X

Refugiații climatici! ONU spune că nu pot fi refuzați! Drum deschis pentru invazia rasei galbene?

Ținând cont că în China poluarea e la cotele cele mai mari, ne-am putea trezi cu o avalanșă de chinezi în Europa?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dezastrele rezultate din fenomene naturale vor provoca mari deplasări de populaţie, ca şi războaiele, persecuțiile civile sau teroarea autorităţilor statale.  În mod normal, mişcările de civili provocate de fenomene extreme sunt considerate deplasări interne ale unui stat, având dreptul la toate garanțiile drepturilor omului prevăzute în carta ONU.

Cu toate acestea, dezastrele provocate de fenomene naturale pot forța limitele şi graniţele unui stat anume și pot trece dincolo de frontiere. În acest caz, nicio instituție internațională sau regională nu este responsabilă în mod special pentru suferința acestor oameni.

Ei sunt numiți refugiați de mediu sau de climă. Un termen care nu avea până azi temei legal în dreptul internațional al refugiaților. În plus, în cazul dezastrelor cu debut lent, cum ar fi deșertificarea, este dificil să se facă distincția între deplasarea voluntară și deplasarea forțată. Convenția de la Geneva nu recunoaște cauzele climatice pentru acordarea statutului de refugiat. Lipsa alimentelor, a apei, a sănătății sau a mijloacelor de trai nu ar fi suficientă pentru a susține o cerere de refugiat, potrivit Convenției din 1951.

Totul se va schimba de azi, potrivit unei decizii a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) care va influenţa masiv lumea în anii ce vin.

Unde se vor salva oamenii care vor fugi din calea dezastrelor?

Persoanele care încearcă să scape de efectele crizei climatice care le afectează ţările, refugiaţii climatici, nu mai pot fi forţaţi să se întoarcă în ţările lor de origine de către statele în care ajung, a decis, luni, ONU prin comitetul său pentru drepturile omului, relatează CNN.

Cazul lui Ioane Teitiota va schimba lumea

Cazul avut în vedere de ONU este cel al lui Ioane Teitiota, cetăţean al statului Kiribati, care a fugit în Noua Zeelandă unde a cerut protecţia ţării-gazdă, susţinând că viaţa sa este în pericol în locul de origine, în condiţiile în care Kiribati – ţara insulară din Pacific – ar putea fi prima din lume care să dispară din cauza creşterii nivelului oceanului.

Comitetul ONU a votat împotriva cererii lui Ioane Teitiota, argumentând că viaţa sa nu este într-un pericol iminent, însă a subliniat faptul că ţările care încearcă să-i deporteze pe viitorii refugiaţi climatici le-ar încălca drepturile fundamentale.

Decizia ar putea avea un impact semnificativ pentru viitoare cazuri legate de refugiaţi climatici, având în vedere faptul că un număr semnificativ de persoane sunt forţate de fenomene extreme să plece din casele lor.

Secetele, scăderea siguranţei alimentare şi creşterea nivelului oceanelor ar putea forţa zeci de milioane de oameni să plece din regiunile în care locuiesc în următorii ani. Un studiu din 2018 al Băncii Mondiale a arătat că 143 de milioane de oameni din Asia de Sud, Africa sub-sahariană şi America Latină riscă să devină refugiaţi climatici.

În decizia sa, comitetul ONU a citat articolele 6 şi 7 din Pactul Internaţional pentru Drepturi Civile şi Politice, care sigură indivizilor dreptul la viaţă.

Având în vedere faptul că există riscul ca o întreagă ţară să se scufunde în ocean, condiţiile de viaţă într-o asemenea ţară ar putea deveni incompatibile cu dreptul la o viaţă demnă”, se arată în decizie. Din cauza eroziunii coastelor şi a contăminării apei potabile, Kiribati ar putea deveni nelocuibilă până în 2050.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

 1. De aia ne distrug habitatul, și la noi și pretutindeni ?Dublă măsură se vede din cosmos.Acceptarea de refugiați este doar în direcții discreționare și are,evident,alte scopuri decât cele invocate.

  1. DISTRUGEREA ORTODOCSILOR HABOTNICI”e toata tevatura satanista de orice fel sub soare !
   SFINTA IMPARTASANIE este ARMA impotriva tuturor inventiilor stiintifice diavolesti, terminind cu pecetea.
   CLAR!
   S-o creada ei!
   Deja dragul de TAR VLADIMIR PUTIN e beton !
   Ochii cit cepele pe DOMNIA SA, ca e vointa SFINTEI TRIMI!
   TINE-L DOAMNE SANATOS!
   Amin!

 2. Despre refugiatii "electromagnetici" creati prin tehnologie (in)umana nu are ONU nimic de spus? spune:

  Despre bietii oameni care ajung sa-si ia lumea in cap si sa se ascunda prin gaura de sarpe pentru ca nu mai pot trai in nivelul de radiatii EMG, in mod special cele de tip GSM, la care s-a ajuns in “civilizatie”, prin decizie de la nivelul global cel mai inalt? In privinta punerii in functiune a retelei globale 5G, care inseamna condamnarea neoficiala si neasumata de nimeni la tortura si moarte pentru acei chinuiti de catre societatea umana in curs de transumanizare pe care ONU o reprezinta in mod autoritar, ONU nu are nimic de spus? Cum se face ca acele mari populatii puse in miscare prin manipulari climatice tind sa se deplaseze in directiile din care alte populatii locale sunt tot mai eficient dislocate prin mijloace de teroare tehnologica? E clar ca se provoaca un fel de rocada de populatii folosindu-se mijloace ingenioase care fac mai dificila acuzatia de practici dictatoriale gen deportari. Cu ce scop si de ce doar unii dintre refugiati au parte de compasiunea ONU? Si ar trebui sa ne lasam alungati din casele noastre si inlocuiti cu refugiati “climatici” de prin Orient sau incepem si noi sa dam semne ca mai suntem vii si ii luam la intrebari, ca sa nu spun pari, pe cei care vor sa ne transforme in refugiati, dar unii fara privilegii ONU, si pe noi?

 3. Undeva prin talcurile Sf Efrem Sirul la Apocalipsa, se spune ca in vremea lui antihrist, oamenii vor merge dintr-un loc in altul pe pamant, cautand sa scape de urgie. Se pare ca in acea vreme nu vor mai fi granite.
  Acum par sa se puna bazele legale ale “liberei circulatii “.

  PS: Un experiment interesant are loc in Africa de Sud. Dupa ce “afro” au pus mana pe putere, au permis africanilor de pe tot continentul sa vina la ei in tara: acolo nu exista frontiera pazita.
  In 1990 exista 20 milioane de negri si 4-5 milioane albi.
  Acum pe statisticile wiky din 2011 ar fi vreo 45 milioane de “afro”, dar dupa dsursre neoficiale ar fi 55 milioane. Lor li se adauga alti si alti afro-migranti manati de saracie.
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Africa_de_Sud
  Situatia socio-economica este tot mai precara. Foarte putine stiri vin de acolo…

  Ce se intampla azi in Africa de Sud, risca sa se repete in UE !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button