X

Se zgâlțâie șandramaua? Președintele italian al Parlamentului European avertizează UE: ”Motivele de a fi împreună se duc pe apa Sâmbetei”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pilon şi membru fondator al Uniunii Europene, Italia îi cere UE să se arate la înălţimea provocărilor puse de pandemia COVID-19, în caz contrar expunându-se unui risc mortal, comentează luni AFP citată de Agerpres. 

„Fără solidaritate, legăturile şi motivele de a fi împreună se duc pe apa Sâmbetei”, a avertizat preşedintele Parlamentului European, David Sassoli care, într-un interviu acordat cotidianului Corriere della Sera, încearcă să rămână optimist: „Este de asemenea adevărat că Europa se întăreşte prin crizele pe care le înfruntă”.

„Europa poate deveni mai puternică”, a apreciat el, cu condiţia „ca ţările noastre să înţeleagă că nu pot ieşi din asta angajându-se fiecare pentru sine”.

O prăpastie separă ţările din sudul Europei, ca Spania şi Italia, susţinute de Franţa, de cele din nord, conduse de Olanda şi Germania.

Primele, cele mai afectate până în prezent de pandemie şi dotate cu finanţe publice fragile, doresc un sprijin financiar masiv din partea UE pentru a depăşi consecinţele sanitare, economice şi sociale ale crizei. Ele pledează pentru o mutualizare a datoriilor ţărilor din zona euro, care ar putea lua forma de „obligaţiuni-corona” („corona-bonds”), ceea ce ţările din nord refuză să accepte.

„Cred că unele ţări nu au perceput măsura catastrofei care ne pândeşte şi nu îşi dau seama de gravitatea situaţiei pentru propriile lor economii”, a continuat Sassoli.

Merkel va ajuta Italia doar dacă va accepta condiții cum au fost cele impuse Greciei în 2012

Două tabere se luptă acum în interiorul UE: pe de o parte nordicii „virtuoși” financiar, Germania și Olanda mai întâi, care ar dori ca un ajutor european adus Italiei în această situație să fie însoțit de condiții cum au fost cele impuse Greciei în 2012, când a trebuit menținută în zona Euro. Pe de altă parte, un grup de cel puțin nouă țări care cer un împrumut comun european și emiterea de „obligațiuni corona” („coronabonds”). Despre acestea a vorbit sâmbătă Ursula von der Leyen, spunând pe un ton aproape nepăsător că ele sunt „un slogan”, spune într-un comentariu Radio Europa Liberă.

Europa Liberă nu reamintește condițiile puse Greciei: scăderea salariilor și a pensiilor, precum și privatizarea mai multor sectoare cheie.

Angela Merkel refuză de asemenea principiul „obligațiunilor corona”. Ele implică un soi de punere în comun a datoriilor și a trecut un deceniu deja de când, în plină criză economică, Merkel a spus că ea refuză să accepte un asemenea mecanism, zicând: „cât voi fi în viață”.Dincolo de șovăielnica solidaritate economică și financiară mai este însă și cea sanitară. Zilele trecute, presa italiană a revelat cum Cehia a oprit și confiscat un transport de măști din China destinate Italiei.Este a treia criză în care Italia se vede abandonată de Europa, după cea economică începută în 2008 și cea a refugiaților din 2015, iar asta nu va face decât să stimuleze populismul anti-UE și ascensiunea politicienilor dreptei naționaliste precum Matteo Salvini, se mai spune în comentariul Europei Libere.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

10 comentarii

 1. Da, din pacate se clatina tare UE. Dar sa nu va bucurati! Daca iesim din UE, Rusia va pune din nou gheara pe noi….deabia asteapta! Si cred ca nu s-a uitat experienta din sec XX. Asa ca rugati-va sa treaca criza asta si sa revenim, atat noi, cat si UE, la normal!

