X

Ploconelile papei Francisc față de musulmani

„Cântecul lui Roland” și ploconelile Papei în fața Imamului
Papa Francisc continuă să se închine în fața liderilor religioși islamici, în timp ce, în țările acestora, creștinii sunt înrobiți, jefuiți și masacrați.  (n.n. creștinii copți sau alții ce nu sunt ortodocși despre care se vorbește în acest editorial sunt eretici, prin urmare nici mucenicia lor nu este primită de Dumnezeu).

Un editorial de Giulio Meotti pentru Gatestone Institute

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Două evenimente recente, care au avut loc în aceeași săptămână, demonstrează concepția răsturnată a Papei Francisc privind religia.

Amintind de o scenă din celebrul poem de secol XI, „Cântecul lui Roland”, în care creștinii din Spania îi amenințau pe musulmani „să aleagă între botez și moarte”, Papa Francisc declara recent:

„Trebuie să ne ferim de grupările fundamentaliste. Fundamentalismul este o plagă și fiecare religie are măcar câte o rudă fundamentalistă.”

Cu câteva zile mai înainte, Papa Francisc îl primise la Vatican pe Marele Imam de la Al-Azhar, Ahmed Al-Tayeb. (Al-Azhar este o mare moschee din Cairo dar și probabil cel mai influent centru de învățământ islamic din lume – n.r.).

Cu ocazia primului eveniment, capul Bisericii Catolice i-a criticat pe creștini pentru convertirea musulmanilor cu zece veacuri în urmă, și a subliniat că fiecare religie are greșelile sale.

În al doilea eveniment, Papa s-a întâlnit cu un lider religios care îi amenință ASTĂZI cu moartea pe musulmanii care se convertesc la creștinism. „Apostazia este o crimă”, explică imamul Al-Tayeb. „Unui apostat trebuie să i se ceară să se pocăiască, iar dacă nu o face, trebuie ucis.”

Măcar, șeful religios egiptean a fost cinstit: în Orientul Mijlociu și în Africa de Nord, 14 din cele 20 de țări din regiune pedepsesc penal apostazia. Mai mult, Afganistanul, Iranul, Malaysia, Maldivele, Mauritania, Nigeria, Pakistanul, Qatarul, Arabia Saudită, Somalia, Sudanul, Emiratele Arabe Unite și Yemenul – toate țări islamice – recomandă pedeapsa cu moartea pentru „ateism”. Și în Algeria, musulmanii care se convertesc la creștinism sunt persecutați până azi.

„Uluitoarea ingnoranță a acestei învățături elementare (despre Islam) a Papei Francisc și a consilierilor săi nu contribuie la mai multă armonie în lume”, scria William Killpatrick în revista americană Crisis. „Cei care fantazează despre Islam au o surpriză dură când se ciocnesc cu realitatea.”

Fapt dramatic este că în multe țări majoritar musulmane, clericii creștini sunt uciși frecvent de extremiști. Chiar de curând, trei preoți creștini au fost masacrați. Pastorul David Mokoni a fost omorât de Boko Haram în timpul unui atac asupra bisericii sale din Camerun. Un pastor evanghelic sud-coreean, Jinwook Kim, a fost ucis în Turcia. Iar un preot catolic, Haousib Petoyan, aparținând minorității armene din Siria, a fost asasinat de către Statul Islamic.

Potrivit unui nou raport al Aid to the Church in Need, „peste 245 de milioane de creștini trăiesc în locuri supuse persecuțiilor grave”. 4305 de creștini au fost uciși pentru credința lor din 2017 până în 2019, iar 1847 de biserici și alte clădiri creștine au fost atacate în aceeași perioadă. Raportul afirmă că „pe durata unei generații, populația creștină din Irak s-a diminuat cu peste 90%”.

Astăzi, creștinii din Burkina Faso sunt forțați „să fugă, să se convertească sau să moară”.

În Nigeria, Boko Haram ține ostatică o studentă creștină, Leah Sharibu, pentru că refuză să se convertească la Islam.

Baroneasa britanică Caroline Cox a descoperit cu ocazia unei investigații în Nigeria, asasinate în masă asupra creștinilor de către extremiștii musulmani (peste o mie de creștini uciși din ianuarie încoace și mai bine de 6000 din 2015).

La Mosul, în Irak, când creștinii au fost puși să aleagă între convertire la Islam, taxe sau moarte, au părăsit acest oraș istoric. „Am o familie de creștini care nu vor să se converteasc. Ce fac cu ei?”, își întreba un jihadist din Irak superiorul.

Publicația franceză Le Point din noiembrie 2016 relata calvarul din 2016 al unei familii creștine irakiene:

„Ismail Matti avea 14 ani atunci când ISIS a intrat în orașul său, Bartalla, la est de Mosul. Își aștepta niște rude pentru a fugi cu mama sa bolnavă, dar acestea nu au mai venit.

