X

Președintele Columbiei este împotriva legalizării avortului în țara sa

Președintele Duque este împotriva legalizării avortului în țara sa

Președintele conservator al Columbiei, Ivan Duque, a contestat miercuri, faptul că țara sa este pregătită să legalizeze complet avortul. Declarația președintelui vine înaintea unei dezbateri, ce va avea loc la Curtea Constituțională, cu privire la posibilitatea de a permite avortul în primele trei luni ale sarcinii, fără alte restricții.

În prezent, ca o mare parte din America Latină, Columbia permite avortul în numai trei cazuri: dacă sarcina prezintă un risc pentru viața mamei, dacă fătul suferă de o malformație sau dacă sarcina a fost rezultatul unui viol.

„Eu sunt pro-viață. Cred că viața începe de la concepție”, a spus Duque. „Consider că renunțarea la aceste trei cazuri clare, ar fi o schimbare foarte mare pentru societatea columbiană… Aceasta este părerea mea personală – nu intenționez să subminez indepenența vreunei instituții. Cred însă că îndepărtarea de la aceste trei cazuri, ar fi un lucru foarte dur.”

Potrivit rapoartelor de presă, judecătorul Alejandro Linares pregătește un act care ar autoriza avortul în primele 12 sau 16 săptămâni de sarcină. Începând din data de 26 februarie, Curtea Constituțională va dezbate acest act, care mai apoi va fi supus unui vot. Dacă patru din cei cinci magistrați votează în favoarea actului, acesta ar putea deveni o lege.

Potrivit Profamilia, în anul 2019 au avut loc 22.000 de avorturi legale în Columbia. În America Latină, doar Cuba, Uruguay, Puerto Rico și Mexico City au legalizat complet avortul în primele săptămâni de sarcină. În unele țări, avortul este complet interzis, în special în El Salvador, unde o femeie poate fi închisă chiar și din cauza unui avort spontan.

Fostul președinte al Columbiei între anii 2002 – 2010, Alvaro Uribe, este considerat mentorul actualului președinte, Ivan Duque. Fostul președinte s-a exprimat și el legat de această problemă, pe Twitter: „Trebuie să ne pregătim pentru un referendum împotriva laxității în ce privește avortul, un referendum care să respecte dreptul la viaţă!”

 

Iván Duque Márquez este al doilea cel mai tânăr politician, care să preia funcția de președinte al Columbiei. El câștigat alegerile prezidențiale din august 2018, la vârsta de 42 de ani, cu 54% din voturi.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Avort
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

4 comentarii

  1. Da Părinte, dar avortul ar trebui interzis fără excepții. Ce vina are un copilaș care a venit in urma unui viol, sau dacă suferă de o malformatie? Sa fie ucisi?? Pau atunci să le dăm in cap și la oamenii cu dizabilitati, ca sa nu fie discriminare.
   Sau vezi Doamne, dacă mama suferă de vreo boală…. cuvântul avort ar fi trebuit să nu existe….

    1. @Un om
     Corect, ADEVARAT, si FUNDAMENTAL in viata individului si a existentei unei societati normale. Abstinenta sexuala!
     Atunci cind omenirea va devanii normala, adica ORTODOXA HABOTNICA, ABSTINENTA SEXUALA trebuie sa devina VIRTUTEA DE CAPATII si SEMNALUL UNUI CARCTER PUTERNIC pentru oamenii seriosi.
     DEPRAVAREA si EGOISMUL sint adevaratele RELE ALE UMANITATII de la care pornesc toate celelalte.
     Am citit pe undeva un comentariu, si spunea ca „OMUL PREA SERIOS” este „UN OM RAU „.
     Va dati seama la ce grad de nimicnicie sufleteasca au ajuns majoritatea oamenilor INSTRUITI, care ar trebui sa fie MODELELE MORALE ale unei societati ?
     Te crucesti frate cind vezi in ce promiscuitate au ajuns sa traiasca BIPEZII.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.