X

Sondaj: 65% dintre francezi cred că civilizaţia franceză se va prăbuşi

TOPSHOT - Firefighters work to put out a fire as cars burn in the Le Breil neighborhood of Nantes early on July 7, 2018. - A French policeman who shot dead a young black man in western France earlier this week, sparking four nights of rioting, has been charged with …

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un sondaj publicat de firma de votare Ifop a susținut că mai mult de șase din zece francezi cred că civilizația franceză, așa cum știm, că se va prăbuși. 

Sondajul a arătat că o treime dintre persoanele care cred că acest lucru se va întâmpla, consideră că prăbuşirea civilizaţiei franceze va avea loc într-o manieră brutală și încadrează acest eveniment într- un interval de timp mai mult sau mai puţin de 20 de ani.

Unul dintre motivele principale menționate de către respondenți, drept cauza principală a unei posibile prăbușiri, ar fi schimbarea climatică, 27% dintre ei declarând faptul că factorii climatici și supraconsumul vor determina sfârșitul civilizației franceze, transmite presa franceză, potrivit informațiilor Aisne Nouvelle.

Aproximativ 15% dintre respondenți au spus că migrația în masă va fi cauza prăbușirii, în timp ce încă un procent de 14% a declarat ca motiv de prăbuşire a civilizaţiei franceze, conflictele interne din cadrul societății sau chiar războiul civil, ar putea grăbi acest proces.

Mulți au avertizat cu privire la un potențial război civil în Franța, inclusiv savantul islamist radical Gilles Kepel, care a declarat în 2016 că „Generația Jihad” ar avea ca obiectiv distrugerea Europei provocând un război civil și de a reconstrui o societate islamică după aceea.

Anul următor, istoricul belgian David Engels a făcut o predicție similară spunând că:

„În 20 până la 30 de ani Europa va deveni un stat autoritar sau imperial, după o fază care va coincide cu un război civil , urmat de degradarea popoarelor.

Mă aștept la un război civil, care să forțeze o reformă socială și politică fundamentală în Europa, indiferent dacă ne place sau nu, urmând exemplul Republicii Romane în decădere din primul secol î.Hr.” a adăugat acesta.

Migrarea în masă este adesea denumită în Franța drept „Mare înlocuire”, termen creat de prolificul scriitor francez Renaud Camus, iar un sondaj publicat în februarie anul trecut a arătat că până la un sfert dintre francezi cred în această teorie.

Camus a explicat Teoria Reînlocuirii pe Breitbart London la sfârșitul anului 2018, descriind-o ca fiind imaginea unor persoane „tratate de politica managerială drept un obiect, un produs simplu. Un produs, un producător și un consumator deodată, un lucru, un număr, nu o ființă umană.”

traducere de Nicoleta D.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button