X

Este considerat blasfemie chiar și simplul gând cum că, prin Sfânta Împărtășanie se poate transmite vreo boală

Church of Cyprus: Blasphemy to even think that Holy Communion can transmit any disease

Biserica din Cipru a emis o declarație cu privire la dezbaterea care s-a stârnit în ultima perioadă, în ceea ce privește posibilitatea de transmitere a bolilor, îndeosebi a coronaviruslui, atunci când oamenii primesc Sfânta Împărtășanie. Astfel, oamenii sunt îndemnați să urmeze regulile de sănătate și siguranță recomandate de organele guvernamentale competente.

Însă, în aceeași declarație se subliniază : ”În ceea ce privește Sfânta Împărtășanie, aceasta nu doar reprezintă ci chiar ESTE Trupul și Sângele lui Hristos. Prin urmare, ar fi o blasfemie să credem că Trupul și Sângele Mântuitorului ar putea transmite vreo boală sau vreun virus. Avem, pe baza experienței de secole de creștinism, exemple nenumărate de preoți care au slujit în spitale de boli infecțioase și au împărtășit pacienții de aici , iar apoi s-au împărtășit și ei cu aceeași linguriță, din aceeași Sfântă Împărtășanie, Niciunul dintre ei, niciodată, nu a fost infectat.

Fiecare om ia parte la Taina Sfintei Împărtășanii cu credință, ceea ce îl protejează de orice fel de pericol. Cu toate acestea, oamenii se împărtășesc de bună voie iar dacă unii dintre ei simt că vor să evite Sfânta Împărtășanie în această perioadă, nimeni nu îi forțează să nu o facă.

În plus, se specifică faptul că Biserica va continua să țină Sfânta Liturghie iar credincioșii sunt invitați să participe la ea, dar nu sunt obligați. De asemenea, se asigură faptul că, personalul auxiliar din cadrul Bisericii va menține standardele ridicate de curățenie, de aerisire și vor curăța frecvent icoanele cu care credincioșii intră în contact.

În cele din urmă, credincioșii sunt îndemnați să respecte cu strictețe regulile de igienă dar și să se roage la Dumnezeu, iar cei care vor să se împărtășească o pot face și în zilele de miercuri și vineri, pentru a evita supra-aglomerarea în zilele de Duminică.

traducere de Nușca

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Uncategorized
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

5 comentarii

 1. Întrebare serioasă!
  Dar dacă Sfânta Împărtășanie este luată fără vrednicie (adică fără Sfânta Spovedanie), atunci există riscul (indiferent de ce virusuri circulă) ca primitorul să aibă parte de vreo boală drept pedeapsă?
  Evident că fiind Trupul și Sângele Mântuitorului, aceasta nu poate transmite niciun virus, deci cei care sunt pregătiți (prin mărturisirea păcatelor) nu au ce să pățească.
  Observație: Numai în Biserica Ortodoxă există Sfinte Taine! Înseamnă că la papiști și alți eretici ritualurile pot transmite viruși, întrucât ei nu au Har!

  1. … pentru un om… dacă matale consideri că ești vrednic să te Împărtășești (fie el și înainte și după spovedanie) ești de plâns dar să mă ierți că ți-o spun așa în public… Cât privește papistașii și celelalte erezii nici nu suportă comparatie în situația de față… Apoi Trupul și Sângele Mântuitorului este spre tămăduire trupească și sufletească nu spre osândă (pedeapsă)… după cum ne rugam, așa să și credem! Amin.

  2. Dumnezeu stie cum face cu cei care se impartasesc spre osanda. Ma gandesc totusi ca cei care s-ar impartasi cu nevrednicie in mod obisnuit, nu ar mai face-o acum, din putina credinta (care reiese din faptul ca mai intai nu s-au spovedit) sau/si dintr-o panica si indusa de „pandemie” care-i va face sceptici sa se mai duca la biserica.
   Papistasii oricum si-au inchis „bisericile”. Zicea unul, popa catolic Francisc Dobos ” Stim ca Dumnezeu salveaza, dar nu il ispitim”.

 2. Se poate face un test care să demonstreze (științific vorbind) dacă virușii,bacteriile, alți agenți patogeni,pot trăi, înmulți,transmite în acest mediu,al sfintei biserici.Nu cred că ar fi o blasfemie(dată fiind deschiderea bisericii,vizavi de știință) și s-ar lămuri și liniști spiritelor din ambele tabere!

  1. Pai e testata de sute de ani: preotii care trebuie sa consume tot ce a ramas in potir, dupa ce credinciosii s-au impartasit, iar printre acestia pot fi bolnavi de hepatita, gripa, sida etc., rămân sanatosi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.