X

Patriarhia Română reacționează, după ce unii politicieni cer ÎNCHIDEREA bisericilor: ‘Biserica nu intră în carantină, ea aparține lui Hristos, nu autorității pământești’

Image result for patriarhia romana

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Traian Băsescu, Andrei Caramitru și alți politicieni controversați au dat tonul prigoanei publice și cer închiderea bisericilor, după ce 15 români au fost infectați cu coronavirusul din China.  Patriarhia Română a contracarat declarațiile politicienilor prin vocea purtătorului de cuvânt, Vasile Bănescu, cel care a reafirmat că în toate bisericile ortodoxe se respectă normele de igienă.

Totodată, Bănescu, recunoscut pentru capacitățile sale intelectuale, le transmite celor care denigrează Biserica și că ea ”nu intră în carantină pentru că ea aparține lui Hristos, nu vreunei autorități pământești”.

„E înțelept să ne îngrijorăm în limitele rațiunii, dar devine periculos să ne panicăm, debitând enormități pe Facebook, precum aceea a închiderii bisericilor. Coronavirusul nu se ia prin rugăciune, ci în primul rând prin ignorarea normelor de igienă elementară, așa cum spun și autoritățile medicale. Cei declarați bolnavi stau oricum acasă sau în carantină. Biserica nu intră în carantină pentru că ea aparține lui Hristos, nu vreunei autorități pământești”, a declarat Bănescu la Realitatea PLUS.

Reamintim că Guvernul PNL discută cu Patriarhia Română luarea unor măsuri drastice, după ce a convins-o să ia câteva decizii extrem de controversate.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

20 comentarii

  1. Da, dar daca-i arata ca i-a dat bani pentru catedrala, adica daca-i “va scoate ochii”, atunci sa-i vedem atitudinea.

    1. Banii erau din buzunarul meu, nu a guvernului. Iar Patriarhia trebuie sa fie purtatoarea de cuvant a Lui Dumnezeu. Felicitari Patriarhiei! Amin!

  2. N-am vazut peste 1000 de oameni la o slujba decat la sarbatorile mari. Baietii au in vedere Pastele. Asa au facut si cand a intrat Armata Rosie in Romania si s-au instalat ofiterii si soldatii prin orase, au construit camine si case special pentru ei pe langa biserici si au impus bisericilor sa nu tina slujbe ori sa traga clopotele ca sa nu-i ofenseze (pardon, deranjeze) pe tovarasii frati de la rasarit. Lectia e veche, baietii astia o stiu pentru ca tot ei au impus-o acum cateva decenii si spera ca noi am uitat. Ei bine, N-AM UITAT!

    1. Aveti dreptate. La asta ma gandeam eu acum, amintindu mi ce scriau cei care au trecut prin inchisorile comuniste. Istoria se repeta …..

  3. Vasilescu (BNR): „O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoşi când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunţat la cash. În rest, e o prostie să faci provizii.”
    https://financialintelligence.ro/vasilescu-bnr-banii-sunt-cei-mai-periculosi-cand-este-vorba-de-raspandirea-unei-molime/

    Dupa eliminarea bancnotelor nu mai este nevoie de cipare: cine ia cartonas rosu de la Alipay Health Code, nu mai are cum sa faca plati si nu poate cumpara nimic!
    Citizens are particularly critical of an app called Alipay Health Code, used in more than 100 cities, that assigns individuals one of three colour codes based on their travel history, time spent in outbreak hotspots and exposure to potential carriers of the virus.
    https://www.theguardian.com/world/2020/mar/09/the-new-normal-chinas-excessive-coronavirus-public-monitoring-could-be-here-to-stay
    Chinese residents sign up for Alipay Health Code using Alipay, Ant’s wallet app. The system is now being used in 200 cities and will be launched throughout the country, Ant said.
    Zhou Jiangyong, Hangzhou’s Communist Party secretary, said the health rating software was “an important practice in Hangzhou’s digitally empowered city management”
    https://www.pymnts.com/news/international/2020/coronavirus-prompts-china-to-deploy-color-coded-health-rating-app/

  4. Pai “Patriarhia” n-o mai poate drege, de când cu Creta. Asa, ca tot răul spre bine:nu au ce căuta ortodocșii adevărați în “bisericile” apostati lor! Acuma, problema se pune sa ne lase pe noi, dreptslavitorii sa ne ținem sărbătorile.. Dar, oricum, la noi nu vin așa de mulți ca la “ei”….

    1. Dreptslavitor schismatic după declarația ta, canonul 15 permite, nu obliga, doar preoții sa oprească pomenirea, capul bisericii este Hristos nu episcopul, dacă nu ești în biserica a cui Dreptslavitor ești?

      1. @ Slava
        Omule , tu ai o problema de perceptie…una grava….NOI,mirenii si cei cativa preoti, cei care ne-am ingradit de erezie suntem BISERICA…deci noi suntem in BISERICA…restul nu sunt…sunt in anticamera iadului.
        La fel si tu …care sustii ca doar in bisericile ( cladirile ) lui danila &Co se poate duce lupta pentru Adevar. Acolo sunt doar niste ziduri acaparate de niste mizerabili deghizati in arhierei crestini.Si da, lupta pentru Adevar o dam din BISERICA…si BISERICA reprezinta adunarea celor drepti in credinta…chiar daca se aduna pe camp sau in paduri sau catacombe…acolo e BISERICA.

        1. Tu nu cunoști defel canoanele, sau ești special trimes, pînă Creta nu va fi condamnată ierarhii ramin canonici, da semnat, da schimbări în slujba nu sau facut, crezul nu sa schimbat, adunătură voastră dacă să rupt de biserica lui Hristos e schismă mai ales dacă preoții is caterisiti

        2. Capul bisericii e Hristos nu ierarhul, ierarhii vor da răspuns, da la moment sunt ierarhi canonic, poți să-l pomenească preoții sau nu dar harul lucrează în biserica, și tu care spui ca nui asa hulesti duhul sfint, ce tot comentezi pe site mai cauți schismatic?

          1. @ Slava
            biet om…numai imi pierd timpul cu tine…vezi ce inseamna schisma….si nu te obosii sa mai imi raspunzi…te voi ignora…ramai cu ereticii matale pana la sfarsitul veacurilor, caci Creta nu va fi “condamnata” din moment ce toti s-au pus de acord cu tradarea…alt sinod nu va mai fi…speri degeaba lucruri mari de la niste iude…

          2. Deja vad ca ești și proroc, știi ce va fi, pai nu pierde timpul cu mine studiază canoanele, care dara îl socoti de episcop? Sau biserica a fost biruința de porțile iadului, îți recomand să urmărești sarea pământului, acolo se spune cind nu vom putea întra în biserici

  5. Mergeți dragilor la biserica,nu faceti schismă,cu asa atitudine sunteti egali cu sectarii,nu lăsați biserica,Hristos nu isi ia harul ,nu aveti drept sa judecati,si nu stiti voi,în orice caz bravo pentru atitudinea Patriarhiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button