X

În plină criză Coronavirus, propaganda iredentistă trece nestingherită granița României cu Unagaria

În plină criză Coronavirus, oficialii din Ungaria se plimbă fără probleme prin România aflată în stare de urgență, cu propaganda lui “Martie Negru”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Oficialii din Ungaria nu dau doi bani (n. r. nici măcar doi forinți), pe starea de urgență declarată de către autoritățile din România. Ministrul afacerilor externe și al comerțului din Ungaria, Peter Szijjarto, și Kelemen Hunor s-au întâlnit vineri, 20 martie 2020, la Cluj-Napoca, potrivit publicației transylvanianow.com.

Sub un titlu melodramatic precum “Szijjarto în Transilvania la aniversarea lui «Martie Negru»”, cei de la “Transylvania Now”, o publicație de propagandă filomaghiară, își încep sarabanda de pupincurisme la adresa lui Peter Szijjarto și Kelemen Hunor, susținând că deși cei doi s-au întâlnit pentru a discuta în mare parte aspecte legate de ajutorarea cetățenilor între cele două țări în timpul pandemiei coronavirusului, vizita a avut însă și o semnificație simbolică. Și de aici încolo începe propaganda lui „Martie Negru”

George Soros a "sponsorizat" organizarea atrocitatilor de acum 27 de ani de la Targu Mures?

Mihăilă Cofariu agresat pe 20 martie 1990 la Târgu Mureș de către maghiari

La fel ca în urmă cu trei decenii, atunci când la 20 martie 1990 au avut loc la Târgu Mureș atrocitatile grave, de tristă amintire, conflicte etnice de o gravitate ieșită din comun, declanșate de către minoritatea maghiară, când reportajele transmise de către televiziunile occidentale prezentau însă la acel moment foarte distorsionat adevărul, exact pe dos, arătând cu degetul catre români pentru maltratarea “maghiarului” îmbracat în pulover verde, cel care s-a dovedit a fi de fapt romanul Mihăilă Cofariu, și “Transylvania Now” are o retorică asemănătoare:

“20 martie 1990, cunoscută și sub numele de „Martie Negru”, a fost ziua în care românii din satele vecine au atacat comunitatea maghiară din Târgu Mureș, stârnind cel mai sângeros conflict interetnic din România post-comunistă. Cinci persoane au murit și 300 au fost rănite, printre care cunoscutul scriitor ardelean Andras Suto, care a pierdut un ochi atunci când mulțimea română a atacat sediul local al Alianței Democratice a Maghiarilor din România”, scrie Transylvania Now

Imaginile cu agresiunea barbară asupra românului Mihăilă Cofariu din partea unor maghiari în timpul conflictului interetnic de la Târgu Mureș au rulat și atunci în ’90, și mult timp după, însă propaganda maghiară nu și-a schimbat direcția nici măcar până azi. Unul din agresorii acestuia a fost cetățeanul român de etnie maghiară Barabás Ernő. Aceste momente au fost surprinse de aparatele de filmare ale cameramanilor prezenți în hotelul Grand, în fața căruia s-au desfășurat evenimentele.

Și totuși, astăzi asistăm la aceeași placă zgârâiată din partea liderilor UDMR, cu discursuri macabre legate de acele incidente regretabile, dar care spun o poveste taman în oglindă față de varianta românnească.

“Îi mulțumesc că a venit și nu amână această întâlnire de mult timp programată, chiar și în momentul epidemiei”, a spus Kelemen Hunor

În ceea ce privește traficul transfrontalier între cele două țări după ce Ungaria și-a închis granițele săptămâna trecută, Kelemen Hunor a spus că multe persoane care locuiesc pe ambele părți ale frontierei fac zilnic naveta între cele două țări:

„În interesul mijloacelor de trai al acestora, am solicitat ministrului afacerilor externe și comerțului ungar și statului ungar să înlăture obstacolele pe care aceștia le întâmpină zilnic”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

 1. Ungurii au dreptate cu Martie Negru: nu s-a mai serbat ziua lor nationala pe 15 martie, iar Ungaria se pregăteşte ca sute de mii de oameni să-şi piardă locurile de muncă. După anunţul Audi şi Opel privind închiderea uzinelor din ţară, Suzuki şi Mercedes au decis la rândul lor să-şi închidă temporar fabricile din Ungaria. Ungaria este una dintre economiile cu cea mai ridicată expunere la industria auto.
  https://www.zf.ro/profesii/in-ungaria-pandemia-de-coronavirus-ar-putea-arunca-in-somaj-sute-de-mii-de-oameni-polonia-este-optimista-19002137
  Ungurilor nu le ajunge cat i-a lovit coronavirusul, vor sa si-o ia si de la noi.
  MAE a cerut, vineri, Ungariei să deschidă mai multe puncte de trecere a frontierei pentru transportul de marfă
  Măsura adoptată de Ungaria de limitare a tranzitului de marfă printr-un singur punct de frontieră cu România, cel de la Nădlac 2, s-a dovedit insuficientă pentru asigurarea tranzitul de mărfuri, generând astfel blocaje semnificative.
  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/mae-cere-ungariei-sa-deschida-3-puncte-de-trecere-a-frontierei-pentru-transportatorii-de-marfa-1278853

 2. NATO anuleaza exercitiile ‘Defender Europe 2020’, Rusia are drum liber spre Europa
  Armata României nu va mai participa la exercițiile SABER STRIKE, respectiv SWIFT RESPONSE, conectate Exercițiului DEFENDER EUROPE 20
  Aproximativ 400 de militari români trebuiau să participe la exerciții în Estonia, Letonia și Georgia
  https://mainnews.ro/armata-romana-amana-participarea-la-mai-multe-exercitii-militare/
  NATO Cancels Massive Military Exercise ‘Defender Europe 2020’ Due To COVID-19
  https://www.zerohedge.com/geopolitical/nato-cancels-massive-military-exercise-defender-europe-2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button