„Așa că a încercat să plece doar el cu ea, însă au fost opriți de două ori de către jihadiști care i-au aruncat în închisoare.

«Erau mulți șiiți în celula învecinată cu a noastră, au luat unul și l-au împușcat în fața noastră», spune el.

«Au avertizat-o pe mama că aceeași soartă ne așteaptă și pe noi dacă nu ne convertim, așa că ne-am convertit.»”

În Egipt, țara imamului Al-Tayeb, trăia un creștin copt pe nume Bahgat Zakhar. „Pocăiește-te, necredinciosule! Convertește-te și salvează-ți viața!”, l-a amenințat un jihadist, punându-i lui Zakhar arma la frunte și forțându-l să îngenuncheze. Zakhar a refuzat, așa că a fost împușcat.

Aceeași violență a avut loc și în Siria. „Într-o zi de vineri, au apărut camionetele în sat, cu străini puternic înarmați și bărboși pe care nimeni nu-i cunoștea”, scria în 2014 avocata pentru drepturile omului, Nina Shea, citându-l pe ziaristul olandez Martin Janssen:

Au început să se plimbe prin sat cu un megafon puternic transmițând mesajul că satul făcea acum parte din emiaratul Islamic, așa că femeile musulmane trebuiau să se âmbrace cum se cuvine, în conformitate cu prevederile legii Sharia. Creștinilor li s-au oferit patru variante: se puteau converti la Islam, renunțând la «idolatria» lor. Dacă refuzau, puteau rămâne cu condiția să plătească «jizya». Aceasta este o taxă specială pe care, conform legii islamice, ne-musulmanii trebuie să o plătească pentru «protecție». Pentru creștinii care refuzau și asta, mai rămâneau două opțiuni: puteau pleca lăsând tot ce dețineau sau erau omorâți. Cuvântul folosit în arabă pentru cea din urmă variantă era «dhababa», măcelărirea rituală a animalelor sacrificate.”

Când ISIS a cucerit satele asiriene din Valea Khabur, din Siria, în 2015, „tuturor ni s-a cerut să ne convertim la Islam”, povestește un martor creștin. În orașul sirian creștin Maaloula, teroriștii islamiști au executat – în fața părinților lor – trei creștini greci care au refuzat să se convertească la Islam. „L-au împușcat pe Michel, pe nepotul lui Sarkis și pe vărul său Antoine”, dezvăluie Mark Fromager, director al Aid to the Church in Need, filiala Franța.

Meriam Yahia Ibrahim, care acum locuiește în New Hampshire cu familia ei, era însărcinată când a fost arestată în Sudan în 2013 și apoi condamnată la moarte pentru refuzul de a renunța la credința creștină.

Un creștin irakian, Adel, împreună cu soția sa, Fidaa și cei trei copii ai lor, a fost prins de un „emir” ISIS:

„A intrat în baraca femeilor, și-a scos sabia și a pus-o la gâtul fetei mele: «Convertește-te!, i-a strigat el soției mele, altfel îi tai beregata», își amintește Adel. Fidaa a acceptat să se convertească și, în loc să o ucidă, emirul a decis să se căsătorească cu fiica mea. Mama ei a protestat, pentru că avea doar opt ani. Islamiștii au amenințat că o vor viola pe fetiță în grup. Adel a sărit: «I-am spus că vreau să mă convertesc și să-mi păstrez familia».”

Odiseea creștinilor irakieni este plină de astfel de mărturii.

Dar nu doar creștinii sunt convertiți, ci și locurile lor sfinte. Moscheea Omeyyazilor din Damasc, vizitată de Papa Ioan Paul al II-lea, a fost o biserică creștină înainte de a fi transformată în moschee.

În Cipru, potrivit Christian Post, „într-un interval de trei decenii, sub ocupația turcă, peste 530 de biserici și mănăstiri au fost jefuite, vandalizate sau distruse în zona de nord…”

Președintele Turciei, Erdogan, a cerut transformarea – din nou – a Sfintei Sofia în moschee. Hagia Sophia a fost cea mai importantă catedrală a creștinismului timp de 900 de ani, înainte de a deveni moschee pentru 500 de ani, până în 1935, când a fost transformată în muzeu.

Marea Moschee din Alep a fost și ea cândva Catedrala Sfânta Elena.

Asemenea tragedii nici măcar nu sunt noi.

„Înainte de Cruciade, musulmanii i-au forțat pe creștinii din Oriwnrul Mijlociu și din Africa de Nord să se convertească, să fie uciși sau să accepte o existență de rangul doi”, nota ziarista Melanie Phillips în The Times.

„Libertatea religioasă, valoarea esențială a civlizației occidentale, a fost distrusă în mari părți din lume. Totuși, Occidentul, care neagă cu miopie acest război religios, își întoarce privirile de la distrugerea credo-ului său fundamental în Orientul Mijlociu și de la tentativele de distrugere a lui în alte părți. De aceea, nu este nimic surprinzător că, în fața barbariilor jihadiste din exterior și a atacurilor culturale de la ea de acasă, lumea liberă se dovedește atât de ineficientă.”