   1. Hai, mai usurel cu pravoslavnicia Rusiei, aia care-si punea preotii sa stropeasca cu agheasma tancurile cu care tragea in fratii ortodocsi ucraineni si romani bucovineni sau aia care tine strans in gheare bisericile / parohiile basarabene romanesti, de dragi ce-i sunt. A se scuti!

    1. Rominii bucuvinirni sau dus în estul Ucrainei sau a venit estul încoace, nai idee ce făceau rapenii naziști în estul Ucrainei, ce tine de Moldova, este teritoriul canonic al patriarhiei Moscovei, mitropolia Basarabiei e o schisma pe teritoriu strain

  1. Coronavirusul, mană cerească pentru Vladimir Putin

   Moscova s-a lăudat că a prins și amendat 200 de persoane care au încălcat carantina sau izolarea folosind tehnologii de recunoaștere facială și sistemul său de supraveghere care folosește 170.000 de camere. Cei acuzați că au încălcat regulile au fost afară pentru mai puțin de o jumătate de minut înainte să fie prinși de camerele de supraveghere.
   „Vrem chiar mai multe camere, vrem ca niciun colț întunecat sau stradă lăturalnică să rămână nesupravegheat”, a spus Oleg Baranov, șeful poliției de la Moscova.
   Rusia se folosește și de geolocalizare pentru a îi monitoriza pe infectați, iar niciuna dintre informațiile strânse în acest fel nu sunt confidențiale. Conform descrierii din decretul guvernamental, informația strânsă va fi trimisă prin SMS persoanelor care au intrat în contact cu suspectul dar și autorităților locale.
   https://www.digi24.ro/stiri/externe/coronavirusul-mana-cereasca-pentru-vladimir-putin-liderul-rus-se-foloseste-de-pandemie-pentru-a-isi-consolida-regimul-autoritar-1283701
   Asta in conditiile in care doar 1.836 pacienţi au fost diagnosticaţi pozitiv si doar 9 oameni au murit până acum in Putinstan!

 2. Am primit asta si am fost rugat sa o transmit mai departe:

  “Sfântul Nichifor Leprosul se arată în Bulgaria și ne dă leacul pentru Coronavirus

  “…….Am auzit de pe internet că jurnalistul
  Anghel Boncev scria o carte despre Sfântul Nichifor Leprosul, necunoscut nouă, într-un moment critic în care lumea era învăluită de pandemia coronavirusului, mulți murind, uciși de către noua molimă.

  Mărturia lui A. Boncev:
  Deoarece până atunci nu aveam prea multe cunoștințe despre viața lui, acatistul, rugăciuni, mă mulțumeam cu puținul pe care îl știam deja și îmi spuneam că sfântul ne va ajuta, aveam credința că va fi împreună cu noi, mă simțeam aproape de el. Am plâns toată noaptea, rugându-mă lui, gândindu-mă la ce se întâmpla în lume și la cazurile oamenilor infectați care se tot înmulțeau zilnic în Bulgaria.
  La 4 dimineața, în acea noapte, am adormit. În visul meu, m-a vizitat Sfântul Nichifor Leprosul. L-am recunoscut imediat. L-am văzut imediat în reverenda lui neagră, stând drept, ținându-și crucea aurie în mâna dreaptă. Mi s-a adresat cu aceste cuvinte:
  “Spune-le tuturor să se roage mie, dar de mai multe ori. Să facă și slujbe. Există un leac, și acesta este Sfânta Împărtășanie. Este și o plantă de băut (ceai), cimbrul, ucide virușii. Și în orice caz, să mergeți fără griji la casa Domnului în aceste vremuri grele, deoarece nu este niciun om contagios acolo și nimeni nu poate fi infectat acolo.”
  Noaptea următoare, a venit din nou și de data asta mi-a spus că mulți creștini, și nu numai, s-au rugat lui deoarece s-a dus vestea despre apariția lui în Grecia prin rețelele de socializare. Mi-a spus, de asemenea, să-i zic fiului meu să se roage lui, dar nu doar o dată, așa cum îi zisesem cândva – nu ajunge. “De multe ori”, a repetat sfântul. A doua zi mi-am întrebat copilul: “De câte ori te-ai rugat Sfântului Nichifor?” Și mi-a răspuns că doar o dată, dimineața. I-am explicat că nu ajunge.
  În a treia noapte l-am văzut din nou. De data asta, cel mai important lucru pe care l-am înțeles a fost acela că Bulgaria va fi protejată de virus. L-am întrebat: “Va fi toată Bulgaria protejată?” “Da”, mi-a spus. În acel moment am văzut țara noastră ca o hartă, și el stătea deasupra ei, peste Bulgaria de sud, mai exact undeva deasupra Plovdivului. Și a spus “Trageți clopotele, trageți clopotele, trageți clopotele!” L-am întrebat: “Sunt clopote în episcopia Plovdivului?” Mi-a zis scurt și afirmativ: “Da”. Apoi s-a înălțat la cer și cu crucea sa de aur binecuvânta de sus. Din însăși crucea s-a pogorât o lumină și a luminat întreaga țară. Ultimul lucru pe care l-a spus a fost: “O să treacă!”
  După asta, o schimbare uriașă s-a întâmplat înăuntrul meu – siguranța și puterea pe care minunea Sfântului Nichifor Leprosul mi-au inspirat, în fața panicii care a înghițit pe toată lumea și țara noastră…”

