X

Clientelismul de la Comisia Europeană: “este imposibil să faci carieră dacă nu aparții unui clan”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

De la rapoarte MCV și avertizări pe alte canale, toate admonestările de la Bruxelles pleacă de la activitatea funcționarilor din Comisia Europeană.  Este o adevărată castă de circa 30.000 de birocrați ce beneficiază de o sumă de înlesniri fiscale și sociale. Cu salarii calculate la o medie a salariilor din țările bogate ale UE, este limpede că, cel puțin pentru funcționarii veniți din statele central și est-europene, Comisia este un soi de eldorado.Numai că pentru a te menține în această bulă de la Bruxelles este necesar să faci parte dintr-o camarilă, dintr-un clan, să susții o anumită orientare politica, scrie ziarul Liberation. Apoi, funcționarii încep să redacteze rapoarte MCV și să emită diverse avertismente, precum a fost ultimul raport pentru România, un adevărat cadou electoral din partea PPE pentru președintele Klaus Iohannis. Iar imediat după aceea il puteam auzi pe presedintele PNL Ludovic Orban proclamându-se ”Orban cel Bun” de la București și spunând, la congresul PPE de la Zagreb, că a trântit guvernul României pentru ca PPE să beneficieze de un comisar european în plus față de socialiștii europeni…

Să vedem ce scrie jurnalismul Jean Quatremer despre sistemul promovărilor de la Bruxelles.

”În timp ce statele membre sunt hotărâte să reducă din cheltuielile administrative ale Uniunii, instituțiile comunitare sunt exploatate sistematic de o camarilă care își recompensează clienții prin promovări trucate și salarii umflate. Acest clientelism se manifestă peste tot, în special în Comisie”, scrie ziarul francez Liberation.

”Astfel, fosta Comisie condusă de Jean-Claude Juncker a promovat numeroși oameni care aveau legături cu germanul Martin Selmayr, fostul șef de cabinet al luxemburghezului Juncker, devenit apoi secretar general al Comisiei, pentru a fi dat afară în luna iulie 2019. Este cazul germanului Michael Hager, șef de cabinet al fostului comisar german Gunther Oettinger. Hager avea gradul AD12 (un nivel de middle management în ierarhia Comisiei) și dorea să-și asigure gradul AD14, care ar fi corespuns funcției sale.

Pe 15 mai, s-a scos la concurs un post AD14 la direcția generală pentru Energie din Comisia Europeană. S-au prezentat 119 candidați, printre care și Hager. Cine a obținut postul? Pe 30 ocrtombrie, Hager a fost numit oficial în funcția de director de către Comisia Juncker, un post pe care nu apucă sa-l ocupe, pentru că, pe 2 decembrie, Ursula von der Leyen, noua președintă a CE îl pune la dispoziția vicepreședintelui ”executiv” însărcinat cu problemele economice și financiare, letonul Valdis Dombrovskis. Iar vestea bună este că șefii de cabinet ai celor trei noi vicepresedinți ai Comisiei au obținut temporar gradul AD15, și nu AD14, așa cum s-a întâmplat până acum. Desigur, șeful de cabinet al lui von der Leyen, germanul Bjoern Seibert, a obținut și el gradul AD15.

Revenind la cazul lui Hager, în mod normal, pentru a obține gradul AD15, el ar fi trebuit să facă un stagiu de cel puțin noua luni la directoratul general pentru Energie, dar a trecut peste această etapă. Grație manevrei, el a putut să-și accelereze cariera. În mod normal, pentru a trece de la AD12 la AD14 sunt necesari între șase și zece ani (cu o creștere salarială de la 12.6000 de euro pe lună, la 16.200). Iar Hager nu este singurul care a beneficiat de această procedură cel putin suspecta. ”Printre cei promovați de Selmayr nu este niciun francez, însă cel puțin jumătate sunt germani din CDU-CSU”, spune un înalt funcționar din Comisie.

Aceste promovări rapide nu sunt o noutate. Selmayr însuși este maestru în materie de ascensiune rapidă. A intrat în Comisie în 2004, cu gradul AD6, grad de bază. A fost promovat purtător de cuvânt al comisarei luxemburgheze Viviane Reding (bine cunoscută României și mai ales Monicăi Macovei, căci a fost comisar pentru Justiție în Comisia Barroso II– n.red.) și a obținut gradul AD7. Apoi, la fiecare doi ani, Selmayr a urcat un grad. Este un salt major, pentru că doi ani este perioada minimă prevăzută pentru trecerea la gradul superior.

În 2010, Selmayr avea gradul AD10 și atunci a luat-o pe o cale și mai rapidă, precum cea a lui Hager: a fost organizat un concurs pentru un post de gradul AD14 la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), o funcție care era în subordinea lui Olli Rehn, comisarul însărcinat cu chestiunile economice și monetare. Dintre cei 91 de candidati a reușit, desigur, chiar Selmayr, care a sărit patru grade.

În acelasi moment, Viviane Reding îl numește pe șeful de cabinet al lui Olli Rehn, Timo Pesonen, în funcția de director general adjunct pentru comunicare, un departament care făcea parte din portofoliul ei (pe atunci era comisar pentru Societatea Informațională în Comisia Barroso I). Selmayr a devenit ulterior șef de cabinet al lui Juncker și a avut grija să-l promoveze pe Pesonen în funcția de director general. De Pesonen a avut grijă și actuala președintă CE Ursula von der Leyen, care l-a numit director general la noul directorat pentru Spațiu și Apărare, aflat în portofoliul comisarului francez Thierry Breton.