Persecutarea creștinilor în teritoriile islamice este secretul lui Polichinelle. Alungați, transformați în sclavi, convertiți cu forța în masă la Islam, uciși pentru religia lor și pentru bunurile lor, lăcașurile lor sfinte distruse: aceasta este realitatea în numeroase țări.

Pur și simplu împărtășeasc aceeași soartă cu a strămoșilor lor.

Iată ce scrie profesorul Philip Jenkins în cartea sa, „Istoria pierdută a creștinismului”:

„În secolul VI, erau peste 500 de episcopi, succesori ai părinților bisericii, precum Ciprian al Cartaginei și Augustin de Hippo, oficiind în locurile unde se află astăzi Libia, Algeria și Tunisia; abia două secole mai târziu, nimic nu mai rămăsese, bisericile lor au dispărut în fața invaziei musulmane.”

Creștinătatea a pierdut cea mai mare parte a vechii sale vetre. Orientalistul francez Jean-Paul Roux a scris:

„Lumea musulmană a fost creată pe pământuri mazdeene, budhiste, precum Iran sau India, dar mai ales pe teritorii creștine, în Asia Mică, Siria și Palestina, Egipt și Nubia, în Africa de Nord, și le-a convertit în totalitate sau în cea mai mare parte.”

Dintre toate aceste regiuni, creștinii nu au putut recupera de la islam decât Sicilia, Spania și Crimeea. Nu există nici măcar o singură țară musulmană, convertită cu forța de creștinism, care să nu fi fost recucerită de islam.

Situația inversă s-a înregistrat în zeci de cazuri.

Papa Francisc are probabil dreptate: acum zece secole, creștinii îi converteau pe musulmani la credința lor. Acum douăzeci de ani, deja, Papa Ioan Paul al II-lea își cerea iertare pentru trecutul Bisericii Catolice.

Occidentul și liderii săi religioși trebuie să înceteze să își pună țărână în cap și să înfrunte realitatea. Pentru Papă, aflat în fruntea a un miliard de credincioși, aceasta ar însemna să folosească dialogul său cu Islamul pentru a-l sfida și a le cere liderilor săi religioși, precum Al-Tayeb, să înceteze persecutarea creștinilor.

Acum, dacă s-ar putea, în 2019, nu în 1209, pe vremea „Cântecului lui Roland”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

33 comentarii

 1. creștinii copți sau alții ce nu sunt ortodocși despre care se vorbește în acest editorial sunt eretici, prin urmare nici mucenicia lor nu este primită de Dumnezeu

  Mai oameni ai lui Dumnezeu, voi credeti ca taietorii de capete de prin orient stiu care-i deosebirea dintre un copil egiptean copt si un copil ortodox est european ?
  Ei il ucid fiindca acestia, taietorii de capete, stiu ca amandoi sunt ai Lui Hristos. Si daca ei asa cred, iar copii aia mor pentru acest lucru, atunci si Hristos ii va considera de ai Lui.
  Pana una alta, va rog oameni buni, nu va mai dati cu parerea asupra judecatilor Lui Dumnezeu.
  Intro confruntare dintre drept credinciosii crestin ortodoxi si ereticii catolici, chiar si de mor pentru credinta lor catolica, atunci aceea au murit degeaba, dar aici …. NU SPUNETI ADEVARUL
  Ei coptiiasa s-au nascut, iar ei crucificati mor pentru Hristos si cu siguranta ca Hristos ii va primii la El, nu pentru credinta lor gresita ci pentru dragostea lor pura fata de El.

  1. Astazi, daca am fi noi in locul coptilor, care dintre noi ar fi mucenici, cei ingraditi de erezie sau cei care au acceptat erezia pseudosinodului din Creta?
   Dumnezeu cred ca ne va judeca dupa inima fiecaruia dintre noi. Bine e sa fim gasiti la sfarsitul nostru in dreapta credinta, dar despre ceilalti nu avem noi cum sa ne pronuntam. Noi trebuie sa ne ferim de caderea noastra in erezie si nu sa dam verdicte pentru ecumenisti sau cei cazuti in erezie. Nu noi suntem judecatorii, ci cei judecati.

