X

Vaticanul și Fanarul pregătesc un Sinod Ecumenic. Să fie „al optulea”, cel profețit de Sfântul Kuksa al Odesei?

Sursa Foto: ortodoxiamarturisitoare.files.wordpress.com

,,Nu peste mult timp va avea loc Sinodul Ecumenic, numit “sfânt”. Însă acest Sinod nu va fi cel de-al optulea, fiind o adunătură de necredincioși. În cadrul lui toate credințele se vor uni în una. Posturile vor fi anulate, călugăria anulată, călugărilor și episcopilor li se va permite să se căsătorească, iar preoților, să se recăsătorească. Noi însă nu trebuie să acceptăm aceste schimbări. Stilul nou va fi introdus în toată Biserica Universală” (Sfântul Kuksa al Odesei).

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Vaticanul speră să aibă loc „Sinodul Creștin Ecumenic” și va căuta o modalitate de a-l conduce, a declarat nunțiu apostolic în Rusia.

Pe 9 decembrie 2019, nunțiul apostolic din Federația Rusă, Arhiepiscopul Celestino Migliore, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă a RIA Novosti la Moscova, că va avea loc în curând Sinodul Ecumenic și Vaticanul ar căuta o modalitate de a-l conduce.

„Sperăm că va avea loc în curând Sinodul Ecumenic, dar cineva ar trebui să îl convoace. Ar trebui găsită persoana potrivită care să îl convoace”, a menționat nunțiul papal, întrebat fiind de către jurnaliști, dacă este posibilă convocarea unui nou Sinod Ecumenic în condițiile actuale moderne, cu participarea reprezentanților tuturor „credințelor” Creștine.

„În viitor vom găsi o modalitate de a convoca Sinodul Ecumenic, vom găsi o formulă potrivită pentru a putea să ne reunim”, a adăugat nunțiul apostolic.

Cu puțin timp în urmă, posibilitatea organizării unui nou Sinod Ecumenic a fost discutată de către Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului și Papa Francisc. Cele două personalități au discutat și despre data posibilă a organizării sale – 2025, la aniversarea Primului Sinod Ecumenic din anul 325. În luna martie a acestui an, la o conferință de la Moscova, a fost prezentat un raport prin care s-a afirmat faptul că Constantinopolul și Roma ar fi fost deja de acord cu gestionarea comună a jurisdicției, care va fi pusă în aplicare într-un mod deschis, după Sinodul de Unificare Ecumenică.

După cum a raportat UJO, patriarhul Bartolomeu a declarat că dialogul cu Vaticanul este una dintre prioritățile Patriarhiei Constantinopolului.

9 decembrie, 2019

Papal nuncio: Vatican looks forward to the Ecumenical Council

Traducere Dr. Gabriela Naghi

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

15 comentarii

  1. Fratilor, trebuie neaparat sa facem ceva, trebuie neaparat sa organizam ceva, orice, prin orice metode, sa facem o campanie de informare a tuturor Ortodocsilor, toti ne sunt frati de credinta, cati au mai ramas, sa nu ii lasam sa ajunga la iad, sa nu ii lasam sa cada in erezie, trebuie sa luam atitudine, eu am mai facut lucrul acest si pana acum, nu la scara mar, pentru ca nu am cum, nu pot, insa rudelor si prietenilor le-am spus mereu adevarul, trebuie sa facem ceva, ma intristeaza pana la pamant ce se intampla in lumea de azi, dar mai mult in Biserica de azi, sa le oferim oamnilor canoanele ecumenice, sa ii ajutam. Sper ca nu am spus ceva gresit si ca vor fi mai multi crestini deacord cu mine

      1. Adevarat, marea majoritate a celor care se considera crestini nu au nici o treaba cu rugaciunea, de asta se prabuseste Biserica. Caderea celor din fruntea Bisericii este efectul, nu cauza caderii Bisericii.

        1. Sa fii convins ca am multe in comun cu rugaciunea, insa eu vreau sa si ajut oamenii direct, prin fapte, nu doar prin rugaciune.

