X

Bisericile se închid și în România. Slujbele doar cu ușile închise

marcel vela, ministrul de interne

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Noi restricții au fost anunțate, sâmbătă seara, de Ministerul de Interne, pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus: se interzic grupurile mai mari de trei persoane în afara locuinței, iar noaptea se poate ieși din casă numai cu motiv, se închid mall-urile; străinii nu mai au voie să intre în România, cu unele excepții.  Slujbele religioase vor fi oficiate cu bisericile închise și transmise online sau la televizor (nn. posibil ca slujbele ținute în exterior să rămână posibile, în limita a 100 de persoane doar astăzi, dar de luni vor fi interzise și grupurile mai mari de 3 persoane, deci e posibil ca și slujbele în aer liber să fie interzise).

Se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult, de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online.

(3) Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, cât și împărtășirea credincioșilor bolnavi la spital sau la domiciliul acestora”.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu au anunțat, la sediul ministerului, noile măsuri legate de epidemia de coronavirus, adoptate prin ordonanță militară.

Vă prezintăm Ordonața Militară 2 din 21 martie privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

Art.1. – (1) Se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină dentară.
(2) Prin excepție, sunt permise intervențiile stomatologice de urgență.
(3) Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Art. 2. – (1) Se suspendă temporar activitățile de comercializare cu amănuntul, a produselor și serviciilor, în centrele comerciale în care-și desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie. E vorba de mall-uri.

(2) Prin centru comercial se înțelege „structura de vânzare cu suprafața medie sau mare în care se desfășoară activități de comercializare cu amănuntul de produse, servicii de piaţă şi de alimentaţie publică, ce utilizează o infrastructură comună şi utilităţi adecvate”, astfel cum este reglementat în anexa la Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00

Art. 3. – (1) Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane. Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.

Art. 4. – În intervalul orar 06.00 – 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Art. 5. – (1) În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.

Art. 6. – (1) Se interzice intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor, cu excepția situației în care aceștia tranzitează teritoriul României, pe culoare de tranzit, organizate prin înțelegeri cu statele vecine. Exact cum cetățenii români tranzitează acum Ungaria.

(2) Prin excepție, este permisă intrarea pe teritoriul României a cetățenilor străini și apatrizilor care fac parte din următoarele categorii:
a) sunt membri de familie ai cetățenilor români;
b) sunt membri de familie ai cetățenilor altor state membre UE sau ale Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, cu rezidență în România;
c) sunt persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autoritățile române potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România ulterioare, ori un document echivalent acestora emis de autoritățile altor state, potrivit dreptului Uniunii Europene;
d) sunt persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent;
e) este personal diplomatic sau consular, personal al organizațiilor internaționale, personal militar sau personal care poate asigura ajutor umanitar;
f) sunt pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare;
g) sunt pasageri care călătoresc din motive imperative (medicale sau familiale);
h) sunt persoane care au nevoie de protecție internațională sau din alte motive umanitare.

(3) Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Art. 7. – (1) Persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază.

(2) Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

(3) Măsurile dispuse potrivit alin.(1) și (2) nu exonerează persoanele de răspunderea contravențională sau penală.

O altă măsură vizează persoanele în vârstă, multe în mediul rural, care au nevoie de asistență.

Art. 8. – (1) Autoritățile administrației publice locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor.

(2) Evidențele se actualizează și se raportează săptămânal la centrul județean/ al municipiului București de coordonare și conducere a intervenției.

(3) Comitetele locale, județene și al municipiului București pentru situații de urgență identifică modalități de sprijin pentru persoanele prevăzute la alin.(1).

Măsuri noi legate de serviciul religios și comerțul cu medicamente și transportul de mărfuri

Art. 9. – (1) Ordonanța militară nr.1/2020 privind unele măsuri de primă urgență, care privesc aglomerările de persoane și circulația transfrontalieră a unor bunuri, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.219 din 18 martie 2020, se completează după cum urmează:

1. La articolul 2 se introduc două noi alineate, alin.(2) și (3), cu următorul cuprins:

„(2) Se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult, de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online.