   1. Sfântului Ciprian al Cartaginei explică de ce este imposibilă mântuirea în afara Bisericii Ortodoxe :

    „ Asemenea oameni (cei din erezie), chiar dacă au fost ucişi în numele credinţei lor, nu-şi vor spăla nici cu sânge greşelile lor. Vina dezbinării e gravă, de neiertat, şi suferinţa n-o poate purifica. Nu poate fi martir cel ce nu este cu Biserica. (…) Nu pot rămâne cu Dumnezeu cei ce nu vor să fie uniți cu Biserica lui Dumnezeu. Chiar dacă vor arde pe rug sau vor fi daţi fiarelor sălbatice, aceea nu va fi coroana credinţei, ci pedeapsa trădării, şi nu sfârşitul glorios al celui cu virtute religioasă, ci moartea din disperare. Unul ca aceştia poate fi ucis, dar nu poate fi încoronat. Mărturiseşte că e creştin, ca şi diavolul care adesea minte că e Hristos, căci Însuşi Domnul ne atrage luarea-aminte şi zice: «Mulţi vor veni în numele Meu spunând: Eu sunt Hristos, şi pe mulţi vor înşela.» După cum el nu e Hristos, chiar dacă înşeală cu numele, la fel nu poate fi creştin cine nu rămâne în Evanghelia lui Hristos şi a adevăratei credinţe ”

    1. Voua dragostea va lipseste. Voi urati pacatul, si bine faceti, dar uitati sa aveti mila de pacatos. De dragoste, Doamne fereste, nici n-ati auzit.
     Voi separati totul in alb si negru, albul merge in rai negru in iad. Voi va asemanati invatatorilor de lege din vechiul testament, ce-i considerau pe ceilalti niste caini. Cand ai fost tu ultima oara sa le vorbesti coptilor despre gresala lor ? Asta ca sa-i condamni apoi la iad pe cei ce au murit crucificati de catre taietotii de capete de prin arabia.

  2. Dragă, esti intr-o ratacire uriasa! Se vede ca pe Biblia ta(daca ai una) sta un praf de il poti taia cu cutitul, de atata vreme nu ai mai deschis-o. Nu stiu daca esti ortodox/a sau nu, dar ai un mod de a privi lucrurile foarte neortodox. Te rog foarte mult sa deschizi Biblia la Matei 7:21(care e la pagina 1104 in Biblia Ortodoxa 2008) si sa citesti ce scrie acolo. Nici macar cei din Adevar nu este batut in cuie ca vor ajunge in Rai, daramite cei din afara Ortodoxiei. Citeste si Ioan 17:3
   ” Aceasta este viata vesnica:sa te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat si pe Iisus Hristos, Cel pe Care L-ai trimis”.
   Sper ca constientizezi ca in afara Ortodoxiei nimeni nu il cunoaste pe Dumnezeu asa cum trebuie. Deci e evident, ca daca nu Il cunosti pe Dumnezeu nu ai Raiul.
   Si daca copii mici si nevinovati mor, si ajung in Rai pentru ca nu conteaza ce religie esti, vrei sa imi spui ca si copii satanisti ajung in Rai? Sau cei masoni?
   Citeste Efeseni 4:5, si sa afli cate credinte adevarate sunt, si sa afli in ce Biserica iti este valida credinta ta. Mai citeste Faptele 2:46,47 si vezi ca doar cei care frang painea sunt adevaratii crestini. Catolicii o frang, dar fara epicleza deci nu e Trupul Domnului. Neoprotestantii nici poveste de asa ceva. Coptii si armenii nu au altar si deci nici Taine sau Har, asa ca nu este valid. !Singura Credinta adevarata este Ortodoxia!
   ………………………
   “Ajutorul meu fii, sa nu ma lepezi pe mine si sa nu ma lasi, Dumnezeule, Mantuitorul meu”
   (Psalmii 26:15)

   1. Eu vorbesc aici de copiii coptilor cei ce au murit pentru ca purtau numele Domnului si Dumnezeului Iisus Hristos. Nu discut de conducerea acestor secte, nici chiar de parintii acestora, eu discut de fiintele acelea fara pacate, care au avut nesansa precum ai avut tu sansa, sa se nasca acolo.

    Ioan, cap 3
    14. Şi după cum Moise a înălţat şarpele în pustie, aşa trebuie să se înalţe Fiul Omului,
    15. Ca tot cel ce crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică.
    16. Căci Dumnezeu aşa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică.
    17. Căci n-a trimis Dumnezeu pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca să se mântuiască, prin El, lumea.
    18. Cel ce crede în El nu este judecat, iar cel ce nu crede a şi fost judecat, fiindcă nu a crezut în numele Celui Unuia-Născut, Fiul lui Dumnezeu.
    ………….
    36. Cel ce crede în Fiul are viaţă veşnică, iar cel ce nu ascultă de Fiul nu va vedea viaţa, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el.

    Ce usor ii baga unii pe altii in iad, chiar si fara vreo vina fiind.

