X

Dr. Vasile Astărăstoae: “Mortalitatea din Italia prin infecții respiratorii acute în primul trimestru al anului 2019 (ianuarie-martie), comparată cu cea de acum (COVID-19), nu este diferită semnificativ statistic”

Procesul lui Astărăstoae și al conducerii UMF Iași reîncepe

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pandemia COVID-19, pericol real sau manipulare?

În mass-media, cu greu își găsește loc alt subiect decât noul coronavirus.  În special, numerele atrag atenția (infectați, vindecați, decedați, carantinați, izolați), ca și cum aceste numere ar conține revelații, afirmații despre viață și profeții despre viitor. O particularitate o constituie însă creșterea (din cauza măsurilor de izolare) influenței mediului virtual. În imensitatea internetului, există și o serie de „denunțători ai manipulării coroanei”, inclusiv oameni de știință educați, recunoscuți și cu experiență, care au opinii diferite de cele “oficiale” și care sunt boicotați de presă. Pe internet pot să-și exprime viziunea lor privind pandemia COVID-19. Câteva întrebări:

1, Este pandemia COVID-19 un pericol real sau este o manipulare?

Răspuns: În acest moment, nu știm. Poate să fie una sau alta, dar și una și alta. Nu sunt disponibile numere de încredere, numărul persoanelor infectate menționat în mod regulat este doar a celor la care a fost detectat virusul. În condițiile în care nu se face testarea peste tot și în care 80% dintre infectați sunt asimptomatici sau fac forme ușoare este clar că nu reflectă realitatea. Dar nimeni nu poate nega că există o afecțiune determinată de noul coronavirus. Este nevoie de multă ignoranță sau rea-voință să spunem, având în vedere raportările, că nu este epidemie. În același timp, este adevărat că problema nu a fost cauzată doar de virusul corona.

2. Dacă nu am fi testat, nu am fi observat noul virus?

Răspuns: Nu. Am fi raportat doar o creștere a infecțiilor respiratorii acute. Dar la testare avem o problemă. Wolfang Wodarg spune: „Testele, care se utilizează în prezent, nu sunt nici validate și nici specifice, virologii vor doar să câștige bani cu aceste teste”. Conform însă analizelor publicate pe site-ul Organizației Mondiale a Sănătății, dar și a declarațiilor producătorilor, numeroase testări încrucișate au arătat că testele sunt specifice. Dar la fel de adevarat este că nu au urmat procedura de omologare. Și până la omologare, suspiciunile persistă. De exemplu, virusologul Christian Drosten o consiliază profesional pe Angela Merkel, dar tot el a dezvoltat în ianuarie 2020 un test pentru virusul Sars-CoV-2 achiziționat de guvernul federal.

3. Care este mortalitatea prin noul coronavirus?

RăspunsNu știm. În tanatogeneză (fenomenele și cauzele care determină moartea) cauzalitatea poate fi directă, indirectă sau concuratoare. În această pandemie, regula este: dacă testul este pozitiv, atunci a murit din cauza noului coronavirus. Nimeni nu mai stă să analizeze dacă a murit cu coronavirus sau de coronavirus.

