X

Ereticii consideră iadul ca fiind rai: „Biserica” Suediei inaugurează un altar înfățișând în rai cupluri gay și un șarpe transexual

“Paradisul” de Elisabeth Ohlson Wallin

O biserică din Malmo are un nou panou de altar menit de a celebra inclusivitatea înlocuindu-i pe Adam și Eva în paradis cu cupluri gay în posturi sugestive, înfățișându-l pe de altă parte pe șarpele ce îi ispitește ca un transexual.

Controversata lucrare nu este nouă. Fotografa și „artista” Elisabeth Ohlson Wallin a pictat-o în 2012 și a încercat s-o doneze Catedralei Skara în timp ce biserica se pregătea să încheie prima căsătorie de același sex din istoria sa de 1000 de ani.

Artista lesbiană, ce deține un istoric de îmbinare a imagisticii religioase cu activismul pro-minorități, a declarat la acel timp că intenția ei era să testeze dacă biserica Suediei era pe-atât de gay-friendly precum se pretinde în urma acceptării căsătoriei între persoane de același sex în 2009. Catedrala Skara a refuzat politicos donația, justificând că acceptarea este legată mai mult de activismul politic decât de credință.

Dar au trecut șapte ani de-atunci, iar acum Wallin și-a văzut dorința împlinită, chiar dacă nu în orașul ei natal. Biserica Sf. Pavel din Malmo i-a acceptat pictura intitulată “Paradis” ca noul său panou de altar și l-a inaugurat duminică, prima zi a Postului Crăciunului. Helena Myrstener, pastorul bisericii, a declarat că “istoria s-a scris” odată cu amplasarea “panoului de altar LGBT”, postând o fotografie a picturii.

Reimaginarea paradisului a lui Wallin a fost inspirată de o lucrare a pictorului renascentist Lucas Cranach cel Bătrân. Artista/activista a declarat că și-a dorit să arate că de la începutul timpului locul persoanelor gay era în paradis, nu în iad. Reinterpetarea modernă pare chiar mai modestă în ceea ce privește nuditatea comparativ cu originalele din secolul XVI din moment ce “Evele lesbiene” au sânii acoperiți cu frunze.

Dar artista nu pare să aibă o problemă cu nuditatea. Cea mai cunoscută expoziție foto a sa, “Ecce Homo” din 2012, a inclus o imagine înfățișând Botezul lui Iisus cu un model nud.

Expoziția “Ecce Homo” de Elisabeth Ohlson Wallin prezentată în Belgrad. © AFP / Andrej Isakovic

Biserica Suediei, biserica statală a țării până în anul 2000 și încă de departe cea mai largă confesiune a sa, se mândrește cu adoptarea unei liste lungi de agende progresiste. Cu toate acestea suedezii părăsesc biserica în numere record în ultimul timp, potrivit sondajelor.

Luând în vedere unele comentarii de pe social media, noul panou de altar nu va ajuta mult la încetinirea acestui exod. “Politizarea a ajuns prea departe”, a comentat o persoană anunțând că părăsește biserica. Altă persoană a spus că deși sunt încă mulți preoți iluminați în Biserica Suediei, radicalii din “haita corectitudinii politice” au transformat-o în propria lor arenă.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
EreziiHomosexualitateTransgender
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

