X

VIDEO excepțional: 14 supraviețuitori ai avortului au arătat ce înseamnă „alegerea” celor care susțin avortul

Featured Image

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cei care susțin că avortul este un drept al femeii ar trebui să-i privească pe acești supraviețuitori în ochi și să ajungă la concluzia că sunt oameni, că viața lor contează”. 

Un videoclip cu 14 supraviețuitori ai avortului a fost prezentat pe scenă la Marșul pentru viață 2020 de la Washington și pe panourile publicitare video de pe traseul marșului.

Clipul face parte din campania „Fețele Alegerii”, realizată pentru a arăta persoane care au supraviețuit avortului și a arăta clar că bebelușii din pântecele mamelor sunt persoane și nu „o alegere”.

„Fețele alegerii” face cunoscute poveștile categoriei supraviețuitorilor avortului, o categorie care a trecut în mare măsură neobservată: povestea celor care au fost avortați, dar au supraviețuit”, a spus Lyric Gillett, directorul executiv al campaniei.

Acesta spune: „Sunt convins că drumul spre schimbarea perspectivei culturale despre avort pornește de la vocea supraviețuitorilor. Ideea din spatele acestei inițiative este că mișcările pentru respectarea unui drept civil sau inițiativele umanitare din epoca noastră s-au datorat și implicării unor persoane care au suferit din cauza încălcării acelui drept sau au fost afectate de probleme. Acei oameni concreți au dat un chip acelor probleme teoretice”.

În videoclip apar mai mulți supraviețuitori ai avortului și datele lor de naștere: Dr. Imre Téglásy (1952, Ungaria), Paula Page (4 februarie 1954), Hopper „Penny” Hopper (29 noiembrie 1955), Denisha Workizer (7 noiembrie 1976), Melissa Ohden (29 august 1977), Jennifer Millbourn (9 februarie 1978), Jennifer Callender (18 iulie 1980), Claire Culwell (3 iunie 1988), Hope Hoffman (8 decembrie 1991), Josiah Presley (10 iulie 1995), Asiimwe Ronald Williams (25 septembrie 1997, Uganda), Dona Marie Mendoza (Filipine), Jaylin Schochv (15 august 2003) și Zechariah Hagan, născut în 20 octombrie 2013, care a fost unul dintre primii supraviețuitori ai inversării avortului medicamentos.

Melissa Ohden, care a scăpat cu viață deși a fost avortată, este fondatoarea Rețelei Supraviețuitorilor Avortului și a prezentat videoclipul cu gândurile transmise de aceștia. Ea a rostit un discurs în care a surprins importanța prețuirii darului vieții și valorificarea acestuia împreună cu alții:

„Prin Rețeaua de Supraviețuitorilor Avortului, am ținut legătura unii cu alții și ne-am sprijinit reciproc în ultimii opt ani, dar acest proiect, ,,Fețele Alegerii”, este primul proiect media din care am făcut parte, care include supraviețuitori din întreaga lume. Ne-am gândit că Marșul pentru viață este cea mai bună ocazie foarte bună pentru a veni împreună și a provoca lumea să înfrunte „alegerea” avortului, pentru a încuraja pe oameni să caute vindecare și să creeze o cultură a vieții.”

Lyric Gillett a spus că prin campanie urmărește „să arate numeroasele chipuri ale supraviețuitorilor avortului, să arate cine sunt exact cei care sunt considerați „o alegere” atunci când li se ia viața înainte de naștere.

În măsura în care industria avortului vrea să destigmatizeze decizia de a pune capăt unei sarcini, dorim să facem cunoscute viețile care au fost salvate în ciuda condamnării la moarte care le-a fost dată. Adesea încercăm să despărțim umanitatea de lucrurile cu care nu suntem confortabili, dar când o victimă – un supraviețuitor – te privește în ochi și îți spune povestea ei, are loc o schimbare în modul de a privi lucrurile și acest fapt nu poate fi uitat în mod așa de ușor. El are puterea de a schimba totul. Avem mii de supraviețuitori ai avortului numai în Statele Unite; suntem suficient de mulți supraviețuitori pentru a arăta o față reală a falsificării avortului prin numirea lui „alegere”.

Bebelușii care supraviețuiesc avortului au fost în prim planul știrilor anul trecut, când statele New York și Virginia au adoptat legi care permit avortul până în momentul nașterii, iar guvernatorul Virginiei, Ralph Northam, a afirmat că acei bebeluși care au supraviețuit avortului pot fi lăsați să moară, dacă mama dorește acest lucru.

,,Cei care sunt pro-avort trebuie să-i privească pe acești supraviețuitori în ochi și să ajungă la concluzia că sunt oameni, că viața lor contează și că alegerea este mai mult decât un cuvânt: este o persoană.”

adaptat de Iuliana Pîrvu după LifeSiteNews | alexandranadane.ro

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button