(3) Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, cât și împărtășirea credincioșilor bolnavi la spital sau la domiciliul acestora”.

După alineatul (2) al articolului 4, se introduce un nou alineat, alin.(3), cu următorul cuprins:

„(3) Prevederile alin.(1) și (2) se aplică și conducătorilor autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4t”.

E vorba de autoutilitare, furgoanele, care au maxim 3,5 tone. Am coborât limita la 2,4 tone.

După alineatul (2) al articolului 5 se introduce un nou alineat, alin.(3), cu următorul cuprins:

„(3) Alte excepții de la interdicția prevăzută la alin.(1) – cel cu zona medicamentelor și materialelor sanitare – se stabilesc prin ordin al ministrului sănătății.”

Art. 10. – (1) Sunt abilitate să asigure aplicarea și respectarea prevederilor prezentei ordonanțe militare:
a) Poliția Română, Jandarmeria Română, Poliția locală, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și conducătorii autorităților administrației publice locale, pentru măsurile prevăzute la art.1 și 2;
b) Poliția Română, Jandarmeria Română, Poliția locală, pentru măsurile prevăzute la art. 3, 5 și 7;
c) Poliția de Frontieră Română, pentru măsura prevăzută la art. 6.
(2) Nerespectarea măsurilor de primă urgență prevăzute la art.1 – 7 atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, în conformitate cu prevederile art. 27 din Ordonanța de urgență nr.1/1999, cu modificările și completările ulterioare.

Ordonanța va fi publicată în Monitorul Oficial în cel mai scurt timp.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

30 comentarii

 1. Transmisia online NU înlocuiește prezența fizică! Rușine statului!
  Având în vedere prezența „masivă” la referendumul pentru familie…
  Suntem conduși de cine merităm! Aruncăm cu pietre în Biserică!

 2. Pentru ca romanii au avut 4 ani la dispozitie sa renunte la erezie prin ingradire fata de banda lui danila & Co ( pseudoierarhii si falsii preoti) …si nu au facut-o…iata Dumnezeu care nu voieste moartea pacatosilor ci ca se intoarca si sa fie vii ( a se citi : sa se trezeasca) a decis sa le impuna ingradirea fata de acesti eretici…lasindu-i pe eretici sa “slujeasca” singuri intre niste ziduri goale. Adevarata Biserica a lui Hristos ( ce din catacombe) is va vedea de slujbele ei , in mod nestingherit…caci deja are 4 ani de experienta in a sluji in anonimat.Daca nici acuma nu veti pricepe ce mare mizerie s-a facut in Creta 2016 si nu aveti de gand sa va ingraditi de erezie in al 11-le ceas…atunci chiar numai e nimica de facut cu voi

  1. Bravo, bine spus.Dumnezeu încearcă sa le deschidă ochii acestor pseudo-Ierarhi măcar în al 12 ceas. Doresc din inima ca aceștia sa se întoarcă și să-și vadă greșeala dar nu cred. Doamne miluiește! Doamne miluiește! Doamne miluiește!

  1. Daca va fi voia lui Dumnezeu…vei sluji…si NIMENI NU TE VA PUTEA OPRI…daca nu, atunci inseamna ca nu e voia Lui( pentru pacatele tale dar si ale neamului romanesc)
   ..si va trebuii sa inveti ceva din ce se va intampla maine indiferent de deznodamint…apropo sa nu atestepti ca vei avea enoriasi ( sau doar cativa batrani care nu pot fi afectati de antihrist caci au o mare experienta de viata), 90% din romani s-au indobitocit de satanisme si nu mai au discernamint…stau ca cretinii in case…ca asa li se zice la TV….demonul TV le-a ocupat creierul si nu mai pot gandi

   1. Am fost azi la Sfânta Biserică și au fost și alți oameni. Clericii au slujit de pe o Sfântă Masă aflată în pridvor. Se pare că era voie și așa.
    Clericii și cântăreții, oamenii cu administrația, au stat în Biserică. Creștinii au stat afară.

