X

FMI: Pandemia de coronavirus va genera o recesiune globală în 2020

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pandemia de coronavirus (COVID-19) va provoca o recesiune globală în 2020, care ar putea fi mai rea decât cea înregistrată în timpul crizei financiare din 2008-2009, a avertizat luni Fondul Monetar Internaţional (FMI), care se aşteaptă la o redresare în 2021, transmite Reuters. 

Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, a salutat acţiunile fiscale extraordinare adoptate deja de multe state pentru sprijinirea sistemelor de sănătate şi protejarea companiilor şi angajaţilor afectaţi, dar şi măsurile luate de băncile centrale pentru relaxarea politicii monetare.

„Vor fi necesare chiar mai multe măsuri, în special pe frontul fiscal”, a declarat şeful FMI, după o teleconferinţă cu guvernatorii băncilor centrale şi miniştrii de Finanţe ai G20 (cele mai puternice ţări ale lumii), care au fost de acord cu necesitatea solidarităţii pe plan global.

Fondul Monetar Internaţional va majora semnificativ finanţarea de urgenţă, în condiţiile în care deja 80 de ţări au cerut ajutor. FMI este pregătit să mobilizeze toată capacitatea sa de creditare, de 1.000 de miliarde de dolari, a dat asigurări Georgieva.

Oficialul FMI a declarat: „Costurile umane ale pandemiei sunt deja incomensurabile şi toate ţările trebuie să lucreze împreună pentru a proteja oamenii şi a limita pagubele economice”.

Perspectivele economice globale sunt negative, iar FMI se aşteaptă acum „la o recesiune cel puţin tot atât de rea ca în timpul crizei financiare globale sau chiar mai rea”, a avertizat Georgieva, adăugând că „impactul economic va fi sever, dar cu cât se va opri mai rapid virusul, cu atât mai rapidă şi mai solidă va fi redresarea”, aşteptată în 2021.

Economiile avansate sunt într-o situaţie mai bună pentru a face faţă crizei, dar multe pieţe emergente şi ţări în curs de dezvoltare se confruntă cu dificultăţi semnificative, inclusiv ieşiri de capital. De la începutul crizei, investitorii au transferat deja 83 de miliarde de dolari din pieţele emergente, cea mai semnificativă ieşire de capital înregistrată vreodată, a declarat şeful FMI.

În raportul din ianuarie „World Economic Outlook”, FMI previziona un avans al PIB-ului global de 2,9% în 2019 şi de 3,3% în 2020. În februarie, Kristalina Georgieva avertiza că extinderea rapidă a epidemiei va reduce probabil creşterea economică a Chinei în acest an la 5,6%, în scădere cu 0,4 puncte procentuale faţă de prognoza din ianuarie, şi va şterge 0,1 puncte procentuale din avansul economiei mondiale.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Războiul doar din 2026 până în 2029. Chiar și Romania are un plan de înarmare “in dinți” 2019-2025!!! Din 2026 va începe show-ul mondial!

 1. Nu se stie exact cand va veni razboiul cel mare!!! Numai Dumnezeu stie! Sunt sigur ca daca toti oamenii planetei s-ar ruga cu adevarat la Dumnezeu si la IISUS HRISTOS pentru iertarea pacatelor, nu ar mai fi niciodata “sfarsitul civilizatiei” umane, nici anul acesta 2020. nici in 2023 . nici in 2040 si nici in 2100… Nu e cum vor elitele mondiale sataniste, este cum va vrea DUMNEZEU!

 2. SUA ameninta Romania: ne dati gazele de sist sau va izolam! Pentru George Friedman, aliantele militare ale României nu au absolut nicio valoare. seful
  Stratfor ne transmite că, dacă vor, SUA pot lăsa din brate tara noastră în orice moment
  06/09/2016
  https://www.national.ro/news/sua-ameninta-romania-ne-dati-gazele-de-sist-sau-va-izolam-551442.html

  Santaj sau nu, aproape ca nici nu mai conteaza, caci vorbele lui Friedman au ajuns cu siguranta acolo unde trebuie. Seful Stratfor este unul dintre analistii pe care liderii politici si militari de la Washington nu doar ca ii asculta, dar ii si sprijina/ foloseste la nevoie. Sa fie si acum cazul? Romania reprezinta o tinta mai veche a SUA, dar una care se dovedeste greu de cucerit, macar la nivel economic.

  Acum, cand partidele se pregatesc sa intre in campanie electorala, apare din senin profesorul George Friedman si traseaza o tema politicienilor elevi: ori ne dati gazele, ori va dam rusilor!

