X

Americanii și rușii se acuză reciproc de utilizarea “armei climatice”, ce modifică vremea

iarna ger zapada

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Aleksei Juravliov, deputat în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus), susţine că SUA sunt responsabile pentru lipsa zăpezii şi vremea neobişnuit de călduroasă din această iarnă în Rusia şi afirmă că Statele Unite au utilizat ‘arma climatică’ împotriva Federaţiei Ruse, informează RIA Novosti în pagina sa electronică.

‘Este posibil şi aşa ceva, întrucât America foloseşte astăzi tot ce se poate din domeniul tehnologiilor avansate’, a declarat Juravliov marţi seara la postul de radio local ‘Govorit Moskva’, adăugând că ‘armele climatice nu pot fi folosite doar împotriva, de exemplu, a Rusiei, ele vizând întreaga lume’, dar evident că Rusia are de suferit cel mai mult de pe urma lor.

Parlamentarul rus este convins că încălzirea neobişnuită din această iarnă nu este o simplă întâmplare, notează RIA Novosti, agenţie de presă dintr-un conglomerat media controlat de Kremlin.

‘Ştim că ei (americanii) au utilizat în Vietnam pentru prima oară arma climatică. Dezvoltarea acesteia este în curs de desfăşurare, deşi este interzisă, dar cu siguranţă are loc’, a mai spus Juravliov, potrivit căruia Washingtonul îşi maschează ‘arma climatică’ sub umbrela unor cercetări ştiinţifice.

Potrivit expertului centrului de meteorologie ‘Fobos’ din Moscova, Evgheni Tişkoveţ, această iarnă pare să fie cea mai călduroasă din întreaga perioadă de când se fac observaţii meteorologice. În Rusia, în ianuarie, temperatura aerului va fi cu 4-6 grade mai mare decât în mod normal, iar în februarie această cifră va fi depăşită cu 3-4 grade.

Cu toate acestea, Tişkoveţ a persiflat declaraţia parlamentarului rus, argumentând că, anul trecut, SUA au suferit cele mai mari daune economice pe plan mondial din cauza anomaliilor hidrometeorologice. Valoarea pierderilor era estimată, conform unor surse americane, la cel puţin 25 de miliarde de dolari, a indicat el. ‘Prostii! Un nonsens’, a reacţionat tranşant acesta, la fel ca mulţi alţi meteorologi ruşi, citaţi de ziarul Komsomolskaia Pravda.

În acest context, expertul Centrului hidrometeorologic rus, Roman Vilfand, spune că declaraţia parlamentului din Dumă se face ecoul unor remarci similare ale unor senatori americani, dintre care unii au văzut ‘mâna Moscovei’ în cazul cicloanelor din Oceanul Atlantic care s-au abătut recent asupra teritoriul Statelor Unite, conform publicaţiei menţionate.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button