X

Ilie Șerbănescu: Stăpânul extern al României așteaptă cu grăbire roadele pentru sine ale schimbării guvernării pe care a montat-o…

Image result for colonie romania

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dincolo de sloganurile propagandistice despre „ciuma roșie” pe care  le-a ordonat menestrelilor proprii și strigătorilor stradali să le vehiculeze cu osârdie, capitalul străin a devenit interesat țintit în înlăturarea guvernării pesediste din momentul în care aceasta și-a epuizat resursele de cadouri (constând în așa numitele „relaxări fiscale”) cu care a încercat să facă pe cât mai comestibile pentru stăpân măsurile urmărind să se aleagă și țara cu ceva din expansiunea capitalului străin pe teritoriul ei.  A fost deranjat îndeosebi de: a) creșterile de salarii și pensii; b) măsurile împotriva abuzurilor de monopol din energie, bănci și telecom; c) taxarea veniturilor din viitoarea potențială exploatare a gazelor off shore din Marea Neagră. Erau măsuri de netolerat într-o colonie ca România și, ca atare, nu trebuiau doar anulate, dar era de dat și un semnal fără echivoc că asemenea măsuri nu pot fi trecute cu vederea fără a pedepsi pe cei ce au cutezat să le inițieze și promoveze.

Problemele create pentru capitalul străin de măsurile împotriva abuzurilor de monopol din energie, bănci și telecom – în esență adoptate prin OUG 114 – au fost practic rezolvate încă în timpul guvernării Dăncilă. Folosindu-și puterea, înăsprind presiunile și profitând de ezitările și jumătățile de măsură din OUG 114, capitalul străin a determinat o continuă coborâre a ștachetei în aplicarea acesteia făcând practic ca din prevederile ei inițiale să rămână un fâs!

Cu politica „un pas înainte, doi înapoi”, PSD a devenit mereu mai vulnerabil. Mai ales că, încercând să dea mai mult la săraci fără să ia de la bogați, ba mai îmbuibându-i cu cadouri peste cadouri, era inevitabil să se împotmolească deoarece resurse din cer nu vin! Și a pierdut definitiv partida când, la europarlamentare, a fost abandonat de electoratul masiv al pensionarilor, care, năpădiți de propaganda anti „ciuma roșie”, s-au dat „moderni” și „europeni” nemaivotând cu PSD, deși acesta le mărise pensiile și vreun al partid care să facă la fel în continuare nu se zărea la orizont. Vârârea la pușcărie a lui Dragnea a pecetluit deznodământul. Cu mare rapiditate, capitalul străin a rezolvat și contenciosul gazelor din Marea Neagră. Concesionarii străini au blocat investițiile și au amenințat că pleacă fără a trece la exploatare. Trump l-a chemat pe Iohannis la Washington și, printr-o colaborare minunată a acestuia din urmă cu „ciuma roșie”, legea off shore a fost schimbată, taxarea peste redevență fiind suprimată, ceea ce reduce încasările potențiale ale statului român la mai nimic. Mai

mult, marele Exxon – care se va retrage din exploatarea din Marea Neagră, dar nu din cauza taxării, ci pentru a se implica în exploatarea zăcămintelor de multe ori superioare descoperite între timp în Mediterana de Est – vrea să-și recupereze investițiile făcute în explorare și prospecțiuni și ce credeți că a inventat: vinde 20% din afacere Romgazului, companie de stat românească! Aceasta deja caută bani să împrumute pentru a cumpăra o parte dintr-o afacere care nu se va derula niciodată, căci altcineva decât Exxon dintre cei implicați nu are tehnologia necesară exploatării la mare adâncime. Astfel încât România nu numai că nu se va alege cu nimic din gazele pe care le-a lăsat Dumnezeu românilor, dar va plăti și rambursarea unor datorii care au fost făcute pentru nimic. Apocalips! Dar chestiune rezolvată din punctul de vedere al capitalului străin!

Rămâne de rezolvat problema cea mai importantă – scăderea salariilor și pensiilor – dar și cel mai greu de soluționat pentru că implică milioane de oameni (cel puțin vreo 7-8). Si nu că ar fi oameni, căci ei sunt salahorii din România, dar sunt votanți! Și unde pui că mulți din ei – vreo două treimi din milioanele în discuție – au votat cu „Europa”, respectiv cu Iohannis, PNL, USR, PMP, și nu cu „ciuma roșie”. Cum să le reduci așa deodată salariile și pensiile – chiar dacă asta este comanda stăpânului și chiar dacă ai fi cât de cât acoperit pentru că, anterior din opoziție, ai spus că nu există bani – când vin două rânduri de alegeri și există pericolul ca fraierii să-și aducă aminte de „ciuma roșie” care le-a mărit salariile și pensiile?! Cum să faci așa ceva? Păi, simplu, cu ajutorul chiar al cerberului european, Comisia de la Bruxelles, care altfel nu face altceva tot timpul decât să te pună la zid!

