X

Sinodul Greciei plusează: Decizia de recunoaștere a BOaU a fost luată fără grabă, bazată pe canoane, nu sub presiune exterioară

Sursa foto: pravoslavie.ru

Sinodul permanent al Bisericii Ortodoxe Grece a emis ieri o declarație , în care spune că decizia de a recunoaște așa-numitei „Biserică Ortodoxă din Ucraina” a fost luată fără grabă, pe baza canoanelor sacre ale Bisericii și nu sub influența sau presiunea politică sau mișcări naționaliste.

Sinodul și-a expus rapid declarația ca răspuns la criticile la adresa deciziei sale formulate de fostul ministru grec al Apărării Panos Kammenos, care a declarat că arhiepiscopul Ieronymos din Atena și ceilalți ierarhi „au devenit criminali atunci când au recunoscut Biserica ucraineană non-canonică înaintea Patriarhiei din Ierusalim și Alexandria la ultimul Sinod al Episcopilor. ”

Kammenos a declarat la un eveniment de la Institutul de Studii Politice că l-a avertizat personal pe Abp. Ieronymos de pericolele implicate în recunoașterea BOaU.

„Decizia luată pentru a mulțumi Fanarul și de a renunța la presiunea unor cercuri americane a pus Rusia împotriva noastră. Așadar, ei își asumă întreaga responsabilitate pentru orice se întâmplă de acum încolo, deoarece toată lumea a fost avertizată și am vrut să o spun în public, deoarece nu pot ascunde acest fapt poporului grec „, a spus Kammenos, temându-se că,” în cazul ostilității din partea Bisericii din Ucraina, Rusia ar rezilia garanțiile privind neocuparea nici unei insule grecești pe baza acordurilor încheiate cu Rusia. „

Sinodul grec a mai spus că „Sfânta noastră Biserică respectă pe deplin și în mod substanțial libertatea și responsabilitatea fiecărui individ, drepturile omului ale cetățenilor fiecărei țări și„ credința ”religioasă a credincioșilor tuturor Bisericilor creștine cu aceeași denumire și își dorește întotdeauna „pacea întregii lumi”.

Orice declarații contrare, cum ar fi cele de la Kammenos, sunt „premature, incongruente și se bazează în întregime pe intenții viclene.”

Consiliul Episcopilor Bisericii Greciei s-a întrunit pe 12 octombrie și a hotărât să recunoască dreptul Patriarhului Bartolomeu de a acorda autocefalia în cazul Ucrainei și Abp. Autoritatea lui Ieronymos de a gestiona în continuare situația în numele Bisericii Grecești.

Arhiepiscopului. Ieronymos a recunoscut oficial Epifania Dumenko și BOaU într-o scrisoare din 21 octombrie și l-a pomenit pentru prima dată la Sfânta Liturghie la 10 noiembrie .

Categorii
Uncategorized
loading...

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

  1. Care vor fi urmatoarele sfetnice ce vor cadea din cer?
    Toti cei care vor lua aceeasi decizie cu Sinodul Greciei.
    Privesc la acesti inalti prelati din poza si nu-mi vine sa cred ca acestia nu sunt ceea ce imbracamintea lor exprima a fi. Cum se poate ca in fruntea unei(unor) biserici ortodoxe sa ajunga niste personaje care nu-L cunosc pe Hristos? Cum pot sluji toti acestia cand ei nu au nimic in comun cu adevarul?
    Cu siguranta ca s-au intors vremurile si am ajuns din nou in timpul lui Anna si Caiafa. Acum i-acum: Sa vedem cine este Hristos? Fericiti vor fi aceia ce vor primi crucea precum odinioara Domnul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.