          1. Nu ma refeream la tine, ci la marea majoritate a “crestinilor” si “ortodocsilor”

  2. Anticonceptionalele le fac creierul praf femeilor si le predispun la depresie si sinucidere
    Contraceptive use linked to shrinking brain size
    “We found a dramatic difference in the size of the brain structures between women who were taking oral contraceptives and those who were not.”
    “Women taking birth control pills had significantly smaller hypothalamus volume.” The hypothalamus helps to regulate key bodily functions such as the appetite, heart rate, body temperature, and emotions.
    In 2016, Danish researchers who studied the medical histories of more than a million women over an 18-year period found that women who use hormonal contraceptives are more likely to be depressed.
    In 2017, another Danish study suggested a link between the use of hormonal contraceptives and mood disturbances linked to increased suicide rates.
    https://www.lifesitenews.com/news/contraceptive-use-linked-to-shrinking-brain-size-researchers-find

    1. Vorbiti si scrieti continuu,continuu.Sa nu se opreasca nimeni.Sa se mearga pe principiul:”Daca acestia vor tacea,pietrele vor striga”.Profitati de faptul ca va fi din ce in ce mai multa libertate si neingradire si scrieti continuu,vorbiti continuu.Fiti fara oprire,zi si noapte.Scrieti continuu lucruri arhi arhi cunoscute si nu e greseala daca le repetati continuu.Asta sa fie deviza:totul fara oprire.Ni se alatura,pleaca,ramanem singuri,apoi iar vin 1000 ,apoi raman doi,vin o suta,pleaca zece mii,nu conteaza,vorbit continuu si scris continuu( desigur ce trebuie). Si inca ceva: parasirea definitiva a rigiditatii in orice si extinderea abordarii teologice coroborat cu orice domeniu stiintific,sportiv.Nu mai conteaza ca sunt site-uri care dezbat domeniul acela si ca,chipurile nu ar fi necesar.Din contra.

  3. Feminismul a transformat si masoneria intr-o gluma proasta
    Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia asteapta sa salute bila neagra si Orientul dupa masoanele de Gorj cocotate pe tocuri cu parul despletit
    Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO) apare în imagini în șorț, cu mănuși albe, ”salutând Orientul”. Seful SMEO a urcat în ierarhia sindicală și a preluat șefia filialei județene a Blocului Național Sindical. Accederea în noua funcție a generat alte speculații care fac trimitere la modul în care a fost ”uns” ca președinte, adică direct cu dezlegare de la Dumitru Costin, liderul BNS și de la vicepreședintele pe energie, Nicolae Buzea, un personaj extrem de controversat, fost consilier județean PSD la Brăila.
    http://www.scandaldegorj.ro/dezvaluiri/masoneria-a-penetrat-la-varf-sindicatele-ucenicul-caldarue-preedintele-filialei-gorj-a-bns/

  4. Sinod cu eretici, schismatici si pagani nu este un sinod ecumenic, sinodul ecumenic este facut doar de ortodocsi. Au fost doar 7 Sinoade Ecumenice, cel din 2016 a fost singurul numit in batjocura “mare si sfant”, “panortodox”, el fiind de fapt un sinod adulterin, apostazie si panerezie pentru turma ortodoxă. Sinod ecumenic inseamna sinod ortodox la care participa toti arhiereii ortodocsi de pe Pamant, sinod panortodox inseamna sinod ortodox la care participa reprezentantii bisericilor locale din intreaga lume ortodoxa, adica reprezentantii tuturor patriarhiilor. Sinodul ce o sa se faca intre Vatican si Constantinopol are sa fie un sinod al bisericii dracesti universale, care are sa fie biserica lui Antihrist!

    1. Corect,si daca imi permite-ti,as adauga ca si un Sinod organizat/prezidat de kiril al FSB-ului si Teofil de Ierusalim,MEGAECUMENISTI,tot de catre ERETICI ECUMENISTI ar fi acel sinod si NU ortodcsi,fiindca vad ca MULTI azi cad DEJA in extazul de a ,,saluta”asa un sinod ca fiind ortodox si NU ,,ortodocs”.SCRIS este…. Căci nu este pom bun care să facă roade rele şi, iarăşi, nici POM RAU care să facă ROADE BUNE…..Căci fiecare pom SE CUNOASTE după roadele lui.(Luca 6,43-44) . !Iertati-ma