    1. Vorbesti fara sa gandesti. Visezi, cum poti sa spui ca noi separam totul in negru merge la iad si albul la rai. Tu iti imaginezi ca negrul sa mearga in Rai? Si degeaba cred coptii in Iisus daca nu cred cum trebuie, Iisus a spus stramta e Calea nu stramte sunt caile, si daca ne acuzi ca noi nu vorbim cu coptiu, du-te tu si spune-le Adevarul, poti sa mergi? Si degeaba mori pentru Hristos daca nu mori cu credinta Dreapta in El, pe ce lume traiesti? Nu vreau sa fac pe acest site pur crestin un duh de cearta, dar ma doare capul cand aud ce prostii si ce erezii pot spune unii oameni! Coptii nu sunt tot una cu Martorii lui iehova, cu satanistii si cu masonii? TOT EREZII SI RATACIRI SUNT TOATE! Una mai mare ca alta, dar niciuna nu se inchina Dumnezeului adevarat, PENTRU CA INAFARA ORTODOXIEI CELOR 7 SINOADE NU EXISTA MANTUIRE! Citeste Canoanele, sunt aici pe site, citeste Biblia si talcuirea ei facuta de Sf. Parinti, nu mai cauta sa le faci dreprate celor rataciti, mila e una, dragostea la fel, dar Adevarul trebuie sa triumfe!

 2. Catolicii sunt revoltati de discursul masonic al Papei Francisc, care nu a mentionai niciodata numele lui Iisus, si de semnarea unui “Document despre Fraternitarea Umana pentru Pacea Mondiala si Convietuirea Impreuna” impreuna cu Marele Imam de la Al-Azhar, Ahmed Al-Tayeb

  Pope’s Abu Dhabi Speech More Freemasonic Than Catholic
  Pope Francis Fails to Mention Jesus, Instead, the Pope spoke generally about “the Creator” and “the Merciful One” while imploring his listeners to build a world founded not on the Social Kingship of Christ but on “fraternity” (mentioned 15 times), “brotherhood” (mentioned 13 times), and “justice” (mentioned 9 times).
  The Pope’s monstrous betrayal of the heart of the Gospel in his blasphemous speech is only made worse by his signing of a “Document on Human Fraternity for World Peace and Living Together” with Sheikh Ahmed al-Tayeb, the Grand Imam of Al-Azhar in Cairo.
  https://catholicfamilynews.com/blog/2019/02/15/popes-abu-dhabi-speech-more-freemasonic-than-catholic/

  1. Sa se converteasca la Derapta Credinta, ce asteapta, invitatie speciala? Oricum, de cand cu Creta, toti sectarii sunt ortodocsi si toti ortodocsii sunt sectari. Te doare mintea cand te gandesti ce tampiti de “preoti”avem,mari morminte varuite, exact ca fariseii din Matei 23:1-36

 3. Depinde cum si pentru ce mori. Orice martir ce isi da viata pentru ceilalti este bine primit in cer. Nu exista sacrificiu mai mare si deci nici rasplata mai mare. Oricine ii pune pe ceilalti mai presus de sine este deja crestin si daca isi mai da si viata pentru ei, iata Desavarsirea…

  1. Si dreapta credinta unde o mai lasi, a plecat la plimbare? Credinta fara fapte este moarta, dar si faptele pentru dreapta credinta, mai ales daca esti un eretic indracit, sau un Martoru al lui iehova, care Il negi pe Dumnezeul cel adevarat, mori degeaba pentru aproapele tau!

  2. Martir = persoană care a avut de îndurat suferința, chinuri îngrozitoare sau moartea pentru ideile, convingerile sale. E o definitie foarte cuprinzatoare si ca sa dam un exemplu un pompier/politist/doctor sau orice altceva si care are tot soiul de pacate dar moare salvand pe cineva in timp ce isi exercita functia pt.care e platit e martir primit in cer?

 4. Vad pe aici oameni revoltati cand aud ca de fapt “martiriul” ereticilor nu este unul adevarat si acuza lipsa de dragoste fata de semeni. Voi credeti ca cineva care huleste pe Maica Domnului, sfintele icoane si pe Sfinti va vedea fata lui Dumnezeu?! Erezia insemana despartore de Dumnezeu. Sunt in lumea asta budisti, evrei si alti pagani care au suferit pana la moarte pentru religia lor. Situatia ereticilor nu e departe de a acestora din perspectiva aceasta. Si ereticul Origen a fost mucenicit. E sfant dupa voi?!!
  Cu siguranta ca judecata Domnului e dreapta, el cunoscand inimile noastre. Eu cred ca se poate ca eretici persecutati cu inima curata vor fi in Rai, dar vor fi orbi, neavand harul dobandit prin Sf. Botez precum ortodocsii. Cazul seamana cu cel al pruncilor avortati: nu e vina lor ca nu-L pot vedea pe Dumnezeu. Insa este o diferenta de la cer la pământ intre acestia, care sunt pseudomartiri (in niciun caz sfinti) si Sfintii mucenici, carora se cuvine sa le aducem cinste.
  Si inca ceva important. Cine cunoaste vietile Sfintilor mucenici stie ca mucenicia lor a fost cu adevarat un chin aspru si adesea prelungit, dar pe care l-au suportat pana la capat prin neincetata rugaciune si lauda catre Domnul, dand pilda celor ce erau de fata de tinerea invataturii celei drepte. Si doar rugaciunea ii ajuta sa suporte suferinta.
  Sunt sigura ca martiriul oricarui eretic nu are nimic in comun din punctele acestea de vedere cu cele ale Sfintilor mucenici.