    Nu a venit nici un reprezentant al forțelor de ordine, decât dacă au spionat de la distanță. Acolo unde am fost sunt și camere de luat vederi (puse pentru o altă clădire) vcare bat și înspre unde trec oamenii spre Biserică.

    La o altă Biserică din acest oraș, s-a slujit înnăuntru în fiecare zi de când s-a dat ordonanța militară, cu excepția zilei de azi, despre care încă nu am informații clare (se pare că a fost afară, pe o scenă).

 3. Vad multa lume revoltata. De ce ? Nu sta scris ca toate vin de la Dumnezeu ? Nu a spus Iisus ca “fara mine nu puteti face nimic” De ce va enervati ? Dumnezeu ne-a dat toate astea. Hai sa vedem fiecare, ce folos avem din asta ? Ce trebuie sa facem ca sa avansam duhovniceste ? Despre asta e vorba. De ce cârtiți ? Liturghia se savarseste oriunde exista un Antimis. Preotii pot sa faca slujba acasa la ei cu sf Antimis si cu familia ca enoriasi. Restul sa ne inmultim rugaciunea si sa avem nadejde. Doamne ajuta !

 4. – …și prima oară o venit războiul. Apoi evacuarea. După aia o fost tifosul și foametea. Toate astea una după alta, de nu credeam că se mai termină răul. Da’ parcă tot nu ne temeam de ziua de mâine ca acuma. Na, eram și învățați cu greul de mici. Că nici bunicii noștri n-or avut, nici părinții noștri n-or avut, nici noi n-am avut. Abia voi ați avut. Noi ce aveam când scoteam capu-n lume: cotrențele de pe noi, munca și credința.Astea n-au lipsit nimănui. Știam că trebuie să muncim ca să mâncăm, să ne îmbrăcăm, să facem casă. Muncă grea, mă băiete! Și aveam credință c-o să reușim, că nu ne lasă Dumnezeu, că o scoatem la capăt. Și am ieșit la liman de fiecare dată.

  Apăi, când o fost tifosul, mureau câte 3, 4 oameni pe zi. N-o fost casă în sat ocolită de boală. La noi, prima oară m-am îmbolnăvit eu și mama, și de noi au avut grijă ceilalți. Apoi s-au îmbolnăvit ceilalți (6 persoane n.n) și i-am îngrijit noi. Numai bunicu’ a murit. Dar era și bătrân. Restul toți am scăpat.

  – Și cu ce vă tratați?

  – Cu ceaiuri, cu prapure de oaie, cu seu de oaie pus în lapte și, când aveam, puneam și miere. Și cu multă rugăciune. Cât am fost noi bolnave, tata cu ceilalți se rugau în fiecare seară de sănătate și, cât au fost ei bolnavi, noi eram seară de seară în genunchi, rugându-ne să se facă bine. Dar era și credință pe-atunci, mă băiete. De aia Dumnezeu ne ajuta în toate. Că degeaba de rogi dacă nu crezi.

  – Și ce crezi că o să fie cu coronavirusul?

  – O să fie mai greu ca pe-atunci. Că acuma toți ne-am învățat cu binele și-am uitat sau unii chiar nici n-o simțit ce-i greul pe lumea asta. De trecut, o să trecem peste. Nu toți, că suntem slabi de fire, slabi în credință, slabi în toate. Numai tari în gură am rămas. O să fie greu, mă baiete. Și nu mă tem pentru mine, că am 90 de ani, da’ mi-e milă de voi, de ăștia tineri, că-i păcat de tinerețile voastre. Nici căliți nu sunteți, nici nu știți ce-i greul și nici credință nu aveți, ca să sperați la mai bine. Și peste toate astea, dacă vine vremea să aveți grijă unii de alții, mă tem că mai degrabă vă mâncați, decât să vă ajutați.