«Procedura de recrutare este deseori atât de defectuoasă încât este imposibil să faci carieră dacă nu aparții unui clan», spune un funcționar care a decis să părăsească Comisia Europeană”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

 1.            ASOCIAȚIA  CIVICĂ  SOLIDARITATEA  HUNEDOREANĂ (ACSH)

                                                              Persoană juridică cf. Încheierii  civile nr. 913 /CC /2013, a Judecătoriei Hunedoara; C.I.F. 31512027 / 16.04.2013

                                                              Sediu –  Hunedoara, Str. Munteniei  nr. 6, Bl. E,  Ap.50,  jud. Hunedoara;  Tel / Fax 0354 – 402030;  0729 – 029052; Email:  marcel [email protected]

                                                                  Nr. 1/ 01.01.2020

  Motto 1: „MĂ REVOLT, deci  EXISTĂM.” (Albert  CAMUS, Omul  revoltat)

  Moto 2: „RĂUL înaintează puțin câte puțin. Dacă ar veni deodată, nu am fi înșelați.” (Paisie Aghioritul)

  Moto 3: „Barabas a avut mai multe voturi decât IISUS, cel SFÂNT, dar n-a fost decât un tâlhar și un criminal.” (Marin MITITELU, Rumân/Geto-Dac din ROMÂNIA)                                                                      

                                                                   COMUNICAT

           ASOCIAȚIA CIVICĂ SOLIDARITATEA HUNEDOREANĂ (ACSH), constituită pentru apărarea și promovarea intereselor Hunedorenilor și pe ale României în U.E. și în lume, anunță că, după data de 6 ianuarie 2020, pentru a nu perturba sărbătorile multi-milenare ale Românilor Ortodocși, va organiza un miting de protest, la București, împotrivaGUVERNULUI ROMÂNIEI, condus, vremelnic, de minoritarul MAGHIAR, Orban Ludovic, și a PREȘEDINTELUI ROMÂNIEI, minoritarul SAS, IohanniSS Klaus Werner, privind:

  Aprobarea, ILEGALĂ și NECONSTITUȚIONALĂ, a Memorandumului de desființare a Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ);Măsurile ANTI-SOCIALE, grave, luate împotriva pensionarilor și a muncitorilor români;Măsurile ANTI-ECONOMICE, grave, luate împotriva mediului de afaceri românesc, NE-SECURIST, și în favoarea companiilor multi-naționale străine, ANTI-ROMÂNESTI;Măsurile POLITICE, NE-CONSTITUȚIONALE, de a conduce NEDEMOCRAT, prin interpuși ai străinătații.

  Precizăm că, în Dosarul nr. 2055/306/2018, aflat, acum, la Tribunalul Sibiu, cu termen în data de 22 ianuarie 2019, ACSH a contestat, prin REVIZUIRE, Sentința nr. 2790/28.05.2007, prin care Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu (FDGS)a devenit succesorul Grupului Etnic German (GEG),subordonat SS și direct CRIMINALULUI Adolf HITLER, organizație condamnată în Procesul de la Nurnberg, fapt pentru care i-am facut Plângere penala lui IohanniSS K.W. !!!

  De asemenea, ACSH a facut Plângere penală, la SIIJ, împotriva judecătorelor MORARU Maria și Corina DRAȘOVEANU, care au făcut din România o țara neo-nazistă și de DEZMEMBRAT!

  Pentru toate acestea, și multe alte crime administrative, ACSH VA ACȚIONA ÎN INSTANȚĂ GUVERNUL ROMÂNIEI, condus, formal, de ORBAN Ludovic, veșnic străin de interesele românilor și, efectiv, de IohanniSS K.W., ambii pentru DEZMEMBRAREA ROMÂNIEI!

                                                              ROMÂNI,

  ridicați-vă împotriva alogenilor din Alianța „O.M.O.R.” (Organizațiile Minoritarilor anti-Ortodoxie din România) care au confiscat țara și ne distrug:

  UDMR/Maghiari+FDGR/Sași+PCM/PMT/Secui=Unio Trium Nationum=Distrugerea RomânieiPNL+USR+PLUS+PMP+ProRomânia= Partide clericale=VATICAN=Catolicizarea României

  Cu dragoste strămoșească, veșnic în slujba ROMÂNIEI,

                                               Ing. Mititelu Marin, Președinte ACSH

  http://www.justitiarul.ro/romanii-se-ridica-impotriva-strainilor-care-conduc-tara-si-o-duc-spre-pierzanie/

   1. @ Niki

    daca citeai cu atentie textul in intregime ai fi vazut ca “… va organiza un miting de protest, la București, împotrivaGUVERNULUI ROMÂNIEI…”

    1. Si poate o stradă ar fi dorit Niki, nu de alta dar poate nu are timp sa bata toate ulițele în căutarea mitingului acesta așa zis naționalist !
     Care poate că este, mi se pare însă ciudat că o asociație cu atâtea aparente plângeri și acțiuni în justiție împotriva sistemului, nu are nici un rezultat pe internet ,in afară de câteva articole ,cam toate provenind de pe două portaluri, iar despre domnul inginer, președintele respectivei grupări, este la fel de ușor să obții informații ca și despre dinții de găină !
     Este un fel de luptător din umbră, să înțeleg…..asta, sau sunt eu prea inestetic mental în folosirea motoarelor de căutare !
     La multi ani, Doamne Ajuta !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button