X

DAVOS: Donald Trump invită la respingerea activiștilor de genul Gretei Thunberg


Preşedintele american Donald Trump a denunţat ”profeţii pesimişti” şi ”predicţiile apocalipsei” într-un discurs, marţi, la Davos, la care a asistat şi activista în lupta împotriva modificărilor climatice Greta Thunberg, care a deplâns anterior faptul că ”nu s-a făcut nimic” în vederea salvării mediului, relatează AFP.

”Trebuie să-i respingem pe eternii profeţi pesimişti şi predicţiile lor ale apocalipsei”, a declarat el la Forumul Economic Mondial (WEF), la puţin timp după ce tânăra suedeză şi-a exprimat regretul faţă de faptul că ”nu s-a făcut nimic” în vederea opririi modificărilor climatice.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

După ce a prezentat  o lungă listă de succese economice şi sociale, care au adus Statelor Unite ”un boom cum nu s-a mai văzut înainte”, Preşedintele american a lăudat abundenta producţie de hidrocarburi a Statelor Unite, ”numărul unu mondial al gazelor (naturale) şi petrolului”, şi independenţa lor energetică.

El nu a spus un cuvânt despre energii regenerabile.

În finalul acestui discurs, miliardarul republican a apreciat că ”frica şi îndoiala (nu sunt) modele bune de gândire”, vizând-o mai mult sau puţin direct pe Thunberg.

El a lăudat mai degrabă inovaţia decât reglementarea.

Este dificil să nu se vadă în alocuţiunea sa un mesaj adresat activiştilor mediului şi mai ales Gretei Thunberg care, potrivit ziarului The New York Times (NYT) urmează să repete marţi după-amiaza, într-o alocuţiune, că a venit vremea ”să ne panicăm”, pentru că ”arde casa”.

Aceste expresii au impresionat deja elita economică şi politică la Davos, la prima participare, anul trecut, a tinerei suedeze.

Vezi mai jos integral discursul lui Donald Trump la Forumul economic de la Davos

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button