X

Se închid bisericile și în România. Slujbe doar afară, cu maxim 100 de persoane

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În această seară, începând cu ora 21:00 a fost programată la Ministerul de Interne o declarație de presă susținută de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela și de secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat.  Printre măsurile anunțate de Marcel Vela:

  • Se suspendă toate activitățile religioase, sportive, de divertisment, jocuri de noroc, de îngrijire personală în spații închise
  • se interzice orice eveniment la care iau parte peste 100 de persoane in spatii deschise. Cei care vor sa le organizeze trebuie sa asigure distanta de minim 1 metru intre participanti
  • – la transportul de marfa, la frontiera, toti conducatorii care conduc masini mai grele de 3,5 tone trebuie sa aiba dezinfectant, manusi, masca pentru fata si sa prezinte documente care sa prezinte traseul pana la destinatie- soferii de cursa lunga nu vor fi pusi in izolare daca nu prezinta simptome de boala- se suspenda toate zborurile intre Spania-Romania pentru 14 zile. Masura se aplica din 18 martie, ora 18.00. De asemenea, se prelungeste cu 14 zile decizia de suspendare a traficului aerian intre Romania si Italia, care in prezent era in vigoare pana in data de 23 martie- 36 elevi din Spania si 31 din Portugalia, plecati cu un profesorii la proiecte Erasmus, vor ajunge in tara in curand. Iar alti 40 de elevi din Portugalia, plecati tot impreuna cu profesorii, vor ajunge in zilele urmatoare acasa- nu este bine ca cei din diaspora sa revina acasa acum.

Citiți și: Bisericile din Grecia vor fi închise la presiunea guvernului

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

36 comentarii

  1. Adevarul e ca decat ingramaditi ca oile, mai bine izolati ca pustnicii.
    Toate sunt cu ingaduinta Lui Dumnezeu. Si vinovati suntem toti.

    1. Sa fim smeriti Maria, pana la a fii pustnici mare e drumul pana acolo. Problema se pune ca nu ne vom spovedi si impartasi in postul Pastelui!

      1. Cum puteti afirma asta? Biserica e deschisa pentru cei care intra in ea si liturghia se savarseste afara, la altarele de vara. Daca vrem, putem gasi mii de scuze si pretexte pentru a nu participa la sfanta liturghie, nu?

    2. Izolați da’ nu chiar. Nici în cel mai frumos vis ca pustnicii. Comparația e ridicolă, nici pe departe nu se aseamănă cu realitatea. Pustnicii s-au izolat de bunăvoie si sunt singuri ori noi suntem forțați de niște oameni fără duh care ne conduc acum, iar acasă numai izolați si singuri nu suntem, căci avem televiziune, internet, telefonie mobilă și membrii familiei care nu întotdeauna ne împărtășesc credințele, așa că… De împărtășit si comuniune cu Hristos nici nu mai poate fi vorba. Oamenii ăștia nu ne lovesc în orgoliu ci în suflet.

  2. În loc să lase bisericile deschise, să se roage lumea să treacă încercarea asta…

    Sper să se găsească și preoți curajoși care să nu se supună acestei restricții.

    1. Voi ati auzit de sinodul din Creta ? Inca va mai impartasiti la preotii care au acceptat hotararile cretane ? Nu ati auzit de ingradirea de erezie ?

      1. Carevasăzică neîmpărtășirea cu sângele și trupul Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos este o luptă împotriva ereziei ?
        Măi, Auroro sau cum te-o fi chemând, chiar îți închipui că viclenia ta de doi bani prinde la cineva ? pardon, la mulți ? Poate la unul, doi, neduși la Biserică ! Chiar n-ai nici un Dumnezeu ? Nu te gândești că vei da socoteală că îți bați joc de Sfânta Împărtășanie ?