  1. Mai Ioana, doamne femeie, ar trebui sa fi sensibila, dar deh, aici discutam de niste amaratii de copilasi crestini copti, ce au sfarsit crucificati de catre taietorii de capete de prin zona araba si au sfarsit doar pentru ca taietorii de capete stiu ca ei sunt crestini, adica ai Lui Hristos.
   Bine femeie, baga-i in iad, firar ei de nenorociti, ia, cine i-a pus sa se nasca in Egipt in familii copte. La iad cu ei, ce iatete da-i incolo ce daca au fost crucificati pentru numele Lui Iisus si ce daca ereau mici si fara vina. La iad cu ei, sa arda ca copacii acolo, ia uite la ei, vor sa iese din iad. Ia ma o lopata si trage-i una in cap daca vrea sa iese de acolo.

  2. Dumnezeu se uita la inima oamenilor, nu la apartenenta lor, de cele mai multe ori formala si nedublata de traire autentica, la o anumita biserica. Cei care isi imagineaza ca “statutul” de ortodox le asigura automat intrarea in rai se inseala amarnic. Fara suferinta nimeni nu se poate despatimi si fara credinta autentica nimeni nu poate indura suferinta.

    1. Dreapta credinta nu sta in vorbe si in ritualuri, dupa care revenim la “normal”, ci in modul de viata si in respectul fata de adevar si cautarea lui, caci El este calea, adevarul si viata. Cati mai sunt care pot iesi din robotizarea in care isi traiesc viata si cauta pacea launtrica in care pot asculta soapta blanda a lui Dumnezeu, precum Ilie?

   1. Ba te contrazic. E prima conditie de mantuire sa fi in dreapta credinta. Hulitorii Maicii Domnului, sectarii iehovisti, nu se pot mantuii. Dujmanii Lui Hristos, cei ce lucreaza de zor la distrugerea dreptei credinte ortodoxe nu vor gasi mila la Domnul. Eu am ce am cu ingustimea mintii fratilor mei, cei ce impart totul in alb si negreu, cei ce i-ar baga in iad pe toti cei ce nu-s de acord cu ei. Viata e complexa, iar Judecatile Lui Dumnezeu sunt de neinteles noua. Sunt unii pe aici care chiar ar inchide portile raiului ca asa cred ei ca-i drept.
    Si ca sa stii, nu exista decat o singura Biserica, Biserica Ortodoxa, restul sunt crengi uscate ce vor fi aruncate in foc.

    1. Prima conditie este despatimirea, ar fi bine sa nu uiti asta. Duhul Sfant nu poate intra intr-o inima patimasa si intr-o minte care si-a pierdut uzul ratiunii.

     După cum înţelegi, părinte, omul este îndreptat şi curăţit necontenit. Întâi este curăţită partea irascibilă a sufletului şi apoi puterea sa raţională. Credincioşii sunt mai întâi eliberaţi de patimile trupului, apoi prin rugăciune mai încordată şi o încleştare mai puternică, de patimile mâniei, urii şi invidiei. Când omul ajunge să fie eliberat de mânie şi invidie este clar că partea pătimaşă a sufletului său este aproape curăţită. Apoi întregul război este purtat în partea raţională, şi nevoitorul se războieşte împotriva mândriei, slavei deşarte şi împotriva tuturor gândurilor de slavă. Această luptă îl va urmări până la sfârşitul vieţii. Dar tot acest curs al curăţirii are loc cu ajutorul şi lucrarea harului, încât credinciosul devine un vas care primeşte din belşug har dumnezeiesc.
     https://doxologia.ro/cuvinte-duhovnicesti/despre-despatimirea-omului

     1. Asta e poate a doua conditie.
      Duhul sfant nu poate intra, mai INAINTE de toate, intro inima ce se inchina la fel si fel de zei (draci), el poate intra doar in inima dreptcredinciosilor crestin ortodoxi, nu prin fel si fel de credinte strambe. Acolo cred ca lucreaza mila Lui Dumnezeu.

     2. Il rog pe Administratorul site-ului sa faca lumina in aceasta discutie, sau pe cineva care stie explica fara manie, eu nu pot face acest lucru, Domnul sa va invete Adevarul!