  Bazat pe o mărturie din Bulgaria”

  SURSA: https://asceticexperience.com/2020/03/saint-nikephoros-the-leper-appears-in-bulgaria-and-gives-the-cure-for-coronavirus/?fbclid=IwAR1yMCHnKY0BeHrj-tevo8zc4EXD3S65jvdnGR6awVkCP1JbF_Z97Z748Ig

 3. Doamne ai mila de lumea Ta! Toate astea se intampla din cauza pacatelor noastre, suntem ocupati sa alergan dupa placeri diavolesti si nu sa Il cunoastem pe Dumnezeu.
  Partajati, va rog, articolele de pe ortodoxinfo.ro si de pe site-ul
  https://mantuireaorg.blogspot.com/?m=1, puteti gasi aici invataturi si pentru cei ce nu sunt ortodocsi sau sunt eretici, sa partajam toti aceste articole, sa ii ajutam pe oameni sa vina la Dreapta Credinta, este dureros cat de indepartata este lumea de Dumnezeu. Daca noi vom tacea, pietrele vom striga! Doamne ajuta!

 4. Este oficial: vaccinul pentru COVID-19 va fi de fapt terapie genica, care “programeaza” genele exact cum se programeaza un calculator!
  Vaccin împotriva COVID-19, bazat pe ARN mesager, în dezvoltare la două companii pharma
  https://www.stiripesurse.ro/un-nou-posibil-vaccin-impotriva-covid-19-bazat-pe-arn-mesager-in-dezvoltare-la-doua-companii-pharma_1447346.html
  Utilizing mRNA ‘programming language’ for therapy production
  Synthetic mRNA-based ‘programming language’ can control protein expression in gene therapy.
  https://www.in-pharmatechnologist.com/Article/2018/11/02/Gene-therapy-de-coded-Utilizing-mRNA-programming-language-for-therapy-production
  The earliest efforts to deliver genes to diseased cells focused on DNA, but many scientists are now exploring the possibility of using RNA instead.
  “We can control very discretely how different genes are expressed”
  Messenger RNA, or mRNA, offers a more direct, and nonpermanent, way to alter cells’ gene expression. In all living cells, mRNA carries copies of the information contained in DNA to cell organelles called ribosomes, which assemble the proteins encoded by genes. Therefore, by delivering mRNA encoding a particular gene, scientists can induce production of the desired protein without having to get genetic material into a cell’s nucleus or integrate it into the genome.
  http://news.mit.edu/2018/rna-circuit-gene-therapy-protein-1016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button