X

Putin merge în Israel să comemoreze Holocaustul

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preşedintele rus Vladimir Putin efectuează joi o vizită în Israel într-un demers de întărire a relaţiilor cu Israelul, în contextul în care Rusia îşi consolidează relațiile în Orientul Mijlociu, scrie DPA. 

Rusia a menţinut relaţii strânse cu Israelul, în pofida sprijinului acordat forţelor rivale siriene şi iraniene în Siria, ţară aflată în război şi care se învecinează cu Israelul.

Putin le-a spus liderilor israelieni că este încrezător că această vizită a sa va contribui la ‘dezvoltarea relaţiilor noastre bilaterale’, subliniind totodată că misiunea cea mai importantă a zilei a fost de a ne ‘aminti de victimele Holocaustului’, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

Şeful statului rus, aflat într-o vizită în Israel pentru ceremoniile ocazionate de împlinirea a 75 de ani de la eliberarea lagărului nazist Auschwitz de către Armata Roşie, s-a întâlnit cu omologul său israelian Rueven Rivlin şi cu premierul Benjamin Netanyahu.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu nu s-a zgârcit cu laudele la adresa lui Putin cu această ocazie. ‘Vă mulţumim pentru relaţiile strânse între Rusia şi Israel, ceea ce serveşte popoarelor şi ţărilor noastre, precum şi păcii şi stabilităţii în regiune’, a declarat Netanyahu, conform unui comunicat al biroului său de presă.

Putin urma să se deplaseze mai târziu în cursul zilei în Cisiordania pentru a se întâlni cu preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas. Rusia s-a poziţionat în ultimii ani ca mediator între Israel şi administraţia palestiniană.

Ceremoniile de comemorare a Holocaustului, joi, la Ierusalim urmau să adune circa 40 de lideri mondiali, inclusiv din SUA, Germania, Franţa şi Marea Britanie. Israelul l-a prezentat drept ‘cel mai mare eveniment politic’ pentru statul israelian de la crearea acestuia după cel de-al Doilea Război Mondial.

Putin a asistat de asemenea la inaugurarea în Israel a unui monument dedicat victimelor blocadei Leningradului (în prezent Sankt-Petersburg) în timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale. Sute de mii de locuitori ai oraşului de pe Neva au murit în timpul asediului armatei naziste pe parcursul a doi ani.

Discuţiile lui Putin cu Netanyahu urmau să abordeze implicarea militară iraniană în Siria, în condiţiile în care Israelul se opune de mult timp ca Iranul să-şi consolideze poziţia lângă graniţa sa.

De asemenea, Putin şi Netanyahu urmau să discute şi despre posibilitatea ca Moscova să o graţieze pe o tânără israeliană, condamnată anul trecut în Rusia la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru trafic de droguri.

‘Totul va fi bine’, a declarat şeful statului rus după ce s-a întâlnit joi la Ierusalim cu mama tinerei israeliano-americane Naama Issachar (26 de ani), care a fost arestată în aprilie 2019 în timp ce tranzita un aeroport din Moscova, cu nouă grame de canabis în bagaj, potrivit France Presse.

Soarta tinerei, condamnată în octombrie la şapte ani şi jumătate de închisoare, o sentinţă confirmată în apel în decembrie, a dat naştere la un val de simpatie în Israel, unde Benjamin Netanyahu, aflat în campanie pentru alegerile din 2 martie, s-a angajat să facă tot ce îi stă în putere pentru a-i asigura eliberarea.

Cererile lui Benjamin Netanyahu şi ale mamei lui Naama, Yaffa, vor luate ‘în considerare în luarea deciziei’, a declarat Putin. ‘Mama se îngrijorează foarte mult, ştiu, dar totul va fi bine’, a spus el.

Premierul israelian i-a mulţumit lui Putin pentru că şi-a găsit timp pentru a se întâlni cu mama tinerei.

‘A fost o întâlnire emoţionantă. Vreau să vă mulţumesc pentru gestul Dumneavoastră, dle preşedinte, prietenul meu’, a declarat Netanyahu, care a spus că se aştepta la ‘veşti bune’ înainte de vizita lui Putin la Ierusalim.

‘Bazându-mă pe cuvintele preşedintelui (rus), presupunem desigur că ea va fi eliberată în curând’, a reacţionat la Moscova avocatul rus al tinerei Naama Issachar, citat de agenţia Interfax. Dar ‘întrucât preşedintele nu a precizat în ce mod ‘totul va fi bine ‘, trebuie să avem răbdare şi să aşteptăm’, a adăugat Vadim Kliuvgant.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

 1. Cat de uniti sunt acesti evrei.

  Benjamin Netanyahu sa intervina pe langa Putin sa elibereze o tanara care trafica canabis.

  Cand ma gandesc ca loazele noastre nu i-au acordat Cameliei Smicala si copiilor dansei protectie in ambasada, in timp ce sunt terorizati de institutiile din tara nordica.

 2. Fraților, s-ar putea ca @Gheorghe sa aibă dreptate! Știți ca adevăratul Putin a murit și acesta este o sosie. Exact asa cum exista taina fărădelegii, la fel și Dumnezeu lucrează în taina,pentru a nu-l expune. Are tot dreptul…. Timpul va dovedi…

  1. SARUT DREAPTA, SFINTE PARINTE!
   Eu cred ca totul e o diversiune, adica moartea, divortul si legatura TARULUI cu o tinerica!
   Incurcate sint caile DOMNULUI!
   Un stramos al TARULUI apartine in secret familiei TARULUI ACTUAL!
   Nu putea SFINTA TREIME sa nu realizeze totul ca la carte cu sute de ani inainte !
   Da-i DOAMNE TARULUI SANATATE, INTELEPCIUNE DUHULUI SFINT, SI ZILE MULTE !
   Si in curind va apare si CAPITANUL NOSTRU mult dorit care sa faca puntea mult prea necesara cu TARUL !
   De ce?
   Pentru ca BISERICA ORTODOXA nici portile iadului n-o vor inghitii! PROMISIUNE SFINTA, deci litera de lege invincibila si neschimbabila. Sa se frece satanistii pina vor ramine morti de invidie.
   “Lumea va trece dar CUVINTELE MELE, NU! ”
   Sa fium cu ochii ca pe butelie, si vom avea cele mai frumoase surprize!
   INCREDERE TOTALA !
   AMIN!
   BINECUVINTATI SFINTE PARINTE, si va rog sa ma iertati!
   AMIN!
   P. S.
   Privind PACEA, BLINDETEA, ZIMBETUL BLAJIN si INTERESUL DUMNEZEIESC, GENIAL, pentru fiecare aspect al vietii ORTODOXE dar si sociale si ii developeaza ORIGINEA inimitabila !
   O IUBESC PE SFINTA TREIME , PE MAICUTA DOMNULUI, PE SFINTI si pe TAR, dar si pe APROAPELE CITOV !
   (mai greu cu vrasmasul…..)
   Deabia astept TIMPUL care sa ni-l doscopere si pe CAPITANUL mult dorit !
   ORICUM IL IUBESC ANTICIPAT!
   AMIN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button