X

Scandalos! Site-ul Filarmonicii din Odorheiu Secuiesc este numai în limba maghiară și prezentat ca fiind al Filarmonicii din … Ținutul Secuiesc!?

Revoltător! Site-ul Filarmonicii din Odorhei este numai în limba maghiară și prezentat ca fiind al Filarmonicii din ... Ținutul Secuiesc!?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Revoltător! Site-ul Filarmonicii din Odorhei este numai în limba maghiară și prezentat ca fiind al Filarmonicii din … Ținutul Secuiesc!?

 „Nemulţumirile Ardealului şi chestiunea minoritară”, din 31 octombrie / 1 noiembrie 1928: „Au văzut (ungurii– n. n.) însă că în Statul Român se pot multe şi au ajuns la convingerea că este un sat fără câini, atunci şi-au zis: să-i dăm drumul, că putem trece şi la obrăznicia asta”. ( Discursul deputatului Emil Aurel Dandea din Parlamentul României)

 „A slăbi tot ce este românesc, a strica cu tot preţul, a alimenta nemulţumirile, discordia dinăuntru, ponegririle din afară, iată datoria noastră pe teritoriul românesc. Patria pentru noi este maghiară, cea veche. Numai cetăţenia forţată, temporară este cea română. De aceea stăm în cetăţenia impusă nouă până ce ne vom putea reuni cu patria. (…)

Cui dintre noi îi trebuie drepturi pentru ungurii din România? Le cerem provizoriu, să putem zdrobi cu ele statul”!


Am făcut această scurtă introducere, tocmai pentru a semnala că se adeverește tot ce prevestea deputatul Emil Aurel Dandea prin discursul său din Parlamentul României din anul 1928. Așa zisele drepturi pe care le tot reclamă de trei decenii extremiștii unguri, sunt folosite tocmai pentru a suprima elementul autohton, de a săpa continuu și neobosit la temelia statului unitar național, contrar tuturor celor înscrise în Constituția României.

Site-ul Filarmonicii din Odorheiu Secuiesc

Site-ul Filarmonicii din Odorheiu Secuiesc

La Odorheiu Secuiesc am descoperit unul dintre aceste aspecte revoltătoare. Site-ul Filarmonicii din Odorheiu Secuiesc, finanțat din bani publici, și pe care se găsește afișată sigla Consiliului Județean Harghita, este disponibil numai în limba maghiară, limba română fiind exclusă.

Autonomie și secesionism pe bani publici românești/
Autonomie și secesionism pe bani publici românești/

Ce ar trebui să le spunem în acest caz imbecililor de politicieni români care s-au dat peste cap să le facă hatârul UDMR-iștilor și să modifice într-un mod abuziv și antiromânesc Codul Administrativ, conferind statut de limbă oficială și limbii maghiare? Realizează oare măcar acum ce au făcut aceste monumente de nesimțire care se tot erijează în elita politică a României?

Foto: captură Facebook

Dar treaba este chiar mai gravă decât ne-am fi închipuit noi la prima vedere. Această filarmonică este prezentată în mediul virtual și nu numai ca fiind … Filarmonica din Ținutul Secuiesc!?

Această filarmonică este prezentată în mediul virtual și nu numai ca fiind … Filarmonica din Ținutul Secuiesc!?

La fel este prezentată de ani buni și de către televiziunile din Ungaria, precum DUNA TV:

De asemenea, deși sunt realizate din bani publici ai statului român, afișele evenimentelor sau spectacolelelor Filarmonicii din Odorheiu Secuiesc sunt realizate NUMAI în limba maghiară!?


În încheiere, avem o urare pentru toți politicienii români imbecili și trădători care și-au pus copitele pe votul pentru Codul Administrativ: să aveți parte fix de ceea ce vă dorea Eminescu în Doina, sau de ce v-a urat să aveți parte Tudor Gheorghe la ultimul său concert!

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Nu numai acolo se întâmplă.Veneam in 2019 luna iulie din Moldova și am vrut sa vedem ce castel exista la Lăzarea.Am intrat pe poartă și am salutat cu “Bună ziua” .Erau acolo o tânără în jur de 25 de ani un bărbat la vreo 40 de ani și încă vreo două persoane.NU am auzit nici un răspuns.In schimb vorbeau ungurește.Am crezut că au răspuns dar n am auzit noi.M am îndreptat catre bărbat și l am întrebat dacă se poate urca și pe scări în dreapta.A zis da și a luat o din loc.Era un comportament ciudat dar m am gândit că înlocuiește pe cineva și nu cunoaște prea multe.Am plecat sa vizitam clădirea principală și ne am intersectat cu un grup de turiști maghiari(vorbeau).Când ne am întors, bărbatul plecase în stânga…pe gazon… fără nici o treabă.Mai târziu am realizat că de fapt ne a evitat.La poarta era grupul pe care îl întâlniserăm.Tanara le vorbea în maghiara.
    Toți ascultătorii erau absorbiți de monologul tinerei, înșiruiți pe partea ștanga ,fata în față cu tanăra.
    Noi am vizitat și lateralele iar când am ieșit,am vrut sa facem o donație(era o cutie de carton cu scopul acesta) și văzând că nu avem cu cine schimba o vorbă,am lăsat în cutie ceva simbolic iar la plecare…!! a fost uimire totala!! Am avut impresia că eram invizibili de-a dreptul!Nimeni,nici o persoană nu s a uitat macar la noi…pentru că am zis “La revedere”.Cei din grup,poate nu știau ce am zis noi dar nici tânără n a catadicsit.
    Imaginati-va!Să saluți și să treci printre niște oameni și să nu aibă absolut nici o reacție.Am avut impresia că erau hipnotizați!! Parcă nici n au clipit!Locul era destul de strâmt…Nici o mișcare!Nici o reacție!Chiar m am întrebat dacă suntem în România.Ce să mai discutăm de Patrimoniu,nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button