 5. In afara de faptul ca Dumnezeu vrea ca toti sa alegem viata vesnica nici un om nu stie care e vointa Sa. Fara indoiala cel care schimba intentionat adevarul in minciuna nu se va mantui niciodata dar nu trebuie uitat ca nici omul care are credinta adevarata nu se mantuieste daca Dumnezeu nu lasa de la El fiindca nimeni nu e fara de pacat. Noi nu stim si probabil nu trebuie sa stim ce hotaraste Domnul pentru cei care mor in numele Lui fara sa stie ca sunt in minciuna pentru ca am ajunge sa spunem ca ereticii ca o sa ne mantuim cu totii pentru ca Dumnezeu ne iubeste atat de mult ca nu o sa lase pe nimeni sa mearga in iad. Iisus a spus “Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.” Ce inseamna asta pentru cei care nu sunt in dreapta credinta nu stiu si nu ar trebui sa intreb pentru ca NU ARE LEGATURA CU MANTUIREA MEA. Sigur ca mintea omului vrea sa stie dar ce folos daca spui ca fara dreapta credinta nu te mantuiesti dar esti ca fariseul care se compara cu vamesul? Daca Dumnezeu priveste la milostenia pe care o facem pentru iertarea pacatelor celor morti, pot sti eu cu ce ochi il priveste pe cel care prefera sa moara in loc sa se inchine la dumnezeii neamurilor?

  1. Ba sa stii ca are legatura cu mantuirea ta, raspunzi de pacatele altora, mai ales cand unii sunt in ereziei iar altii ii afunda mai adanc

 6. E clar! Papa e slujitorul duhurilor necurate și se plocineste oricui numai să – și îndeplinească misiunea. Altfel… Oricum, nici el nu este lipsit de vină….

  1. PAPA A CAZUT IN ROBIA GLOBALISTILOR !
   E pus si simplu o marioneta. Nu mai are putere.

   Trebuie sa fim noi atenti, pt ca dupa anihilarera catolicilor, umatorul punct din agenda se refera la distrugerea ortodoxei prin erezie !

 7. VA DAU O VESTE PROASTA, CARE LAMURESTE NEDUMERIRILE:
  In iudaism, islamul se inchina de bine de rau, “unicului Dumnezeu” MONOPERSONAL !
  Crestinismul TRINITAR ESTE PERCEPUT CA IDOLATRIE !
  ORI “IDOLATRII” care dau slava TATALUL, FIULUI SI DUHULUI SFANT TREBUIE EXTERMINATI !

  CEEA CE SE SI INTAMPLA DE CATEVA SECOLE !

  PS: CATI MUSULMANI AU FOST EXETERMINATI DE BOLSEVICI ?

  1. De nu le-ar fi vorbit Domnul inainte despre El !!!


   Isaia, 53
   1. Cine va crede ceea ce noi am auzit şi braţul Domnului cui se va descoperi?
   2. Crescut-a înaintea Lui ca o odraslă, şi ca o rădăcină în pământ uscat; nu avea nici chip, nici frumuseţe, ca să ne uităm la El, şi nici o înfăţişare, ca să ne fie drag.
   3. Dispreţuit era şi cel din urmă dintre oameni; om al durerilor şi cunoscător al suferinţei, unul înaintea căruia să-ţi acoperi faţa; dispreţuit şi nebăgat în seamă.
   4. Dar El a luat asupră-Şi durerile noastre şi cu suferinţele noastre S-a împovărat. Şi noi Îl socoteam pedepsit, bătut şi chinuit de Dumnezeu,
   5. Dar El fusese străpuns pentru păcatele noastre şi zdrobit pentru fărădelegile noastre. El a fost pedepsit pentru mântuirea noastră şi prin rănile Lui noi toţi ne-am vindecat.
   6. Toţi umblam rătăciţi ca nişte oi, fiecare pe calea noastră, şi Domnul a făcut să cadă asupra Lui fărădelegile noastre ale tuturor.
   7. Chinuit a fost, dar S-a supus şi nu şi-a deschis gura Sa; ca un miel spre junghiere s-a adus şi ca o oaie fără de glas înaintea celor ce o tund, aşa nu Şi-a deschis gura Sa.
   8. Întru smerenia Lui judecata Lui s-a ridicat şi neamul Lui cine îl va spune? Că s-a luat de pe pământ viaţa Lui! Pentru fărădelegile poporului Meu a fost adus spre moarte.
   9. Mormântul Lui a fost pus lângă cei fără de lege şi cu cei făcători de rele, după moartea Lui, cu toate că nu săvârşise nici o nedreptate şi nici înşelăciune nu fusese în gura Lui.
   10. Dar a fost voia Domnului să-L zdrobească prin suferinţă. Şi fiindcă Şi-a dat viaţa ca jertfă pentru păcat, va vedea pe urmaşii Săi, îşi va lungi viaţa şi lucrul Domnului în mâna Lui va propăşi.
   11. Scăpat de chinurile sufletului Său, va vedea rodul ostenelilor Sale şi de mulţumire Se va sătura. Prin suferinţele Lui, Dreptul, Sluga Mea, va îndrepta pe mulţi, şi fărădelegile lor le va lua asupra Sa.
   12. Pentru aceasta Îi voi da partea Sa printre cei mari şi cu cei puternici va împărţi prada, ca răsplată că Şi-a dat sufletul Său spre moarte şi cu cei făcători de rele a fost numărat. Că El a purtat fărădelegile multora şi pentru cei păcătoşi Şi-a dat viaţa.

