X

Președintele Cehiei critică lupta împotriva încălzirii globale: “Devine o noua religie”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Presedintele ceh Milos Zeman a criticat joi lupta impotriva schimbarilor climatice, pe care a calificat-o drept excesiva si a comparat-o cu o noua religie.

“Discutia despre schimbarile climatice devine o noua religie, asa ca permiteti-mi sa fiu un eretic”, a spus seful statului ceh in traditionalul sau mesaj cu ocazia Craciunului, transmis in direct de postul public de televiziune si publicat de media online cehe.

Zeman a avertizat ca Europa trebuie sa fie pregatita pentru a fi depasita economic de alte zone ale lumii in contextul numeroaselor masuri de protectie privind schimbarile climatice.

“Teoretic s-ar putea intampla ca industria sa se mute acolo unde preturile energiei sunt mai scazute si Uniunea Europeana ar deveni un muzeu de ecologie cu standarde de trai mai reduse pentru locuitorii sai”, a afirmat presedintele Republicii Cehe.

La fel ca in mesajul de la finalul lui 2018, Milos Zeman a criticat sutele de mii de protestatarii care, in mai multe mitinguri de amploare, au cerut demisia premierului ceh Andrej Babis, un bogat om de afaceri.

Desi acesta este anchetat pentru o presupusa frauda cu fonduri europene, Zeman i-a luat inca o data apararea: “Intr-o democratie parlamentara, care suntem si vom ramane, sefii de guvern vin si pleaca pe baza rezultatelor alegerilor libere. Punct”.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Comunistul ateu Milos Zeman a gasit de cuviinta de Craciun sa asocieze dispretul fata de religie cu cel fata de “schimbarile climatice”, sugerand ca industria europeana nu poate supravietui fara gazul rusesc ca sursa ieftina de energie. O fi aflat Zeman ca s-a anuntat descoperirea unor mari zacaminte offshore de petrol si gaz de catre Romania si Polonia, care ar face inutil gazul rusesc?
    Milos Zeman, bold ex-communist is elected new Czech president
    http://www.hurriyetdailynews.com/milos-zeman-bold-ex-communist-is-elected-new-czech-president-39900
    Cehia alunecă spre Est
    Preşedinţii Rusiei şi Chinei au fost printre primii demnitari străini care l-au felicitat pe Milos Zeman – reales, de curând, în funcţia de preşedinte al Republicii Cehe. Vladimir Putin a ţinut să laude “înalta autoritate” a omologului său ceh, iar preşedintele Xi Jinping a subliniat însemnătatea “parteneriatului strategic” între cele două state.
    “Zeman a câştigat, ne îndreptăm către Est”, este concluzia cunoscutului publicist de stânga Martin Fendrych.
    Zeman a fost liderul european care, cel puţin retoric, s-a apropiat cel mai mult de Rusia. În toamna anului 2017, într-un discurs rostit în faţa Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), preşedintele Cehiei considera “dăunătoare şi ineficiente” sancţiunile impuse Rusiei, iar anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia era văzută ca “un fapt împlinit”.
    https://www.dw.com/ro/cehia-alunec%C4%83-spre-est/a-42397367

    1. În Cehia, preşedintele Milos Zeman este un bine cunoscut prieten al lui Putin. În politica externă a ţării sale, cea mai avansată economie din fostul bloc comunist, Zeman s-a poziţionat adesea contra guvernului şi este considerat cel mai influent şi fidel aliat al Kremlinului în Europa Centrală.
      https://www.zf.ro/politica/mare-atentie-republica-moldova-bulgaria-serbia-ungaria-si-ucraina-toti-vecinii-romaniei-sunt-condusi-de-guverne-sau-au-presedinti-pro-rusi-sau-care-fac-jocurile-moscovei-in-regiune-18591133

    2. @oarecine
      Domnule unde vezi dumneata in articolul asta dispret fata de religie si unde vezi dumneata vreo aluzie la gaze naturale? Nu mai umbla cu prostii! In toate comentariile dumitale o tii rupt de logica si de subiectele articolelor cu un discurs antirusesc, de parca
      rusii sunt vinovati de toate,, iar democratia implantata fortat in Euopa de Est, in Iraq sau Afganistan ori Primavara Araba e vreun succes. Domnule ai fost “repartizat” pe site-ul asta?

  2. Frate @abc,creatia este finita, doar Dumnezeu este infinit. Altfel cădem în panteism, în care pe lângă Dumnezeul cel infinit, mai este și o materie infinita. Panteismul a fost combătut și condamnat de sfinții părinți. Spațiul și timpul sunt create de Dumnezeu și sunt finite. Dumnezeu a creat un cadru șpați-temporal finit în care sa se poată indumnezei omul și, prin el, întreaga creație. Tot adevărul necesar pentru mântuire se afla în Sfânta Scriptura. Și cum, Dumnezeu, Care a creat pământul (apropo, planeta, nu globul, pe care îl iubesc și globalistii, adică satanistii) sa nu fie clar în legătură cu creația Sa?! Numai psalmul 103 dacă îl luam și aflam din el o mulțime de lucruri :întinderea cerului ca un cort(cupola), apele cele de deasupra tăriei (cupolei) răsăritul și apusul soarelui, deci el se mișcă, temeliile pamantuluu(stâlpii pe care Dumnezeu ii atinge și face sa se cutremure pământul) apele cele de deasupra cupolei, apele cele de dedesubt. Vorbește psalmul despre întinsul mării și a uscatului. Apropo:cum sa curbezi apa?! Îmi vei spune despre gravitație, dar ea nu există, ci doar flotabilitate, corpurile mai dense decât aerul se duc în jos Apoi, pe un pământ sfera, bila, minge, orizontul coboară cu 1m la 8 km pătrați. Deci, cum se vad corpuri (clădiri, munți, vapoare) de la bază de la zeci de kilometri?! Cum poți lupta împotriva evidentei? Cum Îl vor vedea toți pe Hristos la Judecata, dacă jumătate vor fi pe cealaltă parte a bilei?! La Iisus Navi ni se spune că soarele s-a oprit în loc până la terminarea bătăliei, iar împăratul Iezechia s-a rugat și Dumnezeu I-a dat un semn, întorcând soarele cu o oră în urmă?! Deci soarele și luna se mișcă în jurul pământului și nu invers. De fapt, ei sunt niște luminatori și sunt puși în slujba omului. Stelele sunt tot luminatori și sunt în apa de deasupra cupolei, de aceea la telescop se văd ca niște lumini care joacă în apa. Singura planeta (de la plan) este pământul. Cum va mai strânge Dumnezeu cerul ca o piele, dacă nu există cupola (tăria, firmamentul)?! Tot acolo, la 2 Petru, ni se spune că stelele vor cădea pe pământ. Deci sunt mult mai mici decât pământul… În icoanele vechi, Mântuitorul apare cu pământul în mână, dar este un disc, nu o sfera. Diavolul, ce-a făcut? El, cel care a zis la Zaharia ca va învârti pământul pe degete, a rotit cercul și a obținut sfera, ce nu are capăt (infinitizarea materiei), pe care o iubesc globalistii (satanistii).. Sa luam aminte! Și cercul este fără sfârșit, dar, doar în plan orizontal, arătând că îndumnezeirea este fără de sfârșit, dar ea continua în plan vertical, în veșnicie, pe când sfera, prin infinitizarea materiei, îți spune că totul este aici. Cei trei de sase. Iartă-mă, sunt multe de spus…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button