        1. @Adi
          Tu ai ceva treaba pe aici sau iti place sa faci pe prostul? Aurora a spus clar ca dupa Creta 2016 numai exista har la ereticii lui danila & Co …deci oricum NU AU CU CE sa va impartaseasca niste eretici…pseudo preotii ortodocsi au devenit asemeni catolicilor, musulmanilor, penticostatilor…adica niste ZERO BARAT…daca te impinge diavolul sa imi dai raspuns atunci treaba e clara cu tine…esti soldat al sistemului

          1. S-a mai dezbatut problema lipsei harului la preotii care nu s-au dezis de sinodul din Creta. Harul exista….

          2. @cca 70
            In Biserică, harul inca lucreaza prin iconomie. Sa nu uitam ca si Biserica Rusa care nu a semnat in Creta a apelat la celelalte Biserici în problema Ucrainei cand s-au intalnit in Iordania, deci a apelat la sinodalitate.
            Si de la Creta incoace in fiecare an a venit Sfânta Lumină, s-a intors Iordanul si a coborat Sfantul Nor la slujbele facute de Patriarhul Teofil al Ierusalimului care a semnat in Creta. Sau vreti să spuneti că la Ierusalim nu se mai coboara Duhul Sfânt? Harul lucreaza prin iconomie.
            Desigur, ar fi fost minunat să se respecte Sfintele Canoane si sa fie întreruptă comuniunea cu cei care au semnat, de multi, nu de putini, caci numai asa ar fi avut efectul bun de a-i determina și ajuta pe ierarhi sa se dezică de Creta. Dar, din pacate, cu cateva flori nu se face primăvară….
            Pentru credincioșii de rând Harul Duhului Sfânt lucreaza prin iconomie.

          3. Măi, cca70,
            aceeași problemă mi-o pun și eu, ce cauți tu aici ? Dacă te-a impins pe tine diavolul ? Ei ? Ce te face să crezi că e așa cum spui ? Și în chestia cu a face pe prostul, știi cum e ? „Cine zice, ăla e” ! Niscaiva argumente ai ? Ești cumva vreun măsurător de har ? Ai vreo unitate de măsură ? Și, dacă da, cine ți-a dat-o ?

  3. Am trăit ca s-o citesc și pe asta, de la cineva care scrie sub pseudonimul pompos „Nimic nu sunt fără Dumnezeu”. Apropos, unde este Dumnezeu în scurta întrebare ? Nicăieri. Era mai cinstit să spună că virusologii sunt așa, niște dumnezei, care ascund. Ce ? Păi, adevărul !
    În aceeași ordine de idei, în vremuri străvechi, când oamenii mai credeau în Dumnezeu, se pocăiau și se adunau în Biserici, pelerinaje etc și implorau mila Lui Dumnezeu pentru iertarea păcatelor și izbăvirea de molime: ciumă. holeră și multe altele (dar nu așa multe, ca acum)

  4. Cum preotul trebuie să intre în Sfântul Altar, înseamnă că s-a interzis Sfânta Liturghie!
    Ar trebui niște proteste masive în plină epidemie! Acum se vede scopul coronavirusului!

    1. din cate stiu eu, Sf Antimis poate fi altar si masă oriunde pe. lumea asta, tocmai pentru ca Sf Liturghie sa poată fi oficiată.

      1. Deci Sfânta Liturghie poate fi ținută afară? Măcar atât să fie!
        Deși eu cred că Biserica ar trebui să ignore această lege!
        Oricum, tot prigoană se cheamă ce se întâmplă!

    2. Nu sunt sigură că i cea mai bună idee. Unde ar mai fi jertfa, răbdarea și mai ales să dăm Cezarului ce-i al Cezarului. Mă gândesc, cum ar fi făcut Mântuitorul dacă era printre noi ca acum aproape 2000 de ani??La ce ne-ar fi indemnat? O statornicie în rugăciune poate ne va trimite răspunsul.

  5. Parerea mea este ca Sfanta Liturghie ne mai tine. Ar trebui sa nu se interzica. Fiecare sa hotarasca daca alege sa mearga la biserica sau nu. Liberul arbitru. Nici macar Bunul Dumnezeu nu ne-a obligat sa facem ceea ce este bine, cu atat mai mult oamenii sa ne oblige sa facem ceea ce nu dorim. Doamne fii cu noi! Doamne ajuta-ne pe noi, pe toti!

