X

[VIDEO] Un caz mai grav decât la Ditrău a avut loc la Carei, dar presa românească l-a ținut sub tăcere!

La Ditrău, în județul Harghita, printre pretextele enumerate de cei care au acționat împotriva muncitorilor din Sri Lanka, s-au numărat faptul că aceștia ar fi migranți veniți din afara țării și chiar din afara spațiului comunitar european, sau că localnicii nu vor să mănânce pâinea făcută de … “mâini negre”.  Însă la Carei nu este vorba nici de migranți, nici de “mâini negre”, ci de români născuți și crescuți la Carei, care au parte de niște provocări ce-ți stârnesc fiori reci pe șira spinării.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dacă la Ditrău (jud. Harghita) era vorba de migranți asiatici, la Carei tocmai românii trăiesc de ani buni în pielea srilankezilor. O asociație locală a românilor din Carei care a inițiat pentru anul centenarului României un proiect pe propria cheltuială prin care dorea amplasarea unui catarg cu drapelul național al României pe domeniul public, a fost refuzată de primarul Municipiului Carei și acuzată că … provoacă maghiarii.

Deci să recapitulăm: la Ditrău motivele / pretextele au fost că muncitorii erau migranți veniți tocmai din Sri Lanka și că aveau “mâini negre”, iar la Carei, românii care nu erau nici migranți și nici cu “mâini negre”, îl provocau pe primarul unei primării din România cu drapelul național al României!? Așa e că deja devine halucinant?

Și spre deosebire de incidentul de la Ditrău și de oricât de tare ar fi urlat românii de la Carei, de situația aceasta revoltătoare de la Carei, pe care noi o considerăm cu mult mai gravă, săvârșită în cadru instituțional, chiar într-o instituție a statului român, nu a durut nici măcar în … cot, nici pe cei de la CNCD, nici pe cei din presa care să dă acum cu fundul de pământ de dragul srilankezilor de la Ditrău.

Prin analogie, situațiile au anumite puncte comune, iar situația de la Carei este chiar cu mult mai gravă decât cea de la Ditrău. Și totuși întreaga presă centrală din România tace, tace întru Domnul…

Citiți și:

Ditrău, pretext pentru poliția internetului: Avocatul Poporului vrea reglementarea mediului online după o anchetă în Harghita

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

14 comentarii

 1. Rares Bogdan pune tunurile pe Viktor Orban: “Retorica de tip Fidesz – Viktor Orban naste monstri in Romania urmaritorilor HirTv si DunaTv!”
  https://www.capital.ro/ungurii-provoaca-haos-in-romania-rares-bogdan-pune-tunurile-pe-viktor-orban.html

  Viktor Orban prezent la Roma, la o reuniune a extremei drepte europene
  Tema conferinţei se intitulează „Dumnezeu, onoare, ţară: preşedintele Ronald Reagan, Papa Ioan-Paul al II-lea şi libertatea naţiunilor”.
  https://www.rfi.ro/special-paris-117929-premierul-ungariei-viktor-orban-prezent-la-o-reuniune-extremei-drepte-europene

 2. Reciproc și ungurii în acest an la 100 de ani de la Trianon nu trebuie să ne provoace. Am cunoscut ( in buricul Occidentului ) un bătrînel în vîrstă de peste 90 de ani, inginer plecat din România de 40 de ani și care avea în bibliotecă exclusiv cărți despre Trianon în engleza, în franceză, în germană și evident maghiară. Mă întreabă de unde ești ? Îi răspund din acel oraș ; El îmi zice ești moldovean ? Îi răspund în familie nu avem niciunul născut vreodată în afara arcului carpatic cum vă permiteți să credeți că în orașul în care m-am născut eu toți românii sunt de origine extracarpatică ?
  Era foarte fericit să vorbească românește cu mine, îi sclipeau ochii albaștri în cap de bucurie că poate să vorbească cu cineva românește, Și nevasta era de o limbă cu el și vorbeau cu multă plăcere limba română fără accent maghiar , dar se vede că era fixat pe subiectul ăsta “TriaNon”. I-am dat și eu o carte chiar “istoria Ungariei pentru copii” tipărită de guvernul unguresc într-o limbă de circulație internațională în care spuneau clar de Gelu și Menumorut și că Iancu de Hunedoara tatăl lui Matei Corvin era din mamă româncă. Nu trebuie să ne provocăm între noi.

 3. Pregatiri pentru Armageddon si armata de două sute milioane de oameni a răsăritului: Iranul pune la cale o alianta impreuna cu Pakistan, Turcia, Rusia si China
  World War 3 panic: US alert as Iran calls for alliance with Pakistan, Turkey, Russia and China
  https://www.express.co.uk/news/world/1238364/world-war-3-iran-us-latest-news-pakistan-china-turkey-russia-asian-bloc-washington-tehran
  ‘Iran, Pakistan, Turkey, Russia, China have potential to form new alliance for better future,’ says Iran’s ambassador
  https://www.aa.com.tr/en/middle-east/iranian-envoy-proposes-new-alliance-of-5-countries/1724935
  Un convoi de 150 de vehicule militare care transportau echipament şi trupe a trecut frontiera turco-siriană către Idleb. O delegaţie rusă este aşteptată în Turcia sâmbătă în vederea unor discuţii cu privire la situaţia din Siria.
  https://www.economica.net/bulgaria-in-centrul-unui-conflict-geopolitic-rusia-sua-de-redistribuire-a-influentei-experti_179582.html
  Forțele americane de la est de Eufrat sunt în „alertă continuă, aşteptându-se la eventuale operațiuni iraniene ca răspuns la asasinarea lui Soleimani”.
  https://moldova.europalibera.org/a/for%C5%A3ele-americane-aflate-%C3%AEn-estul-siriei-sunt-%C3%AEn-alert%C4%83-dup%C4%83-atacul-iranian-asupra-a-dou%C4%83-baze-militare-din-irak/30366353.html
  Paisie Aghioritul: “Când veţi auzi că apele Eufratului sunt îngrădite de turci în susul lor cu un baraj şi sunt folosite pentru irigare, să ştiţi atunci că deja suntem în proces de pregătire a acelui mare război şi astfel se deschide drumul pentru armata de două sute milioane de oameni a răsăritului.”
  https://www.atitudini.com/2015/10/sf-paisie-aghioritul-profetie-despre-cel-de-al-treilea-razboi-mondial-intai-de-toate-dumnezeu-va-pedepsi-pe-marii-vrajmasi-ai-ortodoxiei-islamul-si-catolicismul/

