X

Donarea obligatorie de organe a fost respinsă de Parlamentul german

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Parlamentarii germani au votat joi, după dezbateri aprinse, împotriva unui proiect de lege în baza căruia fiecare cetăţean german ar fi putut deveni automat donator de organe, cu excepţia cazurilor în care persoana respectivă sau rudele acesteia refuză acest lucru în scris, relatează dpa. 

Propunerea legislativă, susţinută de ministrul german al sănătăţii Jens Spahn, a fost respinsă cu 379 de voturi împotrivă, 292 voturi pentru şi trei abţineri.

În cadrul unui al doilea vot, parlamentarii şi-au dat acordul pentru o legislaţie mai moderată în baza căreia cetăţenii sunt întrebaţi periodic dacă doresc să devină donatori de organe. Propunerea legislativă a fost adoptată cu 432 de voturi pentru, 200 împotrivă şi 37 de abţineri.

Proiectul de lege, înaintat de Annalena Baerbock, co-lider al Verzilor, şi Katja Kipping, preşedintă a formaţiunii de stânga Die Linke, le cere tuturor germanilor să-şi exprime poziţia cu privire la această problemă cel puţin o dată la fiecare 10 ani când îşi reînnoiesc documentele de identitate.

Ambele iniţiative aveau drept scop creşterea numărului de donatori, având în vedere că în jur de 9.000 de pacienţi se află pe listele de aşteptare pentru a primi organe în Germania.

În prezent, în Germania medicii au voie să preleveze organele persoanei decedate doar în baza unui acord scris înainte de deces.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. O mare minciuna! Cum sa prelevezi organele unui mort? Nu mai sant de nici un folos! Trebuie sa fie in viata omul! Ii prelevezi organele, într-un cuvant il omori si chipurile “salvam alte vieti”! Ma intreb pt cat timp? Vedeti in ce inselare ne-a dus diavolul?! Trist este ca si biserica prin mai marii ei sant de acord cu acest masacru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button