X

Abureală securisto-sinodală: Ministerul de Interne va ajuta BOR să împartă Lumina de Înviere și prescurile de Paște

Marcel Vela a anunțat, marți seară, că Ministerul de Interne a încheiat un acord cu Biserica Ortodoxă Română, în cadrul căruia se vor forma echipaje mixte care vor distribui prescurile de Paște și Lumina Învierii.  Acestea vor fi distribuite inclusiv în spitale și centrele de carantinare. Vela a anunțat că măsurile prevăzute în ordonanțele militare referitoare la distanțarea socială vor trebui respectate inclusiv în noaptea de Înviere, fiind interzisă, printre altele, formarea grupurilor mai mari de trei persoane.
Principalele declarații ale ministrului de Interne:

  • Având în vedere numărul mare de cetățeni ortodocși, MAI vine în srpijinul BOR executând misiuni de susținere și ajutor pentru clerici și credincioși. Pentru a oferi o alinare spirituală tuturor celor care trec prin momente grele vom ajuta BOR la împărțirea Luminii Sfinte în Seara Învierii.
  • Am semnat un acord de susținere și sprijin din partea tuturor forțelor coordonate din starea de urgență pentru stabilirea unor acțiuni comune pentru aceste sărbători. Vrem să oferim o consolare prin distribuirea Paștilor și a Luminii de la Ierusalim.
  • Pâine binecuvântată în formă de prescuri sfințită în Joia Mare va fi distribuită vineri 17 aprilie și sâmbătă 18 aprilie în intervalul orar 07:00-17:00 în toate parohiile, în locuri special amenajate.
  • Credincioșii vor putea ieși în jurul caselor cu respectarea restricțiilor și fără să se formeze grupuri mai mari de trei persoane. Astfel, 2-3 locatari dintr-o scară vor putea distribui Lumina pentru toți vecinii de pe scară.
  • În Noaptea de Înviere este permisă circulația tuturor preoților și a voluntarilor care vor avea asupra lor echipamentele de protecție și legitimațiile de identificare.
  • Sfânta Lumină va fi distribuită inclusiv spitalelor și centrelor de carantină.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Menită să îndulcească mâhnirea ortodocșilor, această știre confirmă și mai mult complicitatea capilor BOR cu instituțiile lumești, pentru încercarea de a distruge Biserica.

Sincer, nu putem avea încredere că lumina adusă de un milițian, care mai ieri snopea din bătaie un tânăr, doar pentru că se află pe stradă după ora 22, nu e aprinsă de la propria brichetă. Așa compromis nu putem accepta.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

16 comentarii

  1. Oare Daniel nu are mustrări de conștiință?Cum poți să accepți așa ceva? Să semnezi așa ceva? Rugăciunea de sfințire a Paștilor se face în timpul cântării Axionului Învierii, care se cântă în noaptea Învierii, nu în Joia Mare.Deci nu este canonic sfințirea Paștilor în Joia Mare. De ce au voie credincioșii să meargă să ia Sf. Paști vineri și sâmbătă, nu și duminică. Daniel și-a pus problema dacă acel polițist, jandarm este curat, trupește și sufletește să împartă Sf. Paști și Sf. Lumină? Seamănă a lepădare de credință! Trebuie să de-a explicații despre aceste grave încălcări canonice și liturgice.

    1. Multumesc frumos de informatie caci chiar nu stiam. Daca se va proceda asa atunci sa manance aia care au semnat caci eu mai am si din anii trecuti Pasti.

  2. Praf in ochi pentru fraieri!!! Nu s-au schimbat nimic. Cum să așteptăm să vina polițiștii pe la casele noastre să aducă “lumina”? De la brichetă eventual. Și o să o distribuie in 10 zile că timp până vor ajunge la toți. De ce suntem lăsați să mergem la biserică să luăm Paștile dar la Înviere și la slujba de zi NU? Nu tot unul langa altul o să stăm când vom lua Paștile!
    Pe ei îi interesează să nu mergem la sfintele liturghii!!!…și ne aruncă pastila cu Paștile și lumina că să nu zicem că nu am primit nimic!

  3. Intre timp, antihristii PNL-isti de la primaria Mosnita Noua (Timis) au incercat sa interzica distribuirea Luminii de către voluntari și chiar spovedania sau împărtășania la domiciliu spune:

    https://www.activenews.ro/stiri-politic/Primaria-din-Mosnita-Noua-Timis-abuz-deosebit-de-grav-Se-interzice-distribuirea-%E2%80%9EPastilor-a-Luminii-de-catre-voluntari-dar-si-spovedania-sau-impartasania-la-domiciliul-credinciosilor-160981

    S-au gandit ca e cazul sa ii depaseasca in ticalosie pe cei de la Bucuresti. Nu le-a iesit faza si au fost obligati sa revoce hotararea. Dar si-au dat arama pe fata a nu stiu cata oara. Ce-au facut in Mosnita Noua dupa ce au pus mana pe comuna in 2016 e de nedescris…

    In perioada asta s-au instalat pe stalpii de iluminat dispozitive care sunt, foarte posibil, antene 5G – au aparut dintr-o data la inceputul carantinei, cand reteaua de Internet a fost mai mult nefunctionala vreo cateva zile, cutia este dreptunghiulara spre patrata si este orientata spre sosea (si locuintele de peste drum). In 2018 a fost testat 5G in localitate iar strada principala are de ceva vreme in mod oficial acoperire 4G+.

      1. China are resurse, forta de munca si armament. Pune o astfel de fiara cu spatele la zid si mira-te dupa aia ca te sfasie!

  4. Ba Marcelle securistule du-te si spala-te!
    Esti infectul poporului si meriti a fi euthanasiat cu propriile-ti gaze!

  5. Istoria se repeta. Spun cu cuvintele mele :și atunci l-a trimis Pilat pe Iisus la Irod, ca să-l judece el, după legea lor, deoarece el nu găsise nici o vina în el, și atunci s-au împăcat Pilat cu Irod, căci pana atunci erau certati(cf evangheliile). Va spune ceva aceasta?!

  6. Anul acesta polițistul va striga din capatul uliții :”Veniți de luați lumină”, iar primul care se va năpusti va fi Dani trădătorul și apoi ceilalți apostați…

  7. Pilat=Vela (Veliar) și compania, Irod=Danny și compania) Anna și Caiafa sunt “Sfântul Sinod”, ostașii sunt milițienii, iar Hristos… este…
    Unul Singur..

    1. pr. cu tot respectu da’ voi astia care va tot dati razboinicii lumini cu astia si alti de pe blogosfera ortodoxa de ce nu faceti un protest ceva? scrisori? la uniune la bor, la cine vreti sa faceti ceva

      va plangeti ca babele si atat si dat aiurea din tastatura, ne smiorcaim pe net si in rest nimic
      NIMIC PRACTIC…

      de ce nu organizeaza cineva un protest pasnic? sindicatele o greva generala? se poate….asa ceva lasitate

      Si cu tot respectu; si inainte de 89 biserica voastra s-a dat cu satanele comuniste nu spun mai mult mai ales in esaloanele inalte.
      Adulterul lumesc al BOR cu cezarul e mai vechi decat cred oile credincioase
      asta e adevarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button