 4. Profesoară din Suceava, recent întoarsă din China, suspectă de coronavirus
  Femeia este profesoara de engleză și predă în Kunming, la aproximativ 1.500 de kilometri de Wuhan
  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/profesoara-din-suceava-recent-intoarsa-din-china-suspecta-de-coronavirus-1256937

  400 milioane de chinezi sunt acum in carantina: 3 provincii si 60 de orase!
  https://www.zerohedge.com/geopolitical/more-400-million-people-lockdown-guangzhou-joins-quarantine
  Guangzhou City (population: 14 M) locked down. All residential blocks be isolated from each other. So far around 400 million people locked down in #China to contain #coronavirus.
  https://twitter.com/jenniferatntd/status/1225755932904304641

 5. PETRACHESCULE, pentru ca tot esti documentat, te rog sa-mi explici si mie, daca vrei, cine a dat bomba biologica la chinezi?
  Guvernul chinez pentru a-si reduce populatia si in acelas timp a sabota industria de automobile a marilor companii internationale sau e mina papusarilor ?

  1. Pentru probleme psihice te poate ajuta un doctor cu ceva doctorii, dar nu si pentru prostie, ca aia este de la dracu, de aia zic romanii “prostul dracului” sau “idiotul dracului”!

   1. Bai, PETRE, numai dracii își pun poalele-n CAP ca tine, atunci cind aud ADEVARUL !
    Priceput!? SA–TI FIE RUSINE NESIMTITULE- SATANIST din TATA IN FIU , pentru ca nu ai cei șapte ani de acasă, ca să vorbești înțelept (sau sa taci) atunci cind VORBESTE UN PREOT, dacă tu nu EȘTI
    obligatoriu, PREOT.
    (Mai ales atunci cind nu esti de acord cu DOMNIA SA ).
    Faci stingă împrejur, iti ce-ți iertare , si nu esti MIRLAN !
    NU CONTRAZICI mitocaneste , măcar de dragul DUHULUI SFINT, dacă altfel nu te poți infrina, care trece prin mina DOMNIEI SALE LA FIECARE SFINTA LITURGHIE !
    OBRAZNICII SI TUPEISTII sint ARGATII DIAVOLULUI și asa se manifesta, prin mirlaie și mitocănie.
    RUȘINEA, DELICATEȚEA, BUNUL SIMT ȘI nu în ultima instanta, SMERENIA, sint specifice DUHULUI SFINT!
    Iar într-o discutie ca aceasta contează dreptatea O CINCIME, patru cincimi contează pacea.
    Tu ești atit de SATANIZAT incit mereu îți dai arama pe fata.
    PACAT!

    P. S.
    SARUT DREAPTA, PARINTE GABRIEL !
    BINECUVINTATI !
    Va rog, sa MA IERTAȚI !
    Îmi cer eu scuze pentru mirlanul asta care mereu face
    Zizanie.
    IARTA-L DOAMNE, ca nu știe pe ce lume traeste!

 6. Sunt din carei, locul unde maghiarii si sasii reprezinta o majoritate, si asa este, suntem mereu avertizati sa nu provocam ungurii! Vai de cei care nu stiu ungureasca in acest oras! Esti un nimeni!

 7. @Gheorghe, te iubesc. Cât despre acest nefericit, mă rog pentru el, bineînțeles nu la Liturghie. Dar, Dumnezeu cu mila. Trebuie să vrea și el. Depinde cati arhiconi îl conduc…

  1. SARUT DREAPTA, PARINTE GABRIEL!
   Va multumesc din suflet, și eu va iubesc!
   Dumnezeu sa va binecuvinteze!
   Mireanul nostru rătăcit nu vrea sa înțeleagă ca informația satanica de 30 de ani ne-a făcut prea dobitoci pe noi mirenii.
   Dupa ce ca sinteti sigurul PREOT care va rupeți din timp ca să ne luminati, el VINE aici inconștient cu aceeași atitudine draceasca sa abordeze realitatea, în loc sa mulțumească lui DUMNEZEU pentru ca EXISTATI și ne faceți ONOAREA sa fiți printre noi.
   Ma iertați, va rog!
   Binecuvintati, PARINTE !
   SARUT-MINA!

   P. S.
   Domnule ADMIN, chiar nu înțeleg, ma iertați, va rog, ce a fost greșit în comentul meu anterior, de mi l-ați retras ! ?
   Oricum, va mulțumesc pentru îngăduința de a ma primi pe acest forum sa comentez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button