X

[VIDEO] Sateliții pentru 5G lansați de Elon Musk se văd peste tot în lume ca un “tren” luminos pe cer

Românii au fost martorii, noaptea trecută, ai unor fenomene extrem de rare! Pe cer s-au putut vedea mai multe obiecte luminoase, rotunde, care se deplasau în șir indian.  Adrian Sonka, de la Observatorul Astronomic, a declarat că acele obiecte au fost lansate de compania Space X și sunt sateliţi.

Adrian Sonka a explicat ce reprezintă şirul lung de luminiţe văzute pe cerul Capitalei, sâmbătă seara. Potrivit acestuia, nu este vorba de o ploaie de stele neobişnuită sau vreun fenomen astronomic foarte rar, ci sunt sateliţi lansaţi de Space X, compania lui Elon Musk.

“Să ştiţi că pe cer, printre stele, se mişcă foarte mulţi sateliţi. De obicei sateliţii artificiali nu sunt foarte strălucitori, ei nu se văd decât câteva minute şi cam atât. În ultimele luni compania Space X a lansat sateliţi foarte mulţi fac lansări cu câte 60, zeci de sateliţi deodată, care un timp merg aşa, unul lângă altul. Sunt unul lângă altul, se rotesc în jurul Pământului, şi timp de câeva zeci de zile se văd ca un şirag aşa, ca un şir de sateliţi strălucitori, dar doar uneori.

Se întâmplă să se vadă seara uneori , alteori se văd dimineaţa, nu se văd niciodată la miezul nopţii, dar ei, în timp, se îndepărtează unul de altul şi nu vor mai fi atât de evidenţi. Vor fi lansaţi mii de sateliţi de genul acesta care practic se vor afla în orice zonă de pe cer.”, a spus Sonka.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Adrian Sonka de la Observatorul Astronomic din Capitală ne spune şi când putem să vedem aceşti sateliţi.

“Ei se rotesc în jurul Pământului în zeci de minute şi când trec noaptea pe deasupra unui loc dacă reflectă bine lumina soarelui, se pot vedea. Ei nu se văd la orice oră, în orice zi, la orice minut, şi au o anumită perioadă când se văd, timp de 3-4 minute şi după aia, gata, s-a terminat cu ei pe ziua respectivă.

Ce s-a văzut zilele astea în Bucureşti, ieri, alaltăieri şi azi a fost o lansare recentă de sateliţi, cât încă mai erau unul lângă altul pe cer, o să mai vedem o dată la câteva luni şiruri de acestea de sateliţi nou lansaţi.

Eu i-am văzut pe la 9. 30, 9.40, atunci s-au văzut cel mai bine din Bucureşti, să ştiţi că diferă minutele acestea de la un oraş la altul, momentul când îi vedem din Bucureşti nu este acelaşi cu momentul în care îi vedem de la Satu Mare, s-ar putea să se vadă şi mâine seară”, explică astronomul Adrian Sonka.

Sateliţii au scopul de a mări puterea internetului la nivel mondial, adică 5G. Când vor fi lansaţi toţi vor forma o reţea care va acoperi întreaga suprafaţă a Pământului la o înălţime de peste 500 de kilometri. Elon Musk vrea să instaleze peste 1.000 de astfel de sateliţi.

 ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Hristos a înviat. Ștergeți video cu sateliții sau dați fără sonor căci vorbesc prostii cei care filmează. Dați mail cu link abonaților dacă vă mutați iar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button