 5. Totusi se vede o teama crescanda de a nu ne lasa sa intram in comuniune cu alte persoane decat cu cele din familie. Se tem oare de organizarea vreunui miting?
  De ce s-or teme in realitate, caci fortele NATO se desfasoara fara ca soldatii sa fie membri ai unei singure familii, iar despre teama de virus nici nu poate fi vorba la o astfel de desfasurare de forte. Care-i bai-ul adevarat? Cui si de cine ii este teama? Si de ce, caci daca vrei sa faci ceva bun nu poti sa ai teama? Ce se ascunde de fapt in spatele acestor masuri? Cine stie raspunsul sau il intuieste?

  1. Vor dictatură. Vor vaccinare obligatorie și alte mizerii. Evident, fără proteste, că doar este epidemie de coronavirus! A se vedea și facebook.com/ObservatorAntena1/videos/237942973997880, minutul 9:20 (-14:53 în partea dreaptă).

  2. @Baltag Lica

   Acest ” virus” a fost creat in laborator si imprastiat in lumea intreaga. Scopul lui este de a face o ultima repetitie, un ultim test inaintea marelui pas care va veni f . repde.
   Ce se urmareste? Pai mai multe planuri sunt vizate:
   1) Prin psihoza in masa via TV si mass media se urmareste ingrozirea oamenilor cu o ” boala” care nu e nici pe de departe atit de periculoasa pe cat se spune. Li se induce oamenilor ca salvarea va veni de la un ” vaccin” care de fapt nici nu e vaccin ci …altceva.
   Si lumea in psihoza VA CERE EA VACCINAREA OBLIGATORIE…si astfel planul cu vaccinarea e atins. Vaccinarea este cale prin care se va pune pecetea 666 descrisa in Apocalipsa.
   2) Se doreste si se va realiza f repede obtinerea unei crize economice( nu detaliez…va dati singuri seama ca cea din 2008 a fost un foc de paie fata de cea care va veni acum)
   Va fi o saracire a peste 90% din gloata si va accelera robia individului fata de sistem.
   3) Se urmareste( vor sa vada si ei de fapt pe ce au dat banii) a se afla in mod real cat de mare e puterea lor de manipulare si cat de obediente sunt masele ( vitele cu chip uman) dupa niste decenii de indobitocire prin manipularea meddia si ” educatie” ( invatamint). Daca vor constata ca numarul sclavilor fericiti cu sistemul lor dracesc e suficient de mare, atunci au castigat…numai au nevoie de aparat de represiune ( militie, sri…si alte kkt-uri de servicii) caci sclavii fericiti ( majoritari) vor apara sistemul asta “minunat” si ii vor turna si ucide chiar …pe acei sclavi care sunt cu perceptia la nivel normal si care refuza supunerea dar care sunt tot mai putini din pacate( o minte normala e tot mai greu de gasit azi)
   4) Se urmareste declansarea unor boli psihice la idiotii care se vor conforma ordinului de autoarestare. Caci omul fiind o fiinta sociala nu va putea suporta insingurarea pe termen indelungat si “o va lua razna”…vor intra in depresii severe…sinucideri…..etc…adica o forma f buna de a aduce jertfa sefilor lor diavolii.
   5)…6)…7)..etc…sunt sigur ca mai puteti gasi si alte motive…cert e ca e un experiment ce precede cu putin FAZA FINALA.

  3. – vor începe să fie vizibile creaturile întunericului (de culoare albastră ?);
   – vor să obișnuiască lumea cu statul polițienesc;
   – vor să împiedice protestele;
   – decidenții știu că situația e gravă de tot, și iau măsuri de pe acum;
   – altele necunoscute;

   Aceste variante nu sunt disjuncte, decât numai dacă e a 4-a. Dacă factorii de decizie sunt preocupați cu adevărat să nu pățim ceva rău, nu pot să urmărească și lucruri viclene.

   Punctul 4: este posibil că decidenții au informații confidențiale. Boala asta poate că e mai gravă decât se știe în mod normal. O perioadă asimptomatică destul de lungă, de exemplu. Dacă sunt mult mai mulți infectați decât au fost descoperiți ? Dacă sunt mult mai mulți infectați descoperiți decât cei raportați oficial ?