  5. ATENTIE….Azi sunt 3 PAPI pe pamant,unul la roma,altul la ‘stambul si unul la MOSCOVA.Nici unii dintre acestia NU urmaresc/NU au ca principal si UNIC tzel,MANTUIREA turmei si NU lupta ptr DREAPTA CREDINTA,ci sunt VICLENI si cauta sa aibe puterea pamanteasca si sunt slujitorii antihristului.Toti astazi, sunt PARTASI prin TACERE,la CRIMA ECUMENISTA.ATENTIE…ca si EREZIA ECUMENISTA, NU a mai EXISTAT ceva vreodata mai diabolic si VICLEAN.Prin ECUMENISM ESTE ANULATA intreaga Biserica cea Una ,ca ea defapt NU a existat NICIODATA si toate ,,religiile” istorice(sectele) sunt RAMURI/PARTI ale Bisericii si ei,oamenii ,asta doresc sa infaptuiasca ,o ,,biserica” si NU Biserica cea Una care este din CERURI,fiind INSUSI PREASCUMPUL TRUP AL Mantuitorului Hristos al carei Cap si este, pe VESNICIE.Biserica cea Una,prin ECUMENISM este inlocuita cu ,,biserica” oamenilor,o biserica,rationala,logica, bazata pe UMANISM ,pe pace omeneasca,pamanteasca si pe ,,dragoste” ,dar in minciuna si NU in Adevarul Hristos.La Creta s-a STABILIT/PARAFAT ceva MALEFIC SI AZI SE PUNE IN APLICARE,linistit,dar NU putem sa iintelegem ce ????!!!! Ei in loc de Nasterea Domnului,azi serbeaza pe mos craciun,au bagat in Biserici IDOLUL bradului….o brad frumos …o brad frumos…..INTERZIS la Ortodocsi,fac concerte umaniste si de ,,ajutorare”,dar ajutor trupesc si DELOC duhovnicesc,azi ei se PUPA/ROAGA cu ORICE SECTA,fiindca TOATE sunt SECTE,azi ei cred si PROPAVADUIESC pe Isus din Nazaret si NU Iisus Hristos Dumnezeu si Om Adevarat,inafara de pacat,azi la toti ei le spun FRATI,dar is frati de loje,iar la toate aceste HULE se TACE.La Creta 16 s-a stabilit CLAR si in NUMELE TUTUROR….……..6……… BISERICA ORTODOXĂ acceptă denumirea istorică a ALTOR BISERICI ŞI CONFESIUNI creştine eterodoxe,………. RELAŢIILE EI cu acestea trebuie să se sprijine pe clarificarea, cât mai repede şi cât mai obiectiv posibil, a întregii lor eclesiologii şi, în special, A ÎNVĂŢĂTURII LOR GENERALE DESPRE TAINE, HAR, PREOŢIE ŞI SUCCESIUNE APOSTOLICĂ…………………
    P.S.PAI ,,bisericile’’ ,,crestine’’,adica SECTELE,au ,,invatatura despre ,,taine’’,har,preotie si succesiune apostolica…..da’ sunt TAINE SI SFINTENIE SI INAFARA BISERICII LUI HRISTOS????!!!…… DOAMNE DUMNEZEULE IARTA-NE!………
    7…………… În spiritul celor de mai sus, TOATE SFINTELE BISERICI ORTODOXE LOCALE participă astăzi activ la dialogurile teologice oficiale şi, majoritatea dintre ele, în diferite organisme intercreştine naţionale, regionale şi internaţionale,………..
    8…… Desigur, purtând DIALOGURI CU CEILALŢI CREŞTINI, BISERICA ORTODOXĂ…..nădăjduieşte că Sfântul Duh…….. VA PLINI PE CELE CU LIPSĂ (rugăciune la hirotonie). În acest sens, în RELAŢIILE SALE cu ANSAMBLUL LUMII CREŞTINE……….
    9. Dialogurile teologice bilaterale actuale, anunţate de către Conferinţele panortodoxe, sunt expresia HOTĂRÂRII UNANIME A TUTUROR PREASFINTELOR BISERICI ORTODOXE LOCALE……………..
    10……… BISERICA SAU ACELE BISERICi trebuie SĂ COMUNICE ÎN SCRIS REFUZUL LOR Patriarhului Ecumenic şi TUTUROR BISERICILOR ORTODOXE, potrivit practicii panortodoxe.
    P.S. Care Biserica Sora Locala ,prin Sinodul sau, a COMUNICAT IN SCRIS REFUZUL.asupra ECUMENISMULUI???!!!!!!!!RASPUNS –NICI UNA,dar nu numai ca NU s-a OPUS FERM ecumenismului,asa cum OBLIGATORIU,trebuie sa faca ORICE BISERICA LOCALA,care DORESTE sa fie denumita …BISERICA CEA UNA….dar nici macar un ZUMZET NU se face dupa o suta cincizeci de ani,MINIM,de ECUMENISM spurcat,finalizat cu un ,,SINOD’’ ,,MARE SI ,,SFANT’’.
    16….. Unul din PRINCIPALELE ORGANISME ale MIŞCĂRII ECUMENICE contemporane ESTE CONSILIUL MONDIAL AL BISERICILOR (CMB)….. CMB
    P.S Cica la intrarea in sediul CMB,de la Geneva-Elvetia,este o IMENSA pictura a unui HERMAFRODIT, adica a ANTIHRISTULUI.
    22. Biserica Ortodoxă CONDAMNĂ orice tentativă de dezbinare a unităţii Bisericii, din partea unor persoane individuale sau a unor grupuri, SUB PRETEXTUL PĂSTRĂRII SAU A UNEI PRESUPUSE APĂRĂRI A ORTODOXIEI AUTENTICE.
    P.S.Deci ei,CONDAMNA pe cei care doresc sa pastreze…. ORTODOXIA AUTENTICA…. PREDATA DE DUHUL SFANT PRIN SFINTII PARINTI SI S-AU INGRADIT DE EI,DE APOSTATII SEMNATARI AI EREZIILOR SI BLASFEMIILOR ASTEA ………
    24…. Biserica Ortodoxă este conştientă de faptul că mişcarea pentru restaurarea unităţii creştinilor ia forme noi…….
    P.S. Deci Biserica cea Una NU exista,ci va fi o ..biserica’’, in viitor,adica a lu’ ,,mesia’’ jidovilor=ANTIHRIST………Daca urmarim si pe PAPA de la Moscova,precum si pe Patriarhul Ierusalimului Teofil,dupa FAPTE,vedem ca sunt MEGAECUMENISTI,la fel ca si ai nostri ECUMENISTI.iar treaba cu schisma ucrainiana este un alt PLAN MALEFIC de distragere a atentiei de la EREZIA EREZIILOR=ECUMENISM.Sa NU ne lasam VICLENITI de ,,luptatorii” FALSI,care defapt ei slujesc cu totii ECUMENISMULUI antihristic.Sfântul GRIGORIE TEOLOGUL: „PRIN TĂCERE ÎL TRĂDĂM PE DUMNEZEU”……Iertati-ma!