  6. Asta este un raZboi direct impotriva Mantuitorului.
    Vor sa numai vina Lumina Sfanta.
    Ori nu o sa vina deloc Lumina ori o sa se intample vreo Minune mare.

    1. SAU mai degraba O NENOROCIRE MARE ! MERITAM NOI OMENIREA DEMON8ZATA 99% MINUNI ?
      E FOARTE GRAV !
      Sa nu faci SFINTA LITURGHIE ACUM IN BISERICI i e sinonim cu RAZBOIUL DIRECT CU HRISTOS !
      DOAMNE APARA-NE SI PAZASTE-NE PE TOTI !
      AMIN !

    2. Eu cred cu tarie ca Sfanta Lumina va veni. Stim ca la Ierusalim in Biserica Invierii au avut loc de-a lungul timpului multe minuni. Si multora dintre cei prezenti li s-au aprins luminarile in mod miraculos in mina. Caci cu noi este Dumnezeu!

  7. Deja aceste restricții au fost anunțate de săptămâna trecută la Biserica pentru cine a fost știe. Parerea mea contează mai putin odată ce a anumite restricții s au impus dat fiind situația actuala. Slujba nu s a sistat nicăieri deci? Iar pentru cine merge regulat la Biserica va afla.

  8. “Sabie am venit Sa aduc pe pământ” spune Mântuitorul! Abia aștept să vină Duminica și sa nu ma lase sa țin Sfânta Liturghie! Doar peste cadavrul meu! Dacă, chiar vor avea curajul să mă apuce, atunci ma voi apuca cu mâinile și voi înfășurat sfintele uși, și nu ma vor putea scoate decât cu tot cu catapeteasma, iar pe credincioși ii voi indemna sa se culce în chipul crucii și sa spună :”treceți peste noi…” Asa m-a luminat Dumnezeu… Cred că acum se vor limpezi apele:se vor alege preoții credincioși de cei naimiti, adică, este ultima șansă pentru cei care nu s-au îngrădit de erezie, să mărturisească acum…. De la “arhierei” nu am nici o așteptare… M-a enervat foarte mult cineva care a comentat mai înainte și spunea că să-i ajutam sa se lepede de erezie…. Doamne miluiește! Deci, în loc să ne lumineze ei pe noi, deoarece ar trebui să fie lumina Bisericii, să-i ajutam noi pe ei?! Chiar ca este antihristul pe pământ!

    1. Parinte Duhul Capitanului, binecuvântati!
      Eu sunt cea care v-am enervat cu expresia “sa-i ajutăm sa se lepede de Creta”. De fapt am parafrazat pe o maică nepomenitoare (!) care vietuieste la Ierusalim pe care o cuncosc si am si fost cazată la dansa si care spunea ca prin nepomenire îi ajutăm pe ierarhi să își revina din erezie, deoarece ei au fost constrânsi la Creta sa semneze. Vroia sa spuna ca aceasta atitudine i-ar fi ajutat. Sper ca ati inteles ideea.
      Si acum ma intreb eu pe mine: Totusi si ei sunt oameni, de ce sa nu fie ajutati?

    2. Duhul Capitanului…e ,,bine” cum gandesti pt enoriasii tai…pt ca pe langa circul pe care-l vei face de a te inpotrivii jandarmilor de a te scoate pe tine si pe enoriasi din biserica, ti se va pune si sigiliu pe biserica pe timp nelimitat…Pe de alta parte, ii vei priva pe enoriasi de Sf.Liturghie si de Sf.Impartasanie pt ,,eroismul” tau…Din pacate, comoditatea cu care preotii s-au obisnuit din altarul lor caldut al bisericii, uita de jertfa parintilor cu care se luptau de a face Sf Liturghie pretutindeni printre oameni, padure, parcuri etc…Preotii au uitat sa coboare in biserica cea vie, adica a oamenilor, si au ramas ,,cadelnitari”.Succes!

      1. Gheorghe. .despre ce biserica e vorba în clip și care e cauza evacuării? Preot caterisiti pe drept sau preot îngrădit? Mulțumesc.