 6. SFINTITE PARINTE GABRIEL,SFINTA TREIME,MAICUTA DOMNULUI CU.TOTI SFINTII SI CU SFINTA CRUCE SA VA BINECUVINTEZE !
  AMIN !

 7. De ce trebuie sa purtăm măști?! Pentru creștini, mascarea este un păcat, fiindcă suntem făcuți de Dumnezeu după chipul și asemănarea Sa, iar masca ne acoperă acest chip. Numai Satana vrea ca să nu ni se mai vadă chipul dumnezeiesc din noi, ca să nu ne mai aducem aminte de obârșia noastră dumnezeiască. Suntem suflare din suflarea nemuritoare a lui Dumnezeu, iar Satana nu vrea știm acest lucru. După ce a interzis spovedania și împărtășania prin cozile lui de topor, acum îl deranjează și chipul dumnezeiesc din noi și nu vrea să-l mai vadă și să-l mai vedem unul la altul !

 8. Nu sunt interzise ”grupurile” mai mari de 3 persoane, ci deplasarea în grupuri mai mari de 3 persoane, decât dacă sunt rude.
  Trebuie urmărită cu atenție acea comunicare, pentru că la punctul 4 erau numai recomandări, iar la 5 erau obligații. Dacă treaba cu trei persoane era la 4, e numai recomandare.

  1. ”Nu sunt interzise ”grupurile” mai mari de 3 persoane, ci deplasarea în grupuri mai mari de 3 persoane”
   Scuzați, m-am uitat pe textul comunicatului și nu știu dacă am avut dreptate. Se pare că este interzisă alăturarea a mai mult de trei persoane, indiferent că se deplasează sau staționează.

 9. Se închid mall-urile, cu excepția spațiilor unde se comercializează alimente, spațiile privitoare la curățătorii, și încă două parcă. Deci intră firmele care comercializează haine, încălțăminte, cărți, dar și magazine de lux gen bijuterii.

  Nu este clar dacă se aplică și la supermarket-uri sau numai la mall-uri. De exemplu, Iulius Mall e mall (teoretic), dar Carrefour e numai supermarket.

 10. Nu mai pot intra în România străinii, dar și apatrizii. Am ascultat comunicatul de aseară, dar nu îmi amintesc excepții.

  Dacă vor permite excepții, probabil vor fi: medici străini care vin să ajute, transportatori care aduc produse medicale, și alții de acest gen.

 11. Mulțumim, Ingrid !

  ATENȚIE !

  facebook.com/dan.camen/posts/10221489631691078?hc_location=ufi

  Dan Carmen are o viziune pertinentă. Este interzisă participarea ”publicului” ÎN BISERICĂ, în timpul slujbei, NU ȘI DACĂ SLUJBA SE FACE AFARĂ. Alineatul 1 al articolului 9 din ordonanța militară nr. 2 NU ANULEAZĂ PREVEDERILE PRECEDENTE, CI LE COMPLETEAZĂ.
  Deci credincioșii POT PARTICIPA LA SFINTELE SLUJBE, DACĂ SE FAC AFARĂ ȘI SE RESPECTĂ DISTANȚA DE 1 METRU ȘI LIMITA MAXIMĂ DE 100 DE PERSOANE.

  textul Ordonanței militare nr. 2:https://docs.rferl.org/ro-RO/2020/03/22/dbac5ed5-9afb-40d0-b869-e8c9e11fc37d.pdf

 12. De asemenea, interdicţia privind grupul mai mare de 3 persoane se regăseşte în articolul 3, care spune:
  Art. 3. —(1) Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai eu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea fomłării oricărui grup de persoane.
  (2) Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.

  Deci pare a se referi la CIRCULAŢIE, nu la staţionare.

  Poate ar trebui contactat MAI pentru clarificări.

  Doamne, ajută !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button