X

Australia și Canada vor să renunțe la cărțile fizice de identitate

Sursa Foto: biometricupdate. com

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mastercard a lansat săptămâna aceasta un nou pilot de identitate digitală în Australia, care poate identifica o persoană atât în ​​medii digitale cât și în medii fizice, a anunțat compania.

Mastercard testează diferite moduri de a dovedi identitatea fără a fi nevoie să se bazeze pe mai multe documente fizice sau baze de date cu identitate centralizată. Proiectul se bazează pe un model distribuit care, atunci când este activat, folosește informații de pe dispozitivul mobil care a fost verificat prin puncte de referință suplimentare, cum ar fi banca persoanei sau agențiile guvernamentale care participă la pilot.

„Viața noastră din ce în ce mai digitală – modul în care tranzacționăm și interacționăm – ne-a contestat noțiunile tradiționale de identitate, încredere și confidențialitate. Avem nevoie de un nou model ”, a declarat Ajay Bhalla, președintele informaticii și informațiilor pentru Mastercard. „Considerăm că acest lucru începe cu un angajament în ceea ce privește gestionarea responsabilă a informațiilor personale, oferind consumatorilor controlul asupra datelor care sunt utilizate și a modului în care acestea sunt folosite pentru a verifica identitatea lor.”

În luna martie, Mastercard a introdus abordarea centrată pe consumator într-o lucrare de viziune Principiile identității digitale , după ce a anunțat în decembrie 2018 o colaborare cu Microsoft pe un sistem de ID universal descentralizat .

Programul pilot este derulat în parteneriat cu Australia Post, care va folosi soluția de identitate digitală existentă pentru a permite australienilor să se identifice atunci când folosesc serviciile, și cu Universitatea Deakin, unde voluntarii studenți vor testa un proces de verificare a identității pentru înregistrarea studenților și examenele digitale.

“Australia Post este încântată să participe la acest pilot, care va ajuta la creșterea gradului de conștientizare a identității digitale în Australia și va oferi utilizatorilor noștri de digital iD acces la o varietate mai mare de utilizări”, a declarat Regis Bauchiere, director general, produse și servicii de identitate pentru Australia Post . „În completarea participării noastre la Cadrul de identitate digitală de încredere, poziționează, de asemenea, Digital iD drept singurul furnizor de identitate care oferă comunităților noastre acces atât la servicii guvernamentale, cât și la servicii din sectorul privat.”

„Suntem încântați să ne asociem cu Mastercard în acest prim proces pentru a testa concepte care pot livra într-o zi soluții inteligente, orientate spre viitor, gata să răspundă nevoilor unei lumi digitale”, a declarat William Confalonieri, directorul digital al Universității Deakin. „Pilotul se aliniază la strategia digitală a instituției noastre pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului și așteptăm cu nerăbdare conceptul care se mută în alte medii de încercare.”

Planurile de viitor pentru 2020 includ noi parteneriate pe mai multe piețe.

Provincia canadiană Quebec se ocupă de asemenea de biometrie pentru a confirma identitatea online și pentru a scăpa de ID-urile tradiționale fizice ale guvernului până în 2021, scrie CBC .

Guvernul Quebec vizează în mod special cardurile de medicamente și permisele de conducere. Locuitorii s-ar autentifica o singură dată pentru a accesa serviciile și pentru a confirma identitatea prin instrumente precum software de recunoaștere facială sau vocală, în timp ce ID-urile digitale ar fi accesate printr-o aplicație pentru smartphone care ar putea funcționa ca un portofel digital. Aplicația va stoca copii ale ID-urilor emise de guvern.

Éric Caire, ministrul principal responsabil pentru transformarea digitală a Guvernului, consideră că această măsură ar reduce frauda, ​​încălcările vieții private și furtul de date.

Guvernul așteaptă să vadă dacă anumite companii din sectorul privat ar fi interesate să preia proiectul. Nu au fost dezvăluite detalii despre costuri.

Aceasta nu va fi o măsură impusă rezidenților, oamenii ar putea totuși să folosească documente fizice.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

 1. Vai, dar ce-si mai rup in doua neuronii. Oare care ar putea fi solutia ?

  Nu stiu de ce am o premonitie. Cred ca dupa indelungi nopti nedormite, vor ajunge la concluzia ca cipul este solutia ideala…

 2. China prezinta imagini 3D de inalta rezolutie luate de un satelit care poate identifica o persoana de la o distanta de 500 km!
  China’s first Earth observation satellite helps build 3D maps
  https://www.youtube.com/watch?v=Dv2OdKPmvkg&feature=emb_logo
  China launched the Gaofen-7 imaging satellite in November, and the country has just shared the first of its high-resolution, 3D shots. The satellite is sensitive enough to height that it should be able to spot a single person from 500 kilometers up.
  https://techcrunch.com/2019/12/11/china-shows-off-its-newest-satellites-high-resolution-3d-imagery/

  1. Nu sa identifice, ci sa descopere, sa vada. E o mica diferenta. Oricum, nu va trece mult pana o sa fie posibilă si identificarea din satelit. Adică sa stie ca tu esti TU si nu altul. Probabil cipul va avea un rol important in asta.

 3. Incheierea este saracita voit de un cuvant, ca sa nu sperie pe nimeni:”Aceasta nu va fi o masura impusa(DEOCAMDATA) rezidentilor, oamenii ar putea totusi sa foloseasca documente fizice”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button