRAIERIT cu atita usurinta ,MINCIND IMPREUNA PE UN BANC de lucru un borcan de COMPOT,atit gaseam in alimentara la discretie ,o sa ne cerem singuri iadul ,pentru ca prea am fost prosti ,dupa 1989 ,inainte eram copii…
    (cine are demnitate ).( pe ceilalti nu -i pun nicicind la socoteala,sint victime ,desi extrem de consistent platite ,nu le poti cere
    DISCERNAMINT )
    TOTI PRESEDINTII ROMANIEI ,traiesc bine merci iar noi tot ne mai arde de explicatii ,si ne-au adus acum si PANDEMIA PE CAP .PENTRU CA tot SECURITATEA AU ADUS-O ! N-au stiut ca INTRA SFINTA TREIME IN ACTIUNE si socotelile de acasa nu se potrivesc cu cele din tirg .
    SI NOI tot ne dam cu presupusul !
    P.S.
    Sa.crezi ca un MOS de 90 ani face fata cumplitului virus ,ori esti redus ,ori esti securist,totuna .
    Da ,intradevar m-am gindit ca multe din comentariile mele pot fi motiv de INFARCT ,dar daca il iubim pe SFINTUL PARINTE IUSTIN PIRVU ,NE ASUMAM BARBATESTE ROLUL,dar si sintem siguri de PROTECTIE .
    ha,ha,ha,diavolii ,sigur ca ne numesc extremisti ,ori nu vrei sa ma sinchisesc de ei …
    blinzi ca porubeii si inteleptii ca serpii esti in conditii de pace ,in conditii de razboi ,esti INDARTNIC cu cei INDARTNICI .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button