  6. Acest “sinod nu poate avea alt scop, decât instalarea lui antihrist, care-i mana de la spate. Doamne miluiește, Doamne miluiește, Doamne miluiește! Sper să mă înșel, dar, dacă nu, lucrurile sunt foarte avansate. Singura soluție o văd in cuvintele profetice ale părintelui Iustin Parvu:”scapă cine poate!” Este prea târziu pentru conștientizarea alto8.. Dar, da, să încercăm! Dar ei, ce au făcut când noi ne strofocam să aflăm adevărul?!

  7. Sfântul Nil Izvorâtorul de Mir despre Sinodul al VIII-lea Ecumenic
    https://ro.orthodoxwiki.org/Sinoade_Ecumenice

    […]

    Cuviosul Nil Izvorâtorul de Mir spune că în viitor va avea loc un Sinod pe care îl numește Sinodul al VIII-lea Ecumenic (rezultă de aici că cele considerate de unii ca fiind al Optulea și al Nouălea nu sunt ecumenice):

    Și oare câtă tulburare are să se facă în timp de 100 de ani, adică de la 7400 până la 7500 de la zidirea lumii? Ce răpiri or să se facă? Ce amestecare de sânge, stricare de copii, sodomie, curvie, preacurvie și toate alte fărădelegi pierzătoare, și pricire neînce-tată, încât nu o să se găsească nici începutul, nici sfârșitul între toate neamurile? Și pe urma celor mai de sus o să se facă al optulea Sobor. Acesta o să aleagă binele din rău și pravoslavia din eresuri, precum la arie se alege grâul din pleavă și din paie: grâul pentru oameni și paiele pentru foc. […] Și atunci o sa se facă o adunare (sobor) ca să șadă pe douăsprezece scaune. Adică după pierzarea agarenilor o sa se facă al optulea sobor, și acesta o să aleagă fierbințeala din cenușa cea rece, adică pe cei cu evlavie și nevoitori o să-i aibă la mare cinste. Iar răceala, adică pe cei fără de evlavie și defăimători ai vieții monahicești, o să-i arunce în loc netrebnic.[4]

    [4] Sfântul Cuvios Nil CAVSOCALIVITUL Izvorâtorul de Mir, Minunile, vedeniile, cuvintele preacuviosului părintelui nostru Nil, Izvorâtorul de Mir, Cavsocalivitul, Ed. Σοφία, București, 2011, p. 96, 254.

    [4] Sfântul Cuvios Nil CAVSOCALIVITUL Izvorâtorul de Mir, Minunile, vedeniile, cuvintele preacuviosului părintelui nostru Nil, Izvorâtorul de Mir, Cavsocalivitul, Ed. Σοφία, București, 2011, p. 96, 254.
    https://scribd.com/doc/132618820/SFANTUL-NIL-Izvoratorul-de-Mir-Cavsocalivitul-Minunile-vedeniile-cuvintele-Preacuviosului-parintelui-nostru-Nil-Izvoratorul-de-Mir-Cavsocalivitul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button