X

Președintele Ucrainei are tupeu ca Viktor Orban: ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”

Image result for Volodymyr Zelensky

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut declarații la ceremonia de sărbătorie a actului „Sluca”. 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a stârnit controverse cu o declarație în care a spus că Bucovina de Nord a fost ocupată de România, fiind contrazis de realitatea istorică, conform site-ului b1.ro.

„În urmă cu 101 ani a avut loc unul dintre cele mai semnificative evenimente din istoria Ucrainei. Visurile pentru care au trăit și au murit cei mai buni fii ai Ucrainei, pentru o țară independentă și unită. Acesta este un citat din actul „Sluca”, care anunță unificarea într-un singur stat independent și a fost proclamat într-un mod solemn de către liderii UNR și ZUNR la 22 ianuarie 1919, în Piața Sofia din Kiev. În sfârșit s-a ivit șansa de a crea o țară independentă și unită. Ambițiile politicienilor de atunci i-au împiedicat să atingă adevărată unitate de stat. Unitatea nu stă în cuvinte, ci în fapte. Nu după mult timp Republica Populară Ucraineană a cedat Kievul sub presiunea bolșevicilor, o bună parte din teritoriile Galiției au fost ocupate de trupele poloneze, Bucovina de Nord de români, iar Transcarpatia i-a revenit Cehoslovaciei”, a declarat Zelenski, potrivit infoprut.ro.

Președintele ucrainean a contrazis, așadar, realitatea istorică, deoarece provinciile istorice nu au fost anexate sau ocupate în 1918, ci se uneau cu acordul localnicilor, care votau în acest sens.

Congresul General al Bucovinei a proclamat Unirea

La 28 noiembrie 1918, Congresul General al Bucovinei a proclamat Unirea cu Regatul României, care a fost recunoscută de învingătorii din Primul Război Mondial, prin tratatul de la Saint Germain, semnat la 10 septembrie 1919.

Totuși, Bucovina istorică nu se mai află integral în granițele României. Jumătatea nordică a fost pierdută în urma Pactului Ribbentrop-Molotov prin care Stalin şi Hitler şi-au împărțit teritorii în Estul Europei. Ultimatumul sovietic din 26 iunie 1940 a vizat atât Basarabia, cât şi Bucovina de Nord.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

 1. Numai pentru aceasta declaratie ar merita dezmembrata Ucraina. Oricum e un stat artificial si in afara de zona de langa Chiev nu au avut nimic al. lor.

  1. SATANISTII spurcati !Doamne, cit sint de uriti…
   Bleah…..
   Cind le-o da un dos de palma ursul, nu mai misca, scursurile pervertite si netusinate.
   Da, ma satanistilor, aveti paminturi voi multe, vid de fapt voi nu aveti nici o palma de pamint, totul e pamint rusesc, si a vecinilor cum e si cel al moldovenilor, nu ucrainian…
   E, lasa ca vine si scadenta!
   Tine-L DOAMNE SANATOS pe TARUL VLADIMIR PUTIN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button