X

Australienii acceptă identificarea biometrică în ciuda pericolelor legate de confidențialitate

Sursa Foto: biometricupdate. com

Peste 80 la sută dintre australieni sunt „extrem de preocupați” de amenințările de confidențialitate asociate tehnologiei biometrice pentru verificarea identității, dar ar fi totuși dispuși să accepte tehnologia în anumite situații, spune un raport recent al Institutului australian de criminalistică (AIC), scrie ZDNet .

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O preocupare pentru 81 la sută este că biometria ar deveni obligatorie în situațiile în care în mod normal nu ar consimți la utilizarea lor, în timp ce 91 la sută sunt îngrijorați de utilizarea biometriei pentru supravegherea de către guvern.

În cazul în care există o încălcare a confidențialității datelor, aproximativ 86% sunt preocupați de faptul că nu ar ști să abordeze scurgerea de date, în timp ce costurile, datele biometrice și pierderea de bani, precum și fraudatorii care folosesc datele furate se numără printre îngrijorări. Respondenții care au fost la un moment dat victime ale infracțiunii de furt de identitate sunt mai conștienți de riscuri și mai preocupați de scurgerile de date biometrice decât respondenții care nu au trecut printr-o situație similară.

În ciuda unei aparente îngrijorări pentru confidențialitate, peste 70% dintre australieni ar folosi recunoașterea vocală, 84,7% ar folosi amprentele digitale, 75,6%  sunt de acord cu recunoașterea facială și 68,6 la sută ar accepta tehnologia de recunoaștere a irisului. Cu toate acestea, 94,7% ar folosi în continuare parole și 81,6 la sută semnături scrise.

În mijlocul controverselor legate de recunoașterea facială și utilizarea acesteia în aplicarea legii, 89% dintre respondenți sunt de acord cu desfășurarea recunoașterii faciale în operațiunile guvernamentale, în special atunci când atacurile teroriste sunt în joc, în identificarea suspecților criminali (88%), procesarea securității aeroporturilor (85,7 la sută) ), identificarea persoanelor de interes în locuri publice (81 la sută) și solicitarea și utilizarea documentelor de identitate precum pașaport sau permis de conducere (84 la sută).

Respondenții s-au opus în mare parte utilizării recunoașterii faciale pentru identificarea cu imagini de pe social media (58 la sută), pentru a solicita un telefon mobil (58 la sută) sau pentru a intra într-o mașină (62 la sută).

Raportul a fost realizat în baza Strategiei naționale de securitate a identității guvernamentale și se bazează pe feedback-ul de la 9.911 respondenți intervievați între decembrie 2019 și ianuarie 2019.

Departamentul de Afaceri Interne din Australia a făcut eforturi pentru o desfășurare pe scară largă în toată țara serviciului său de verificare a feței și a verificării documentelor , sistem de potrivire a feței pentru a verifica vârsta pentru australienii interesați de pornografie online, printre alte servicii de potrivire a identității.

Scopul este construirea unei platforme de partajare a informațiilor de identitate pentru utilizarea guvernului. Cu toate acestea, planul a intrat într-un regres în octombrie anul trecut, când Comitetul comun parlamentar pentru informații și securitate (PJCIS) a solicitat guvernului redactarea proiectului de lege privind serviciile care să corespundă identității pentru a include garanții de confidențialitate adecvate.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

 1. Australia a ars deja si s-ar putea sa ardem si noi la vara!
  „Este secetă extremă” „Campania agricolă de primăvară ar trebui să înceapă în lunile februarie-martie, nu în aprilie așa cum se întâmpla cu niște ani în urmă, pentru că s-au schimbat condițiile climatice.”
  O mare parte din culturile de toamnă sunt compromise din cauza secetei pedologice severe. Există riscul ca și culturile de primăvară să fie afectate.
  https://evz.ro/situatie-ingrijoratoare-culturile-agricole-in-pericol-este-seceta-extrema.html
  FMI: Omenirea riscă o nouă mare criză economică
  https://www.rfi.ro/economie-117483-fmi-criza-economica
  https://www.realitatea.net/stiri/actual/criza-economica-globala-bate-la-usa-spune-fmi_5e22e25b62d5e67f24137403

 2. Dacă cineva crede că Holocaustul lui Hitler a fost cea mai mare crimă a omenirii, atunci acesta sigur se înșală amarnic! Pentru că există una de zeci de ori mai ucigătoare, considerând doar victimele din România! Se numește SEX și a ucis prin avort zeci de milioane de oameni! Iar tinerii spălați pe creier fac tragedie din Colectiv, unde numărul victimelor a fost de un milion de ori mai mic! Dacă lăsăm mizeria din trei litere atunci vom avea mult mai puțini morți! Orice altceva am face nu ne putem apropia de a avea milioane de morți în minus! Totul se poate face prin abstinență, adevărata educație! Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button