X

Reamintim: Planul Bayer-Monsanto – Otrăvirea noastră prin alimentele consumate zilnic

      Ce se face cu alimentele noastre în numele profitului? Este o întrebare omniprezentă care devine tot mai importantă cu […]

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

 

    Ce se face cu alimentele noastre în numele profitului?

Este o întrebare omniprezentă care devine tot mai importantă cu fiecare an care trece.  Produsele noastre sunt gazate și pulverizate cu substanțe chimice și chiar manipulate genetic până la punctul în care devine din ce în ce mai greu să ținem seama de cât de multe pesticide, insecticide și erbicide diferite sunt de fapt folosite.

Liderul în aceste operațiuni este Bayer AG (nota: Bayer a fuzionat în anul 1925 cu concernul chimic I.G. Farben), o companie chimică și farmaceutică germană (care are o istorie întunecată legată de fabricarea unui produs chimic folosit în lagărele din timpul celui de-al doilea război mondial), care a achiziționat recent Monsanto, creând o companie care ar putea controla mai mult de 25% din piața globală a semințelor și pesticidelor. Dar cât de multă otrăvire intenționează să satureze oferta noastră de hrană rămâne de văzut. Dar dacă un anumit plan subliniat în raportul recent al investitorului companiei ne prezintă un indiciu, atunci am putea acuza unele probleme grave la Monsanto-Bayer, această „fuziune din Iad”.

             Ce va face fuziunea Bayer-Monsanto în agricultură

Într-o prezentare de 13 pagini [nu mai este disponibilă, nici măcar cu arhiva Web] pentru investitorii săi, Bayer prezintă toate informațiile despre fuziunea sa cu Monsanto. Ceea ce ar trebui să cunoască în mod special consumatorii este pagina 7, în care compania explică fiecare pas care va fi făcut pentru a produce o singură cultură de soia. Ca de obicei, glifosatul chimic va fi prezent în mod proeminent. În 2015, Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, a fost denumit „cancerigenă umană probabilă„, este o componentă principală și figurează în cele mai recente planuri ale Monsanto și Bayer de a distruge alimentele cu toxicitate.

Următorul, este noul plan de cinci pași al companiei Monsanto și Bayer pentru adăugarea unor substanțe chimice otrăvitoare și a unor organisme modificate genetic în aprovizionarea cu alimente, care au fost scoase dintr-un raport al investitorilor înainte de fuziune:

1.Semințe Monsanto, Intacta RR2 PRO: Această plantă modificată genetic a fost concepută pentru a tolera aplicațiile de erbicid glifosat datorită tehnologiei RoundUp Ready, adică tehnologiei genetice. Studiile au descoperit niveluri ridicate de reziduuri de glifosat pe soia GMO, care ridică probleme de sănătate. Deoarece glifosatul perturbă microflora intestinală, iar sănătatea intestinală este responsabilă de sistemul imunitar, consumarea chiar și a unor cantități mici din acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății umane.

2.Tratamentul semințelor CropStar de către Bayer: semințele de soia modificate genetic ale companiei Monsanto sunt apoi tratate cu CropStar, o substanță chimică pe care Agenția de Protecție a Mediului din S.U.A. (EPA) i-a solicitat companiai Bayer să o elimine din piață în 2016, pentru că a fost afectată viața sălbatică în râuri și iazuri.

CropStar este fabricat din imidacloprid 150 și tiodicarb. Imidaclopridul este un insecticid neonicotinoid (neonice), un derivat sintetic al nicotinei. Acest insecticid aduce companiei Bayer peste 1 miliard de dolari anual, motiv pentru care compania ascunde pericolele, spun criticii.

Neonicele afectează grav albinele și au fost cunoscute de ani de zile, dar asta nu este totul. În timp ce studia impactul imidacloprid asupra albinelor, oamenii de știință au găsit informații și despre sănătatea umană: pot avea un impact negativ asupra dezvoltării sistemului nervos uman. Unul dintre cele mai alarmante studii a arătat că imidaclopridul aplicat în tratamentul puricilor pentru animalele de companie în timpul sarcinii, este asociat cu tulburarea de autism la copii expuși prenatal.

Deoarece neonicele afectează funcțiile nervoase și funcțiile cerebrale ale insectelor, nu este surprinzător faptul că acestea pot avea efecte negative similare asupra sistemului nervos uman.

3.Controlul buruienilor RoundUp de către Monsanto: Roundup este cel mai cunoscut erbicid Monsanto, folosit pe peluze și culturi în întreaga SUA. Ingredientul său activ, glifosat, a fost legat de creșterea riscului de limfom, iar Monsanto a fost dat în judecată pentru colaborarea cu EPA pentru a împiedica divulgarea acestei legături. Unul dintre studii a concluzionat că glifosatul distruge funcția sănătoasă a celulelor sanguine și aduce organismul într-o stare bolnavă, care poate duce apoi la cancer.

Roundup a fost, de asemenea, legat de: ADHD, Alzheimer, boala ficatului gras, dezechilibru hormonal, Scleroză multiplă, obezitate, Parkinson, tiroidă, vezică urinară, rinichi, pancreas și cancere hepatice.