4. A fost pregătit OMS-ul și sistemele de sănătate să facă față pandemiei?

Aici răspunsul este fără echivoc NU.
a. Sistemele de sănătate au fost sufocate. După criza pieței financiare din 2008, fondurile publice au fost folosite pentru salvarea băncilor, în timp ce „troica” (Banca Centrală Europeană, Comisia UE și Fondul Monetar Internațional) a cerut măsuri de economii substanțiale în sectorul social și, mai ales, în cel medical. Cea mai simplă metodă a fost reducerea numărului de paturi din spital: de la 3 la 1 (conform OMS 2017). Finanțarea spitalului a fost schimbată spre rentabilitatea economică. Din 2004, în Europa, au fost introduse așa-numitele DRG-uri: companiile de asigurări de sănătate nu mai plătesc serviciile, care sunt furnizate în beneficiul bolnavilor, ci rate forfetare pentru fiecare caz în parte. Privatizarea spitalelor și înființarea grupurilor de spitale private a fost încurajatăInvestițiile au fost raționalizate. În plină pandemie, medicii din Italia, Spania, Franța, dar nu numai, au reclamat condiții catastrofale de lucru. Paturile cu ventilatoare din unitățile de terapie intensivă din spitale nu au fost suficiente, astfel încât a trebuit efectuat un triaj, o selecție a bolnavilor în funcție de vârstă și de șansele de supraviețuire prin care cei mai bătrâni și bolnavi au voie să moară(Italia). Ei mor singuri, rudele nu au voie să-i vadă. Înmormântarea nu mai este permisă, militarii trebuie să ajute acum la eliminarea morților. Echipamente de protecție eficiente pentru personalul medical au fost sau insuficiente sau deloc și de aici numărul mare de infectări în rândul acestei categorii.
b. OMS-ul a reacționat iresponsabil. A dat mesaje panicarde, care au îngrozit populația. Au recomandat aceleași măsuri, care s-au dovedit ineficiente în pandemia din 2009. Au lăudat modelul chinezesc și au impus statelor să-l urmeze, deși știau că, dată fiind cenzura și măsurile represive ale comuniștilor chinezi, cifrele raportate nu au putut fi verificate. O paranteză. Cu câteva luni înainteca OMS să lanseze pandemia corona, Centrul pentru Securitatea Sănătății (CHS) de la Universitatea Johns Hopkins (octombrie 2019), a creat pentru OMS un scenariu pentru o pandemie gripală la nivel mondial. Denumit „Eveniment 201” a fost realizat în colaborare cu doi parteneri puternici: Forumul Economic Mondial (WEF) și Fundația Bill & Melinda Gates. Scenariul prezintă o epidemie de corona, care a ucis 65 de milioane de oameni în întreaga lume. Scenariul este, în mod evident, elaborat pentru ca să ofere un substrat științific pentru privatizarea și restructurarea neoliberală a sistemului de sănătate global. Recomandările vizează cooperarea consolidată între guverne și companii private în parteneriate public-privat. Împreună cu organizațiile internaționale, trebuie promovate cercetările privind vaccinurile. Trebuie o cooperare cu companiile media, astfel încât în ​​cazul unei pandemii piața să poată fi inundată rapid cu mesajele și informațiile dorite (care sunt redactate de OMS), iar alte mesaje trebuie suprimate din punct de vedere tehnic.
Guvernele (cu câteva excepții) au ascultat de OMS și au încercat să limiteze viteza de răspândire a coronavirusului cu măsuri drastice fără precedent (carantină, izolare, distanță socială, interzicerea întrunirilor, închiderea magazinelor etc.). Pentru prima oară de la Decretul lui Constantin cel Marecreștinii nu pot participa la slujbe religioase. Iacobinii, bolșevicii, ISIS au încercat, dar nu au reușit acest lucru (slujbele se țineau în clandestinitate). Viața socială s-a mutat în lumile digitale, lucru deosebit de periculos. Măsurile de combatere a coronavirsului merg mână în mână cu abolirea fără precedent a libertăților democratice – măsuri care sunt aprobate cu entuziasm de majoritatea populației. „Dacă nu ai ști despre ce este vorba, procedura din ultimele zile ar putea fi citită ca scenariul unei preluări populiste de putere”, scria istoricul René Schlott pe 16 martie în Süddeutsche Zeitung.

Rezultatul: virusul se răspândește cu viteză necontrolabilă (dovadă că în țările în care nu s-au adoptat aceste măsuri nu avem o creștere extraordinară, semnificativă statistic), personalul medical este epuizat fizic și psihic, spitalele sunt “sufocate”, economia intră în criză. Pe 18 martie, Frank Ulrich Montgomery, vicepreședintele Asociației Medicale Mondiale, a exprimat scepticism cu privire la măsuri (interviu în Bonn Anzeiger): „Deoarece trebuie să presupunem că virusul va fi alături de noi mult timp, mă întreb când vom reveni la normal? Nu putem ține școlile și grădinițele închise la nesfârșit. În Italia, măsurile nu au ajutat niciodată, a fost o măsură de disperare politică, deoarece se crede că măsurile coercitive sunt mai eficiente decât cele generate de rațiune”.

