X

Pentagonul vă poate identifica prin bătăile inimii – de la 200 de metri distanță

Sursa Foto: digitaltrends.com

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ca și cum  recunoașterea facială și  amprenta digitală nu ar fi suficient de înfricoșătoare, Pentagonul a dezvoltat o metodă pentru identificarea și urmărirea de la distanță a persoanelor prin bătăile inimii lor.

Bătăile inimii sunt la fel de unice și distinctive ca amprentele, dar sunt distincte prin faptul că pot fi citite de la distanță. Și de asta profită Pentagonul, potrivit unui raport din MIT Technology Review .

Dezvoltată pentru a identifica combatanții din zonele de război, ideea este de a asculta acele semnături cardiace unice folosind un laser cu infraroșu. Spre deosebire de alte metode de identificare, cum ar fi recunoașterea facială, este imposibil să deghizezi bătăile inimii în vreun fel. Metoda laser funcționează, de asemenea, prin îmbrăcăminte la o distanță de până la 200 de metri (219 de yarzi). În viitor, această gamă ar putea fi extinsă pentru a fi și mai lungă.

„Nu vreau să spun că ai putea să o faci din spațiu”, a spus Steward Remaly, de la Biroul de asistență tehnică de combatere a terorismului de la Pentagon, la revizuirea tehnologiei MIT, „dar intervalele mai lungi ar trebui să fie posibile”.

Prototipul de ascultare cu laser infraroșu se numește Jetson și funcționează folosind o tehnică numită vibrometrie laser. Măsoară vibrațiile de pe o suprafață prin examinarea deplasării Doppler a fasciculelor laser reflectate și poate detecta bătăile inimii prin măsurarea mișcării pe suprafața corpului cauzată de bătăile inimii. Aceasta înseamnă că tehnica permite citirea bătăilor inimii prin îmbrăcăminte mai subțire, cum ar fi cămășile, dar nu și îmbrăcămintea mai groasă, cum ar fi paltoanele.

Cercetătorii care lucrează la proiect spun că detectarea semnăturilor cardiace este mai precisă decât recunoașterea facială, care este afectată de probleme, în special atunci când încearcă să identifice fețele femeilor sau ale persoanelor de culoare. Remaly spune că metoda de identificare a semnăturilor cardiace are o rată de precizie de 95%, ceea ce este cu siguranță impresionant.

O limitare a tehnologiei este însă că are nevoie de o bază de date cu semnături cardiace pentru a potrivi semnalele detectate către persoane. Pentagonul colectează deja date biometrice în zone precum Irak și Afganistan, astfel că poate începe acum să colecteze informații despre semnături cardiace și pe această listă.

Deși dezvoltatorii tehnologiei spun că are multe alte utilizări, cum ar fi ajutarea medicilor să depisteze problemele cardiace la pacienți de la distanță, este, de asemenea, o amintire îngrozitoare a cât de imposibil este să evadezi supravegherea în societatea noastră modernă.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

      1. Pe ce te bazezi?! Omul acela va avea “tatal necunoscut”; priveste fetele printului si ale tatalui declarat, vezi cat de mult seamana…

  1. Probabil va urma și recunoașterea genitală, să observe mai bine care sunt bărbați și care sunt femei (doar ei susțin toate nenorocirile pământului). În funcție de relele pe care ei le fac, putem deduce rezultatul faptelor lor și ceea ce vor urma să facă! Mă gândesc că, dacă ar putea să identifice bătăile inimii, ar fi posibil (Doamne Ferește) să și oprească bătăile inimii (asta da, grozăvie). Nu mă tem, Bunul Dumnezeu va purta de grijă, nu ne va lăsa! Binecuvântare și multă iertare! ✝️☦️

    1. “Nu mă tem, Bunul Dumnezeu va purta de grijă, nu ne va lăsa! Binecuvântare și multă iertare! ✝️☦️”- Asa este, Doamne ajuta!

  2. Mai pun in practica un proiect de “verificare preventiva” si GRATUITA a starii de sanatate a populatiei tuturor statelor, cum a mai fost deja, si vor “colecta” tot ce “au nevoie”. Eventual va fi obligatorie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button