X

Biserica Sfântului Mormânt nu va fi închisă, declară Patriarhia Ierusalimului

Church of the Holy Sepulchre was closed for a week

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Biserica Sfântului Mormânt a fost închisă miercuri, timp de o săptămână, din motive de precauție legate de epidemia de coronavirus, după cum au informat deja diverse surse.

Decizia privind închiderea acesteia a venit după ce poliția din Israel a avut o întâlnire cu reprezentanții bisericii, a declarat Wadi Abu Nassar, purtătorul de cuvânt al Adunării Ordinului Catolic din Țara Sfântă, și după ce guvernul israelian a anunțat măsuri suplimentare, mai aspre, pentru a combate răspândirea virusului.

Cu toate acestea, conform Patriarhiei Ierusalimului Biserica Sfântului Mormânt nu va fi închisă.

Joi, 26 martie 2020, cele trei mari comunități și anume, Patriarhia Ortodoxă Greacă din Ierusalim, Custodia Franciscană a Țării Sfinte precum și Patriarhia Armenilor din Ierusalim, care sunt responsabile pentru declararea stării de status quo, au publicat următorul anunț:

Ținând cont de felul cum evoluează lucrurile în Țara Sfântă, noi conducătorii celor trei comunități cărora bunul Dumnezeu le-a acordat harul (nn. harul este doar la ortodocși, ceilalți fiind eretici, deci fără har sfințitor) și onoarea oficierii slujbelor religioase în Biserica Sfântului Mormânt dorim să vă informăm că sărbătorile religioase ale comunităților de ortodocși, greci, latini și armeni vor continua în mod regulat, chiar dacă din motive de siguranță și pentru a evita riscul răspândirii infecției COVID-19, numărul participanților la aceste sărbători va fi limitat, iar accesul în Biserică va fi permis doar în timpul Sfintei Liturghii.

Dorim să vă asigurăm că, în interiorul bisericii, rugăciunile celor trei comunități vor continua, și mai degrabă se vor intensifica, cerând de la Tatăl ceresc sfârșitul pandemiei, recuperarea bolnavilor, protejarea personalului medical, înțelepciune pentru conducătorii bisericii și ai statului precum și mântuirea sufletelor, pentru cei care și-au pierdut viața. Ridicăm această rugăciune chiar din locul în care, prin jertfa propriei Sale vieți și prin Învierea Sa din Mormânt a treia zi, singurul Fiu născut și iubit Iisus Hristos, a învins răul, păcatul și moartea.”

traducere de Nușca

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button