În concluzie, în plină pandemie COVID-19, nu cunoaștem incidența, morbiditatea, mortalitatea, gravitatea, dar din frica irațională declanșăm o criză economică și socială și renunțăm cu entuziasm la drepturile fundamentale ale omului.

P.S.1. Dacă vă uitați la mortalitatea din Italia prin infecții respiratorii acute în primul trimestru al anului 2019 (ianuarie-martie) și o comparați cu cea de acum (COVID-19), nu veți găsi diferențe semnificative statistic.

P.S.2 Precizare pentru cei care supraveghează respectarea stării de urgență: cele scrise mai sus nu se referă deloc, dar deloc, la România. La noi au fost luate măsuri din timp, spitalele au fost dotate, există suficiente paturi de ATI, suficiente ventilatoare, echipamente de protecție eficiente și suficiente pentru personalul medical, conducătorii sunt înțelepți și grijulii față de noi, serviciile sociale funcționează ireproșabil și nu ne panicăm/isterizăm. Declar acestea ca să nu se înțeleagă eronat și să fiu acuzat de defetism, așa cum este definit în Codul Penal.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

10 comentarii

 1. În afară de faptul că sunteţi jalnici, chiar nu am ce să comentez. Dar, îl rog pe Dumnezeu să vă ierte, că nu ştiţi ce faceţi.

  1. Cine-i ”jalnic”, ca nu se intelege? Autorul articolului, dl. dr. Astarastoae, comentatorii de pe acest forum ori situatia in general? Si de ce ar fi ”jalnici”? Argumentati, va rog!

  2. Pe mi e ma intrigat faptul ca nu se mai țin slujbe în biserici cu enoriași.
   Asta este alegerea fiecărui om dacă simte sa între într-o biserică sau nu.
   De ce sa ne ia și acest drept?

 2. Problema -> reactie -> solutie

  Franta face un “vaccin” pentru COVID-19 care este de fapt terapie genica, care „programeaza” genele exact cum se programeaza un calculator!
  Vaccin împotriva COVID-19, bazat pe ARN mesager, în dezvoltare la două companii pharma
  https://www.stiripesurse.ro/un-nou-posibil-vaccin-impotriva-covid-19-bazat-pe-arn-mesager-in-dezvoltare-la-doua-companii-pharma_1447346.html
  Utilizing mRNA ‘programming language’ for therapy production
  Synthetic mRNA-based ‘programming language’ can control protein expression in gene therapy.
  https://www.in-pharmatechnologist.com/Article/2018/11/02/Gene-therapy-de-coded-Utilizing-mRNA-programming-language-for-therapy-production
  The earliest efforts to deliver genes to diseased cells focused on DNA, but many scientists are now exploring the possibility of using RNA instead.
  “We can control very discretely how different genes are expressed”
  Messenger RNA, or mRNA, offers a more direct, and nonpermanent, way to alter cells’ gene expression. In all living cells, mRNA carries copies of the information contained in DNA to cell organelles called ribosomes, which assemble the proteins encoded by genes. Therefore, by delivering mRNA encoding a particular gene, scientists can induce production of the desired protein without having to get genetic material into a cell’s nucleus or integrate it into the genome.
  http://news.mit.edu/2018/rna-circuit-gene-therapy-protein-1016

  1. Metoda „Problemă – Reacţie – Soluţie”

   Metoda se compune din trei etape:

   1. Se creează o problemă artificială. Aceasta poate fi una reală, sau doar la nivelul percepţiei publice. Responsabil pentru această problemă este făcut întotdeauna un inamic, real sau imaginar.
   2. Prin mass-media şi toate mijloacele de propagandă se lansează o campanie la nivelul întregii populaţii cu scopul de a provoca din partea cetăţenilor o reacţie de genul: “Aşa nu se mai poate! Trebuie să facem ceva!”
   3. În final cei care au creat problema vin cu soluţia, care este de fapt schimbarea pe care o doreau de la început şi care nu putea fi acceptată altfel de populaţie.
   https://dantanasescu.ro/2011/06/07/metoda-problema-reactie-solutie.html

