X

Și Olanda adoptă ideea unei „imunizări colective” contra coronavirusului

Final Day Of Campaigning Ahead Of The Dutch General Election

Premierul olandez Mark Rutte exclude o izolare totală a populaţiei și a declarat luni că vrea să favorizeze dezvoltarea unei imunităţi colective în Olanda, scenariu în care – a avertizat el – cea mai mare parte a compatrioţilor săi se vor contamina cu noul coronavirus, relatează France-Presse.

„Nu am un mesaj uşor pentru voi în această seară. Realitatea este că o mare parte din populaţia olandeză va fi infectată cu noul coronavirus. Asta ne spun experţii”, a declarat Mark Rutte, cu un aer grav, într-un discurs televizat.

Guvernul olandez a ordonat duminică închiderea tuturor şcolilor, barurilor, restaurantelor, caselor de toleranţă şi cafenelelor, până la 6 aprilie.

În discursul său către naţiune, premierul a anunţat luni că guvernul său vrea să ajungă la o „imunitate de grup”, în aşteptarea unui vaccin. Scenariul presupune ca persoanele cel mai puţin vulnerabile să primească virusul, în timp ce persoanele vârstnice şi bolnave ar urma să fie protejate prin măsuri speciale. Potrivit premierului, un asemenea scenariu de imunizare colectivă ar putea dura „luni de zile, dacă nu chiar mai mult”.

El a subliniat că spre deosebire de Italia, Spania şi Franţa, care au impus măsuri dure pentru a stopa propagarea Covid-19, Olanda nu are în vedere o izolare totală. „În acest scenariu, va trebui să ne închidem ţara timp de un an sau chiar mai mult, cu toate consecinţele” pe care aceasta le implică, a explicat el, adăugând că virusul „ar putea reapărea imediat, dacă măsurile sunt sistate”.

Potrivit ultimului bilanţ al autorităţilor, 1.413 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost depistate în Olanda, dintre care 24 de decese.

O idee similară cu a premierului Mark Rutte fusese vehiculată săptămâna trecută și la Londra, de premierul Boris Johnson.

Citiți și:

Anglia alege infectarea a 60% din populație cu noul coronavirus pentru imunizare

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm și serverul, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Sănătate
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

  1. Poate ca va adapati din aceeasi apa ca si englezii? Sau poate ca ordinul a sunat la fel pentru amandoi? Cum de ganditi la fel in „combaterea” virusului ucigas? Sunteti, este clar, in acelasi duh. Care duh, sau al cui? De unde a izvorat asa, dintr-odata am putea spune fara sa gresim, o asemenea „mare iubire” fata de specia umana de nu puteti dormi de grija sanatatii lumii?
    Sa stiti insa ca glasul vostru nu-i glasul Celui pe care-L asteptam noi ortodocsii, ci este al vrajmasului neamului omenesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.