Dar, dacă te iubește – tu fiind Orban-ul cel bun, spre deosebire de Orban-ul cel rău, „iliberalistul” din Ungaria – se aranjează chestiunea, dacă nu chiar îți și sugerează cerberul cum să procedezi. Ca să nu pierzi electoratul, nu reduci imediat salariile și pensiile, ba chiar dai ceva mărunțiș să nu bată la ochi, și treci bugetul pe un deficit de peste 3% echivalent PIB. Aoleo! Nenorocire! Dacă ar fi făcut așa ceva un guvern PSD, era de adus lumea în stradă pentru că scotea „ciuma roșie” România din Europa! În cazul însă a unui guvern liberal „proeuropean” este altceva! Preia chiar Comisia de la Bruxelles problema în mână.

Desigur, depășirea limitei de 3% echivalent PIB implică deschiderea procedurii de deficit bugetar excesiv, care va reclama, cu subiect și predicat, guvernului de la București adoptarea de măsuri urgențe, inclusiv reducerea salariilor și pensiilor, dacă nu altcum, prin impozitare. Liberalii de la București sunt salvați electoral că au ținut cu oamenii, dar reducerea salariilor și pensiilor va fi făcută după alegerile din anul viitor pentru că așa cere Dumnezeul de la Bruxelles și acesta o face din cauza grelei moșteniri PSD! Cine este de vină? Tot Dragnea, desigur! N-are importanță că omul este la pușcărie! Probabil însă că și Dăncilă! Oricum, „ciuma roșie”, PSD! Evident, în cazul unor anticipate în primăvară, declanșarea postelectorală a acțiunii de reducere a pensiilor și salariilor va fi întreprinsă și mai devreme!

Cu adevărat important pentru capitalul străin este că, în împărțirea PIB-ului între muncă și capital – care, din poziția cea mai neagră din Europa, cunoscuse o anume ameliorare pe vremea lui Dragnea – se va reveni la absolut tragica distribuție de tip colonial: munca mai nimic, profitul mai tot!

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

 1. BNR
  Institutia Prezidentiala
  Institutia Guvernul
  Minsterul Justitiei
  Ministireul Apararii Nationale
  Ministerul Adiministratiei si Internelor
  Serviciile de informartii (SRI-SIE-…)
  “opinia publica ” -“ONG-uri agenti straini ai schimbarii”

  In momentul de fata au un rol opresiv fata de populatia tarii, urmand indeaproape linia directoare globalista si implementand o agenda antihristica profund criminala si antinationala, prin factori deciozionali care nu raspund intern si au deplina imunitate cum avea “brucan”. Ci au linie directa de comunicare cu detractorii straini.

  Avand in vedere intariturile ESAFODULUI de sus mentionat. NU exista si nu va fi o rezistenta sociala reala. Totul acum este rezumat la lupta in plan duhovnicesc. Care Lupta , daca este dusa cu mila lui Dumnezeu Hristos cu un minim de efort din partea noastra, nevazut se vor zdrobi si intariturile acelora, negresit.

  Lupta este oblogatorie iar BIRUINTA este a lui Hrsitos.

  Nu mai asteptati nimic de la lume.

  Mantuire

   1. Valoarea politicienilor,este produsul definit al poporului,prin îndepărtarea acestuia(poporului)de sub protecția Lui Dumnezeu,întrucât politicienii sunt rezultatul emanat,direct proporțional și perfect definit cu inteligența și Curăția Sufletului poporului,al momentului istoric în cauză și de aceia,absolut nimic nu poate fi o pură întâmplare sau nedreptate,ci doar rezultatul propriei calități,acolo unde poate duhni a moarte prin prisma păcatului,sau îmbăta cu miros de Suveranitate și Demnitate prin alianță Hristică!

  1. Ori România a făcut un pact cu Diavolul ( marele licurici) ori ceva se întâmpla in țara asta unde sub pretextul parteneriatului strategic între România și SUA, așa zișii partenerii americani încearcă sa ne sugă cam de tot ce înseamnă resursele naturale date de Dumnezeu și in plus mai au și tupeul sa ne spună ca își își bagajele și pleacă. Dacă Acesta este parteneriatul strategic visat de ROMÂNIA atunci am mari îndoielni in acest parteneriat care Seamănă cu un șantaj economic ordinar!!!Daca acest lucru înseamnă vreun beneficiu pentru România n-ai bine ne lepădam de marele licurici și sa-și caute slti “ parteneri strategici “ nu sunt pentru România!!! România NU Este colonia nimănui !!!!
   Maestre Ilie Serbanescu de ce romanii NU conștientizează pericolul pe care îl reprezinte aceste “ parteneriate strategice”? Sa ne spună și noua ce înțelegeri ordinare s-au scris in acestea ???
   In felul acesta , ROMÂNIA ARE ȘANSE MICI SA SE DEZVOLTE IN VIITOR ȘI NE MAI MIRAM CA FONDUL DE PENSII ESTE INSUFICIENT!!!!!

 2. Se plângea oarecare firmă străină că se retrage din România că cică ar fi salariile prea mari. Iar guvernul ”liberal” e preocupat de ”profitabilitatea companiilor”.
  Niște jigodii. Te întrebi până unde poate merge ticăloșia, nesimțirea și lăcomia unora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button