  PRO TV, portavocea Stratfor

  Intr-un interviu acordat PRO TV, renumitul politolog evreu nascut in Ungaria, la Budapesta, incepe in forta: „Americanii vin aici sa faca bani!”. S-a inteles, da? Mai departe: „In ultimii ani, investitorii americani s-au saturat de Romania. Exemplul care imi vine in minte e Rosia Montana. A devenit un simbol in comunitatea de investitori a ceea ce se poate intampla in Romania. Cred ca guvernul a inteles asta, dar si faptul ca principalele voastre resurse sunt cele energetice si minerale”.

  Si o data deschis subiectul care l-a interesat, Friedman si-a expus planul. Unul scurt, caci Romania nu trebuie sa stie prea multe: „Gazele de sist sunt o arma care poate fi folosita pentru a evita razboiul. Rusia controleaza Europa prin gaze. Europa are nevoie de resurse alternative, iar Romania e cea mai bogata in astfel de resurse. De aceea americanii sunt atat de interesati de resursele voastre. Romania trebuie sa decida daca va permite exploatarea gazelor de sist. (…) data fiind pozitia strategica a Romaniei, exploatarea gazelor de sist e o problema strategica nationala. Gazul de sist limiteaza influenta ruseasca. Oricat de mult ar putea afecta mediul, el ofera o solutie geopolitica”. In concluzie, Friedman avertizeaza ca „in situatia actuala a Romaniei, ar fi iresponsabil sa nu luati in considerare exploatarea gazelor de sist. Decizia trebuie luata acum!”.

  „Ar putea polua mediul, dar Rusia… ”

  Romania se afla acum in situatia statelor arabe „sfatuite” de SUA sa mentina cat mai jos pretul barilului de petrol, chiar daca asta a daunat intereselor nationale. E cazul Kuweitului, tara ce a ajuns sa se imprumute de bani de pe pietele financiare externe. Toata povestea, tesuta doar pentru a lovi in Rusia lui Vladimir Putin. Ei, iata ca aceeasi placa ne este livrata acum si noua, doar ca intr-un mod mult mai brutal.

  Pentru George Friedman, aliantele militare ale României nu au absolut nicio valoare. seful Stratfor ne transmite că, dacă vor, SUA pot lăsa din brate tara noastră în orice moment
  George Friedman se intreaba daca „va avea SUA interesul de a apara siguranta nationala a Romaniei? (…) Trebuie sa va pregatiti pentru ce e mai rau fiindca, in zona asta, de obicei, ce mai rau se si intampla. Deci, trebuie sa intariti forta armata, nu ca sa-i invingeti pe rusi, ci cat sa rezistati pana la venirea americanilor”. Cum ati venit si-n ’46, nu? Bai, analistul lui peste, nu americanii se bateau cu caramida in piept ca ei sunt garantul celebrului art.5 din Tratatul NATO? Cum adica sa vedem daca SUA au interesul sa ne apere? Si scutul de la Deveselu, de ce mama naibii a mai fost construit? Doar ca sa-i enervam pe rusi, sa bagam batul prin gard?

  Bau-baul rusesc ne este prezentat ca argumentul suprem in caz de refuz pe exploatarea gazelor de sist. Seful Stratfor nu se fereste sa o spuna pe sleau: va dam pe mana lui Putin daca…! „Gazele de sist ar putea polua mediul, dar Rusia… Nimic din ce s-a construit nu a ramas fara consecinte asupra mediului. Romania trebuie sa fie sigura ca restul Europei are suficient gaz ca sa nu poata fi sub santajul Rusiei. In caz contrar, Romania va fi izolata, asa cum a fost in timpul Razboiului Rece. Riscul ecologic e real, dar riscul geopolitic e si mai real. Pericolul ca Romania sa se intoarca la perioada cand era izolata de toata lumea, ca in vremea lui Ceausescu, trebuie luat in considerare”.

  Romania are gaze de sist, SUA are companiile pregatite sa le extraga
  Gazul nostru e numai bun spre a fi vandut Occidentului, care acum este dependent de… gazul rusesc
  Ecuatia americana e simpla, iar constanta trebuie sa fie scoaterea Rusiei din acest joc al resurselor energetice
  Reactia lui George Friedman vine fix la momentul potrivit, in pragul campaniei electorale. Trebuie privita ca o tema data de profesorul american elevilor romani care in toamna dau examen.
  Parteneriatul strategic pe care il avem cu SUA nu valoreaza nici cat o ceapa degerata in ochii americanilor. Sau cel putin asta ne transmite George Friedman, om de stiinte politice si lider (fondator) al agentiei Stratfor. Mesajul e direct si concis: ori primim gazele voastre, ori va intoarceti la situatia de dinainte de ’89.

  1. ,,Mulțumim,,…mai bine ne întoarcem la ’89 fara uie ,America sau nato ….!
   Ne descurcam pe cont propriu …iar referitor la grija pentru vecinii noștri ,ne vom înțelege mai bine in Cuvântul lui DUMNEZEU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button