    3. Cei care accepta inchiderea Bisericilor, accepta ingrozitoarea hula a unui Hristos neputincios. Satana ne vrea pe toti in iad si se pare ca aproape reuseste. Acum se vor vedea madularele cele vii ale Bisericii; Creta a fost o joaca de copii, o etapa intre alte etape la care cei ce au fost partasi vor da socoteala. Total gretoasa alegatia IPS Teofan difuzata in seara aceasta la radio Romania actualitati in emisiunea lui Cristian Curte, se pare ca se credea in sinagoga unde nu de mult la hulit pe Mantuitorul Iisus Hristos. Scopul vrajmasilor Crucii lui Hristos prin slugile lor masonii este sa ne desparta pe veci de Hristos. Pentru ca nu le-a mers “democratic” sa ne nanocipuiasca prin vaccinuri obligatorii, au recurs la aceasta metoda. Inital spaima indusa; apoi vaccinul “vindecator”; apoi “crestinii” transformati in cyborgi = masa amorfa = sclavi la cheremul elitelor. Oare crede cineva ca intamplator s-a imbolnavit de corona virus primul ministru? Cei 30 de ani precizati de Sf. Paisie Aghioritul tocmai sau incheiat; toate sunt gata ptr. ridicarea noului templu al lui Solomon. Oare a inceput linia dreapta a celor 3,5 ani? Sunt informatii ca antihristul este in faza dinaintea preluarii puterii planetare. Oare ce spun proorocirile Sf. Serafim de Sarov tinute secrete de parintii ingraditi de Casimca? Biserica va ramane neatinsa in Preotii impreuna cu turmele incredintate lor ce nu se vor pleca in fata antihristilor contemporani si vor savarsi cu orice risc Sfanta Liturghie. Vremea muceniciei la propriu cum preciza parintele Iustin acu mai bine de 10 ani. Ce ii da pe fata pe initiatori e, in primul rand, posibilitatea in aceste vremuri de “criza” sa angajeze persoane din afara tarii (oare mercenari NATO, avand in vedere ca romanii, cat or fi ei de ticalosi, mai au un dram de frica de Dumnezeu si s-ar putea, din aceasta cauza sa nu le iasa “pasenta” acestor draci fara coarne; fiind patiti, si-au luat masuri de siguranta). Dupa vanzarea tarii (2007, declaratie Shimon Perez), vrajmasii/tradatorii lui Hristos pregatesc vanzarea sufletelor noastre. Doamne ajuta-ne si ne mantuieste.

  9. Inca nu s-a votat cum va fi cu vaccinarea. Dar am vazut ca a aparut o initiativa, o petitie prin care sa fie acuzati cei care si-au dat mana la instaurarea starii de urgenta, petitie prin care li se aduc acuzatii ca: tradare de tara si genocid(vezi vaccinarea obligatorie). Eu cred ca aceasta acuzatie va contrabalansa(echilibra) bine balanta. Stau si ma intreb: ” De ce presedintele Romaniei era asa de speriat(ochii lui-oglinda sufletului- erau tare speriati) avand in vedere ca doar voia sa faca ceva bun pentru toti romanii? Un om care face bine n-are de ce sa fie speriat.
    Chiar daca aceasta scanteie este firava, candva se va preface in valvataie fiindca se sprijina pe adevar, iar adevarul este foc mistuitor. Asa ca cei care au incercat si inca sapa groapa noastra sa se astepte la ceea ce merita. Doua persoane au initiat aceasta petitie; sunt cei doi care au luat cuvantul la incheierea mitingului antivaccinare obligatorie care s-a tinut in acea sambata in fata Parlamentului Romaniei, la iesirea din Parcul Izvor. Un ziarist si un informarician. Cinste lor, caci prin initiativa lor se echilibreaza balanta dreptatii si se intareste sufletul nostru prin nadejdea in victoria adevarului adupra minciunii. Revedeti mesajul presedintelui si vedeti teama din ochii lui. Ochii omului spun totul despre el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button