X

Cardinal papistaș din Germania: Cuplurile de homosexuali pot primi ‘binecuvântarea bisericii’

Cardinalul Marx – Foto: Patrick Craine/ LifeSite

Cardinalul Reinhard Marx, președintele Conferinței Episcopilor Germani, a declarat într-un interviu recent că homosexualii aparțin “comunității sacramentale” a Bisericii și a apărat “binecuvântarea” cuplurilor de homosexuali. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pe 23 decembrie 2019, Cardinalul Marx a acordat un interviu ziarului German Der Stern în care a spus: “Insist: homosexualii sunt bineveniți, ei aparțin Bisericii și comunității sacramentale.”

Marx a precizat că, cuplurile de homosexuali pot primi “o binecuvântare în sensul unui acompaniament pastoral, ne putem ruga împreună”.

Expresia “comunitatea sacramentală” denotă faptul că, potrivit lui Marx, homosexualii nu sunt excluși de la primirea Sfintelor Taine. Însă conform învățăturii bisericii, cei ce trăiesc într-o stare de păcat fără intenția de a-și schimba modul de viață sunt excluși de la Sfintele Taine.

Cardinalul Marx nu și-a dezvoltat afirmația în interviul cu Der Stern.

A mai spus că a discutat pe subiectul homosexalității la Sinodul Episcopilor în chestiunea Familiei (în 2014 sau 2015):

“Atunci când persoanele aflate într-o relație homosexuală sunt fideli unii altora, sunt deschiși unii altora, și au grijă de partenerii lor chiar și până la moarte; atunci noi ca Biserică nu putem îngrădi asta punând semnul – și să spunem că n-are nicio valoare deoarece are loc în cadrul unei relații homosexuale.”

Prelatul german adaugă că a primit pentru cuvintele sale “multe critici din anumite locuri”.

Vatican News, agenția de presă deținută de Vatican, și-a intitulat articolul despre acest interviu: “Marx: cuplurile homosexuale pot primit binecuvântarea”.

Cu toate acestea, din primul paragraf Vatican News precizează că relația unor astfel de cupluri “nu se poate asemăna cu o căsătorie”. Marx explică că o căsătorie este încheiată între “un bărbat și o femeie deschiși posibilității de a avea copii.”

Pe 3 februarie 2018 Cardinalul Marx a atras atenția cu un interviu în care a declarat că problema binecuvântării cuplurilor homosexuale ar trebui lăsată în sarcina preoților locali, fără a exclude posibiltatea. Cu câteva săptămâni mai târziu totuși a negat totuși că a susținut ideea unei astfel de binecuvântări, adăugând “că poate fi vorba de încurajare spirituală; (dar) de binecuvântarea cuplurilor homosexuale nu am vorbit.”

Cu toate acestea Cardinalul Marx a făcut referire la o comisie episcopală în Germania ce discuta la acel timp problema binecuvântării cuplurilor homosexuale, făcând parte acum din “Calea Sinodală” ce se află în desfășurare în Germania, discuțiile oficiale urmând a începe în curând, pe 30 ianuarie. Una din cele patru conferințe urmărește revizuirea învățăturilor Bisericii în privința homosexualității, iar principalul coordonator, Profesorul Eberhard Schockenhoff a propus aprobarea acestor relații.

Nu cu mult timp în urmă, vice-președintele Conferinței Episcopilor Germani, Episcopul Franz-Josef Bode, a scris o prefață într-o carte promovând ideea binecuvântării cuplurilor homosexuale. A propus de asemenea public discutarea acesteia, mai întâi în ianuarie 2018 iar apoi spre sfârșitul decembrie 2019.

Anumite surse bine-informate din Germania au înștiințat LifeSiteNews că o astfel de binecuvântare se pregătește deja pentru Biserica Catolică Germană.

În interviul pentru Der Stern, Cardinalul Marx a discutat și alte subiecte, printre care deschiderea sa către posibilitatea hirotonirii bărbaților căsătoriți. A mai spus că Papa Francis i-a zis personal că în privința hirotonirii femeilor ușa este închisă, însă Cardinalul insistă discutarea acesteia. “Dar discuția nu este închisă” a fost răspunsul cardinalului Marx.

Întrebat fiind oare ce crede Dumnezeu în privința faptului că se fac peste 100.000 de avorturi anual în Germania și numărul mare de familii destrămate, Cardinalul Marx a răspuns:

“N-ar trebui să fim atât de încrezuți să spunem: Noi știm ce gândește Dumnezeu”, reflectând cuvintele Papei Francis când a fost întrebat ce crede despre un anume preot homosexual practicant, “cine sunt eu să judec?”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. E trist,da pe de parte bine zice,sa nu persiste in păcat,dar sa fii fidel până la moarte chiar sodomiti,ferească Domnul,cum sa dai binecuvântare la păcat,o Doamne cat ne mai rabzi,clar ca daca isi schimba viata,se pocaiesti,Biserica ii primește,dar până nu te lasi,esti exclus de la Sf Taine . Mantuire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button