X

Până și ungurul Orban este mai credincios decât sinodul BOR: românii au participat la Slujba de Florii

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Episcopul Siluan, al Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica din Chitighaz (Kétegyháza) – Biserica ortodoxă românească „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“. Din soborul slujitor a făcut parte părintele Paroh Florin Olteanu.

La final, au fost împărțite crengi de salcie enoriașilor români ortodocși din Ungaria, titrează Trinitas TV. Bucuria prezenței credincioșilor în biserică a fost dătătoare de speranță pentru Înviere.

Autoritățile maghiare prin premierul Viktor Orban au permis ca oficierea slujbelor religioase din bisericile ortodoxe din Ungaria să se desfășoare în prezența credincioșilor.

În Ungaria cazurile de Covid 19 sunt mult mai puține ca în România.

NapocaNews

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

14 comentarii

 1. Este incredibil ce se petrece in Romania! Ungaria este peste Romania!
  La noi militienii fac dosare penale:
  https://www.activenews.ro/stiri/Dosar-penal-pentru-un-barbat-ce-a-indemnat-pe-Facebook-oamenii-sa-mearga-la-biserica-in-noaptea-de-Inviere-161014
  In timp ce romanii sunt invitati sa plece din tara:
  https://www.activenews.ro/stiri/Trenuri-pregatite-pentru-romanii-care-doresc-sa-plece-sa-lucreze-afara-161015

  Propun ca Viktor Orban sa fie presedintele Romaniei!
  Si in acelasi timp sa fie si prim-ministru.
  UDMR e de rahat, niste hoti.
  Viktor Orban presedinte!

  Catalin de la Veghe Patriei are un articol in care spune ca militienii sunt indemnati de superiori sa dea cat mai multe amenzi:
  https://veghepatriei.wordpress.com/2020/04/13/apelul-disperat-al-unui-politist-din-timisoara-romanii-sunt-vanati-pe-strada-de-politie-si-jandarmerie/
  Astia dau amenzi ca nu are cine sa le mai plateasca salariile daca romanii nu merg la munca. E limpede ca lumina zilei, le e frica ca raman fara bani!

  Deci ori plecam toti din tara, ori Viktor Orban presedinte!!!!!!!!!!!!!

   1. Am lucrat cateva luni in Ungaria. Nu doar ca nu am primit fost primit cu resentimente, dar pot sa spun ca ungurii sunt extrem de saritori ca oameni. Am fost foarte surprins, crede-ma!

   2. O rusine traim, in Romania un politist ungur le cere autoritatilor sa inceteze cu amenzile. Agentul sef Valer Kovacs, presedintele Sindicatului Politistilor DECUS, Biroul Judetean Timis, i-a adresat o scrisoare deschisa premierului Romaniei.

    Eu zic ca mai bine decat sa plecam la unguri ii aducem aici, ca sunt mai atenti cu nevoile oamenilor decat politicienii coloniei.

     1. Ce tot o tii atat cu du-te in Ungaria. Eu sunt roman, bucurestean sadea.
      Ba da cata rautate ai in tine! Iti zice omul ca ungurul de rand nu e un nenorocit, sunt oameni cumsecade. Ca e bine cum face Viktor Orban, iar tu incepusi cu du-te in Ungaria.

      Cainele moare de drum lung si rautaciosul de grija altuia.

  1. Moscova a lansat luni un sistem electronic de permise care întăreşte controlul carantinei în capitala rusă
   Aceste permise, care pot fi obţinute printr-o cerere online plasată pe site-ul primăriei, se referă la deplasările cu maşina sau cu transportul în comun pentru a merge, de exemplu, la locul de muncă, la medic sau la casa de vacanţă.
   Moscoviţii se vor putea de asemenea deplasa liber pe jos pentru a se duce la supermarket sau a-şi plimba animalul de companie. Însă primăria atenţionează că va extinde, dacă va fi necesar, sistemul şi la deplasările pietonilor în cartierele lor.
   https://www.jurnal.md/ro/news/568d954e64aeb87f/rusia-raporteaza-o-crestere-record-a-numarului-de-noi-cazuri-moscova-intareste-controlul-asupra-deplasarilor.html
   Care-i mai credincios ungurul Orban sau Putin?

 2. Incepe WW3 dupa Paste?
  China îşi umflă muşchii: vineri, un grup de aeronave chinezeşti format din avioane multirol J-11, bombardiere H-6 şi de recunoaştere KJ-500 au trecut pe lângă Taiwan, iar portavionul Liaoning, două distrugătoare, două fregate şi nave logistice au trecut duminică pe lângă Taiwan şi au intrat în Oceanul Pacific, când toate cele patru portavioane americane din regiunea Indo-Pacifică sunt blocate în diferite porturi din cauza carantinei pentru combaterea SARS-CoV-2. La bordul a patru portavioane aflate în misiune au fost depistaţi marinari cu SARS-CoV-2. Situaţia cea mai disperată este la bordul USS Theodore Roosevelt, unde 550 de marinari sunt infectaţi cu COVID-19, iar nava este în Portul Guam.
  https://monitorulapararii.ro/china-isi-umfla-muschii-sua-au-portavioanele-in-carantina-1-30374

  Beijingul a impus autorităților locale dintr-o provincie aflată la granița cu Rusia să adopte măsuri foarte aspre pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus în contextul în care China a raportat duminică nu mai puțin de 108 noi cazuri de infectare cu coronavirus, în provincia aflată granița cu Rusia.
  https://www.capital.ro/noi-masuri-draconice-in-china-crestere-alarmanta-a-noilor-cazuri-se-reintoarce-epidemia.html

  Prietenia dintre China si Rusia se apropie de sfarsit.

 3. Ieri a fost gasit decedat Generalul Marin Oană
  Iata cateva pasaje din relatarea sa despre lovitura de stat din decembrie 1989 din Bucureşti
  21.12.1989 orele 17,15 – 19,15
  Şeful transmisiunilor mi-a raportat că atît pe frecvenţa de bază cît şi cea de rezervă sîntem bruiaţi, şi nu avem legătura cu subordonaţi, cît şi cu eşalonul superior.
  În data de 22.12.1989 ora 11,05 (văd şi acum ceasul pendulă din biroul comandantului D1Mc [diviziei 1 mecanizate] – Mr. Carp Gheorghe), raportîndu-i că m-am întors în cazarmă
  Singura întrebare a fost referitor la consumul de muniţie. Am răspuns că NU AM TRAS NICIUN CARTUŞ.
  A sărit ca ars de pe fotoliu, strigînd, cum de nu am executat ordinul lui, să „RAD TOTUL DIN CALEA MEA”. Am răspuns că nu am ştiut de acest ordin şi nici NU ÎL EXECUTAM.
  Am văzut că insistă cu consumul de muniţie, comunicîndu-i că am tras 666 cartuşe. S-a liniştit.
  Dar vă rog să înţelegeţi semnificaţia celor trei caractere numerice.
  Se încheie o etapă ISTORICĂ a ROMÂNIEI, la care fără să vreau (vrem) am participat, cu sau fără voiea mea (noastră).
  https://mariusmioc.wordpress.com/2013/12/19/generalul-marin-oana-relatare-despre-revolutia-din-bucuresti/

 4. Astăzi am fost în unul din sate cu Ajunul. M-au primit oamenii și Dumnezeiasca Pronie m-a ascuns de milițieni. Mulțumesc-Ți Doamne! Maine, ma duc sa împărtășesc pe cei care i-am trecut pe lista… Doamne – ajută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button