4.CONNECT – Sistem de gestionare a dăunătorilor: Făcut din imidacloprid (la fel ca CropStar) și beta-cyfluthrin, o substanță chimică despre care se spune că este mult mai toxică decât ciflutrinul. Cyfluthrin este un pesticid tip DDT – o neurotoxină care provoacă inflamația organelor.

5.FOX și SPHERE MAX – managementul bolilor de către Bayer: Ultimul pas al etapei chimice a unei culturi de soia este tratat cu FOX și SPHERE MAX pentru controlul bolilor. Ambele sunt fabricate de Bayer, ambele conținând trifloxistrobin. Acest fungicid a fost legat de reproducere și probleme la rinichi, leziuni hepatice și probleme de dezvoltare.

După cum se arată în prezentarea sa, în cazul în care fuziunea Bayer-Monsanto trece, aceste companii vor folosi cota lor masivă de piață și influența pentru a împinge produse chimice mai dure, toxice și mai multe sisteme de producție de plante intens chimizate, chiar și când Națiunile Unite tocmai au anunțat că nu avem nevoie de pesticide pentru a „hrăni lumea” (o afirmație pe care Monsanto o folosește pentru a-și justifica modelul de afaceri).

Scopul acestui sistem este de a uda planta de soia cu produse chimice pentru a crea „plante cu potențial de randament mai mare”, potrivit raportului investitorului. Dar, având în vedere că studiile recente au arătat că aceste sisteme pe bază de plante și organisme modificate genetic nu au reușit, în cea mai mare parte, să respecte promisiunile privind randamentele mai ridicate, după cum se observă în acest raport al New York Times, care a comparat randamentele din țările care produc și nu cresc OMG-uri, acest sistem este de fapt necesar?

În exemplul culturii de soia, în loc de o soia ecologică sănătoasă, ceea ce adesea ajunge la încheierea procesului de creștere este o plantă GE care a fost pulverizată cu șase produse diferite de pesticide ce ar putea duce la nenumărate, riscuri grave pentru sănătatea noastră: de la boala Alzheimer și ficat până la autism și cancer.

Acesta este doar un motiv major pentru care mulți experți în domeniul sănătății sunt de acord că această fuziune trebuie oprită.

Dacă sunteți de accord cu oprirea acestei fuziuni semnați petiția inițiată aici (este nevoie de 750.000 de semnături).

Yelena SUKHOTERINA

Sursa: https://althealthworks.com/13732/monsanto-bayer-need-to-be-stopped-heres-how-this-merger-will-make-our-crops-toxic-cancers-autism-alzheimersyelena/ via burebista2012.blogspot.com

                               Notă importantă „Justițiarul”:

Dacian Cioloş, în perioada în care a condus Ministerul Agriculturii (11 octombrie 2007 – 22 decembrie 2008, în guvernul Călin Popescu-Tăriceanu), a semnat aderarea României la Codex Alimentarius. Mai mult, acelaşi individ a deschis larg porţile Monsanto, transformând România într-un vârf de lance al experimentelor la scară largă pe populaţie.

OMG înseamnă „organism modificat genetic”. Este vorba de un organism al cărui material genetic a fost modificat artificial pentru a i se conferi o nouă proprietate: rezistența plantei la o boală, insecte sau secetă, creșterea productivității culturilor agricole și altele.

Porumbul modificat genetic MON 810, de la Monsanto, rezistent la insecte, a fost cultivat doar în România, Cehia, Slovacia, Portugalia și Spania. Următoarele state au adoptat clauze de salvgardare pentru interzicerea cultivării pe teritoriul propriu: Germania, Austria, Luxemburg, Polonia, Ungaria,  Italia, Grecia și Bulgaria, conform datelor de la Parlamentul European (octombrie 2015).

Dacian Cioloș a fost ministru al Agriculturii din octombrie 2007 până în decembrie 2008. În mandatul său, suprafața cultivată cu PORUMB MODIFICAT GENETIC a crescut spectaculos de aproape 20 de ori După ce acesta a părăsit ministerul, în anul următor (2009) culturile cu MON 810 s-au redus la jumătate, de la 6130 ha la 3240 ha.

Începând cu 31 decembrie 2009, Guvernul Emil Boc implementa Codex Alimentarius în România.

Din același an, 2009, România foloseşte Initium pentru culturile de roşii, viţă de vie, cartofi, castraveţi şi ceapă, un produs oferit de firma germană BASF. Initiumul este un fungicid extrem de puternic. Compania de produse chimice BASF a dezvăluit că România este prima țară din lume care a autorizat produsul său Initium. Cercetătorul Gheorghe Mencinicopschi a declarat că un gram de Initium introdus în organism are nevoie de un an pentru a fi eliminate.

Prin malversațiunile criminale ale guvernului Emil Boc (22 decembrie 2008 – 9 februarie 2012), România a devenit vârf de lance al experimentelor la scară largă cu acest produs. Iar consecinţele nu au întârziat să apară. Acum, faţă de perioada comunistă, incidenţa cancerului este de aproape cinci ori mai mare. De exemplu, doar INITIUM, sporeşte până la 65% riscul de cancer de colon.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button