  2. Gene therapy de-coded: Utilizing mRNA ‘programming language’ for therapy production
   “mRNA is more suitable for application in which transient expression of proteins can induce long-lasting effects such as vaccination or cancer immunotherapy”
   Companies like Sanofi, Pfizer, AstraZeneca, Moderna​ have invested in the technology.
   https://www.outsourcing-pharma.com/Article/2018/11/02/Gene-therapy-de-coded-Utilizing-mRNA-programming-language-for-therapy-production
   Sanofi to develop mRNA vaccines using ex-Shire platform
   https://www.outsourcing-pharma.com/Article/2018/06/12/Sanofi-to-develop-mRNA-vaccines-using-ex-Shire-platform

   1. Oamenii vor fi “programati” prin vaccinare.
    Vaccinurile ARN utilizează o abordare diferită care beneficiază de procesul pe care celulele îl utilizează pentru a face proteine: celulele folosesc ADN ca şablon pentru a face molecule de ARN mesager (mARN), care sunt apoi traduse pentru a construi proteine.
    ARN mesager este o moleculă de ARN ce are rolul de a copia informaţia genetică a unei catene de ADN, proces numit transcripţie.

    Directorul ştiinţific al Pfizer, Mikael Dolsten, a fost unul dintre directorii farmaceutici care a participat săptămâna aceasta la o întâlnire cu preşedintele american Donald Trump, pentru a discuta despre posibilele vaccinuri şi tratamente pentru virusul care se răspândeşte rapid.

    El a spus atunci că producătorul lucrează la dezvoltarea unei terapii anti-virale pentru a ajuta pacienţii care au contractat deja virusul. Dar el a spus joi că Pfizer are în vedere să se alăture unor companii precum Johnson & Johnson, Sanofi SA şi Moderna în cursa pentru a dezvolta un vaccin pentru a inocula pacienţi sănătoşi.
    https://www.bursa.ro/agentiile-de-presa-pfizer-discuta-cu-biontech-pentru-un-potential-vaccin-impotriva-coronavirusului-03631935

 3. Sucharit Bhakdi, specialist în microbiologie, unul dintre cei mai citaţi oameni de cercetare din istoria Germaniei spune că: ,,măsurile împotriva coronavirusului sunt absurde şi foarte periculoase. (…) Impactul îngrozitor asupra economiei mondiale ameninţă existenţa a nenumărate persoane”.
  Dr Frank Ulrich Montgomery, radiolog german: ,,Trebuie să presupunem că virusul va fi alături de noi mult timp, mă întreb când vom reveni la normal? Nu putem ţine şcolile şi centrele de zi închise până la sfârşitul anului. Pentru că va dura cel puţin atât de mult până vom avea un vaccin. Italia a impus un blocaj şi are efectul opus. Au ajuns rapid la limitele de capacitate, dar nu au încetinit răspândirea virusului”.
  Dr. David Katz, medic american şi director fondator al Centrului de Cercetare de la Universitatea Yale: ,,Sunt profund îngrijorat de consecinţele sociale, economice şi de sănătate ale acestei derogări aproape totale a vieţii normale (…) masuri precum, şcoli şi întreprinderi închise, adunări interzise, vor fi de lungă durată, posibil mai ”grave” decât taxa directă a virusului în sine.”
  Michael T. Osterholm, director al Centrului pentru Cercetări şi Politici de Boli Infecţioase de la Universitatea din Minnesota: ,,Luaţi în considerare efectul închiderii birourilor, şcolilor, sistemelor de transport, restaurantelor, hotelurilor, magazinelor, teatrelor, sălilor de concerte, evenimentelor sportive şi altor locaţii (…) şi a intrării lucrătorilor în şomaj. Rezultatul probabil nu ar fi doar o depresie, ci o descompunere economică completă, cu nenumărate locuri de muncă pierdute, cu mult înainte ca vaccinul să fie gata. Faceţi faţă realităţii covid-19. O blocare naţională nu este o leac.”
  https://www.stiripesurse.ro/expertii-medicali-trag-semnalul-de-alarma-coronavirusul-este-o-epidemie-de-panica-in-masa_1447120.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button