X

Iohannis, către noua capiște a papistașilor din București: ‘Ați devenit continuatorul unei pleiade de păstori’

Inquam arhiepiscop Aurel Perca

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, cu ocazia instalării Monseniorului Aurel Percă ca Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, un mesaj potrivit căruia Biserica Romano-Catolică a fost dintotdeauna un partener de dialog important al României. 

„Înaltpreasfinţia Voastră,

Numirea Înaltpreasfinţiei Voastre în înalta demnitate de Întâistătător al Bisericii Romano-Catolice din România, de către Sanctitatea Sa Papa Francisc, şi instalarea ca Arhiepiscop şi Mitropolit al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, îmi oferă plăcutul prilej de a vă adresa cele mai calde urări de sănătate, pace şi sporire duhovnicească în mijlocul credincioşilor pe care, începând cu această zi, îi veţi păstori.

Biserica Romano-Catolică a fost mereu un partener de dialog important al Statului Român, contribuind la dezvoltarea unei societăţi democratice, pluraliste, conştiente de rolul său în cultivarea convieţuirii armonioase şi paşnice. Am încrederea că veţi susţine pe mai departe prezenţa Bisericii, valorile creştine şi mesajul Evangheliei în societate, pentru binele comun.

Prin consacrarea de astăzi, aţi devenit continuatorul unei pleiade de păstori care, prin exemplul unei vieţi de slujire dedicate lui Hristos şi semenilor, au lăsat o puternică amprentă spirituală asupra comunităţii romano-catolice din Bucureşti; o comunitate vie, statornică, ce reflectă mesajul solidarităţii şi al carităţii.

La început de An Nou şi la început de misiune pastorală ca Întâistătător al Bisericii Romano-Catolice din România, vă rog să primiţi, Înaltpreasfinţia Voastră, asigurarea respectului meu faţă de crezul apostolic pe care, cu onoare, îl slujiţi. Fie ca valorile creştine să sporească, prin păstorirea Înaltpreasfinţiei Voastre, în societate şi în inimile credincioşilor, să înnoiască speranţa într-un viitor mai bun, pentru cei de astăzi şi generaţiile ce vor veni.

Întru mulţi şi fericiţi ani!”, se arată în mesajul președintelui Klaus Iohannis, transmis de Administrația Prezidențială.

Sâmbătă, Mons. Aurel Percă, numit de Papa Francisc în oficiul de Arhiepiscop Mitropolit de București, a fost înscăunat în cadrul unei Sfinte Liturghii solemne celebrate în Catedrala Sf. Iosif din Capitală.

La eveniment au fost prezenți premierul Ludovic Orban și Marcel Ciolacu.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

  1. Dragii nostrii politicieni. L-ar linge in fund si pe Satana ca sa fie băgați in seama. Nu contează de cine sunt băgați in seama… Biserica noastră străveche este prea învechită pentru vremurile noastre moderne.

    1. Nu sunt de acord cu modul cum prezentati sau aparati Ortodoxia. Nu sunt permise astfel de formulari “oricat de ortodox” ati fi. De fapt un ortodox nu se exprima asa. Imi pare rau ca vi s-a postat comentariul neortodox. Catolicismul este dat deja anatemei de catre Biserica Ortodoxa cea adevarata, deci blestemele postate nu ajuta prea mult, ci chiar sperie. Iertati, dar asa vad eu lucrurile. Doamne ajuta!

  2. ”valorile creştine şi mesajul Evangheliei în societate” – noțiuni cu care Iohannis nu prea are ceva în comun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button