  2. Foarte interesant punctul tau de vedere numai ca Bolsevismul nu a patruns in Islam si iata de ce bolsevicii nu au avut posibilitatea sa martirizeze si musulmani. Insa s-a intamplat asta putin mai tarziu in Afganistan, Iraq, Libia si mai nou Siria. Sunt reclamate deja milioane de victime iata tot de blosevici facute…

 8. In privinta martirilor: daca cineva isi da viata din dragoste pentru Iisus sau pentru aproapele inseamna ca acel Om are deja o inima buna cu care poate sa intre pe poarta Raiului. Invatatura are rostul sa ne ridice si pe noi la aceasta inalta treapta. Daca cineva face asta si fara sa-l fi catehizat cineva, cu cat mai valoros este acela inaintea lui Dumnezeu. Caci noi stiind nu facem si canta cocosul de nenumarate ori si dimineata si la pranz si seara si ne dezicem de Invatatura.
  De aceea nu va faceti voi judecatori in numele Fecioarei Maria caci Ea se descurca si singura si mai degraba aplecati-va cu grija si imbratisati cu dragoste pe toti fratii din toate bisericile crestine macar.
  Daca Hristos a mantuit un talhar cu atat mai usor va fi cu martorii lui Iehova sau cu alti crestini nu atat de privilegiati precum cei ortodocsi.
  Iubiti-va unii pe altii este porunca cea noua…
  Pentru ca acela care isi da viata pentru aproapele respecta deja “legea si profetii” si se califica pentru mantuire…

  1. Citeste neaparat din invataturile Sf Ignatie Brancianinov despre mantuirea ereticilor. Dumnezeu sa te lumineze! Tu spui ca cineva protestant care crede ca Fecioara Maria e doar o simpla femeie care a mai avut si alti copii si ca moastele Sfintilor sunt lucrarea diavolilor se mantuieste? Sau catolicii care cred in purgatoriu, au “sfinti” in prelest si care-l iau pe papa drept inlocuitorul lui Hristos pe pamant sunt vrednici de mantuire? Ca sa nu mai zic de martorii lui Iehova ce cred ca Fiul e mai prejos de Tatal si nu au Sfintele Taine, ori de neo-protestantii cu “biserici” pro lgbt. Ca ortodox trebuie sa ii iubesti pe toti, dar ereziile si hulele lor la cele sfinte le urasc si imi fac scarba. Cum sa imi iubesc eu aproapele sustinandu-l in erezii, pacate si rataciri? Tocmai ca asta nu poate fi iubire adevarata, e iubirism!

   1. Imi pare rau dar contrazici Invatatura lui Hristos. Ce fel de botez avea talharul si ce credinta? Trebuie sa va raportati la Invatatura. Hristos nu spune sa iubesti “daca” sau numai in anumite cazuri. Oare nu iubea Hristos pe cei care l-au rastignit rugandu-l pe Dumnezeu sa ii ierte? Si ce hula si blasfemie mai mare ca asta este? Ce lucru mai rau decat sa iei viata unui om? Si ce lucru mai mare decat sa iti dai viata pentru ceilalti?
    Mantuirea e conditionata de faptele si inima omului. Eu am spus ca martirii se mantuiesc indiferent de biserica (crestina). Restul, Dumnezeu cu mila. Oare cati ortodocsi nu se vor mantui?
    Eu am vorbit strict despre aceia care au suficienta iubire incat sa se puna pe ei insisi inaintea celorlalti.
    Pentru ca oricine face asta respecta deja “Legea si profetii”.
    Numai intelegeti cu cat mai bine este ca un om sa fie crestin, macar si martor al lui Iehova, decat ateu sau musulman sau antichrist…
    Pentru ca oricine crede in Hristos are o parte mai mica sau mai mare din Duhul lui Dumnezeu. Iar ceilalti sunt asemenea unor chimvale rasunatoare sau pahare goale.
    Deci judecati dupa Adevar daca il cunoasteti sau mai bine nu judecati deloc. Caci rau este sa ii judecati tocmai pe ceilalti crestini. Sa ne amintim ca Hristos a promis ca oriunde se strang doi sau trei in numele Lui, va fi si El prezent acolo…
    Si apropo de biserici “pro lgbt”: iata ca Hristos isi judeca singur bisericile si nu are nevoie de parerea noastra.
    Iata o incercare pe masura Bisericii lui Hristos! Sa laudam pe Dumnezeu pentru aceste timpuri memorabile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button