9 comentarii

 1. Literatura luciferică: o istorie ocultă a literaturii române, de Cernătescu Radu
  Masoneria Universală, acest „neg al feminismului pe obrazul tradiţiei”
  Sedintele ordinare ale asociatiei „Chindia” se tineau numai duminica şi adunau o clientelă cosmopolită, în marea ei majoritate compusă din doamne ale protipendadei bucureştene, „mândre matroane şi frumoase fiice ale României” — cum se autointitulau — care, amănunt mai mult sau mai putin adevărat, „nu vorbea una boabă româneşte”: Roza Herdan, Nety Silberstein, Eugenia de Reuss Ianculescu (preşedinta Asociatiei Drepturile Femeii), doamnele Palladi, Camiol şi chiar… Carmen Sylva, Regina României. Mai putin ştiut este însă faptul că Societatea „Chindia” disimula un atelier de lucru al aşa-numitei Masonerii Mixte, singura care permitea initierea femeilor în loji. Minimalizată de unii, combătută de altii, ramura androgină a Masoneriei regulare reunea pe la 1912 peste 12.000 de surori din întreaga lume. Numită din 1905 şi Masoneria Universală, acest „neg al feminismului pe obrazul traditiei (R. Guenon) lucra în ritul de adoptiune, rit condus din India, de la Adyar, de V*** Ills*** Ssr*** Annie Besant (gr. 12, Maestră Suverană), autoarea Creştinismului esoteric, cu care Bucura Dumbravă (gr. 9, Divă a Crucii cu Trandafiri) a corespondat intens.
  https://books.google.ro/books?id=LCmTDwAAQBAJ&pg=PT329&lpg=PT329&dq=masoni+feminism&source=bl&ots=HY6FXAYZ5v&sig=ACfU3U2d8fa5M12P0e8RxroMb8nr9RsA5A&hl=ro&sa=X&ved=2ahUKEwjVw6jf9KDmAhVto4sKHY5WDfUQ6AEwCHoECAoQAQ#v=onepage&q=masoni%20feminism&f=false

 2. Pelosi avertizeaza ca SUA si intreaga planeta sunt in pargul haosului si victoria lui Trump la urmatoarele alegeri inseamna sfarsitul civilizatiei.
  Pelosi: „Civilization Itself Is At Stake” If Trump Wins Re-Election
  “Civilization as we know it today is at stake in the next election, and certainly, our planet,” said Pelosi.
  “The damage that this administration has done to America, America’s a great country. We can sustain. Two terms, I don’t know”
  https://www.zerohedge.com/political/pelosi-civilization-itself-stake-if-trump-wins-re-election

  Pactul masonilor: “Un glob care sa le stapaneasca pe toate.” Ce a facut de fapt Donald Trump cand a apasat pe un glob luminos in Arabia Saudita
  Centrul dedicat luptei contra extremismului, cu sediul la Riad , denumit “Moderatie”, va monitoriza informatiile schimbate pe internet, in special prin intermediul retelelor sociale, si va incerca sa promoveze un discurs moderat. Centrul inaugurat la Riad este primul de acest tip din intreaga lume.
  Trump si gazda sa, inconjurati de alti lideri, precum presedintele egiptean, Abdel Fattah el-Sisi, au vizitat modernul centru, in care zeci de experti monitorizeaza comunicatiile digitale.
  Centrul a fost oficial deschis cand Abdel Fattah el-Sisi, Regele Salman si Trump au atins un glob luminos.
  https://stirileprotv.ro/stiri/stirileprotv-special/un-glob-care-sa-le-stapaneasca-pe-toate-pozele-cu-trump-sisi-si-regele-salman-apasand-pe-un-glob-luminos-s-au-viralizat.html

 3. Gruparile de dreapta devin dominante in optiunile electoratului din Suedia, pe fondul propagandei gay si a valului de imigranti. In curand va fi haos in Suedia!

  Sweden’s far right party surges into first place in shock new poll
  https://www.independent.co.uk/news/world/europe/sweden-far-right-democrats-jimmie-akesson-party-election-a9207741.html

  Far-right groups threaten to disrupt premiere of Swedish-Georgian movie

  The director hit out at anti-gay protesters in Georgia for planning to stop people from entering screenings of Sweden’s official Oscar submission.

  Set in Georgia, And Then We Danced – Sweden’s official Oscar submission in the best international feature film category – is a love story about two male dancers in Georgia’s national ballet company.
  The film is scheduled to premiere in the capital Tbilisi on Friday evening.
  https://www.thelocal.se/20191108/far-right-groups-threaten-to-disrupt-premiere-of-swedish-georgian-movie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.