X

Biserica Sfântului Mormânt nu va fi închisă, declară Patriarhia Ierusalimului

Church of the Holy Sepulchre was closed for a week

Biserica Sfântului Mormânt a fost închisă miercuri, timp de o săptămână, din motive de precauție legate de epidemia de coronavirus, după cum au informat deja diverse surse.

Decizia privind închiderea acesteia a venit după ce poliția din Israel a avut o întâlnire cu reprezentanții bisericii, a declarat Wadi Abu Nassar, purtătorul de cuvânt al Adunării Ordinului Catolic din Țara Sfântă, și după ce guvernul israelian a anunțat măsuri suplimentare, mai aspre, pentru a combate răspândirea virusului.

Cu toate acestea, conform Patriarhiei Ierusalimului Biserica Sfântului Mormânt nu va fi închisă.

Joi, 26 martie 2020, cele trei mari comunități și anume, Patriarhia Ortodoxă Greacă din Ierusalim, Custodia Franciscană a Țării Sfinte precum și Patriarhia Armenilor din Ierusalim, care sunt responsabile pentru declararea stării de status quo, au publicat următorul anunț:

Ținând cont de felul cum evoluează lucrurile în Țara Sfântă, noi conducătorii celor trei comunități cărora bunul Dumnezeu le-a acordat harul (nn. harul este doar la ortodocși, ceilalți fiind eretici, deci fără har sfințitor) și onoarea oficierii slujbelor religioase în Biserica Sfântului Mormânt dorim să vă informăm că sărbătorile religioase ale comunităților de ortodocși, greci, latini și armeni vor continua în mod regulat, chiar dacă din motive de siguranță și pentru a evita riscul răspândirii infecției COVID-19, numărul participanților la aceste sărbători va fi limitat, iar accesul în Biserică va fi permis doar în timpul Sfintei Liturghii.

Dorim să vă asigurăm că, în interiorul bisericii, rugăciunile celor trei comunități vor continua, și mai degrabă se vor intensifica, cerând de la Tatăl ceresc sfârșitul pandemiei, recuperarea bolnavilor, protejarea personalului medical, înțelepciune pentru conducătorii bisericii și ai statului precum și mântuirea sufletelor, pentru cei care și-au pierdut viața. Ridicăm această rugăciune chiar din locul în care, prin jertfa propriei Sale vieți și prin Învierea Sa din Mormânt a treia zi, singurul Fiu născut și iubit Iisus Hristos, a învins răul, păcatul și moartea.”

traducere de Nușca

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Categorii
Lumea ortodoxă
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.