X

China impune recunoașterea facială pentru a putea cumpăra un telefon

Recunoașterea facială, obligatorie, ca să-ți cumperi un telefon: țara care a creat precedentul înfricoșător

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Chiar dacă este cea mai puternică economie din lume, China e o țară comunistă cu niște reguli cât se poate de stricte pentru cetățenii săi și un grad de cenzură din ce în ce mai agresiv. 

În China, tinde să fie din ce în ce mai dificil să-ți ascunzi activitatea online de ochii autorităților. Autoritățile vor să existe o legătură cât se poate de clară între numele tău, fața ta și site-urile pe care le accesezi. Din acest motiv, începând cu 1 decembrie 2019, oricine își cumpără un smartphone nou sau își face un abonament un operator de telefonie, nu are nevoie doar de buletin, ci trebuie să-și ”dea” fața. Practic, printr-o scanare facială de înaltă rezoluție, confirmi că tu vei utilizatorul respectivului dispozitiv.

În teorie, mecanismul a fost introdus pentru a preveni tentativele de fraudă. În realitate însă, tinde să devină imposibil să-ți folosești serviciile de telefonie într-un mod anonim. Astfel, va fi mult mai simplu pentru guvernul chinez să identifice, localizeze și captureze protestatari, disidenți și orice alți indivizi care fac ceva online ce poate fi considerat împotriva regimului sau a valorilor comuniste.

Această lege care a intrat în vigoare de la 1 decembrie completează un sistem foarte elaborat de recunoaștere facială care era deja introdus în fiecare colț al Chinei. Ca referință, în trecut, China a folosit acest sistem pentru urmărirea minorităților etnice și pentru a localiza persoane sau autoturisme care se află pe o listă neagră a statului chinez.

Nu este exclus ca oficialii să șteargă scanările faciale după ce ți-ai cumpărat telefonul și este clar că persoana din buletin este aceeași cu cea care s-a prezentat la magazin. Nimeni nu știe cât de mare ajunge să fie volumul de informații pe care îl stochează guvernul chinez pentru toți cetățenii săi, dar este clar că recunoașterea facială va continua să fie din ce în ce mai răspândită.

Cu alte cuvinte, viitorul chinezilor pare să fie, din ce în ce mai mult, desprins din 1984, romanul clasic al lui George Orwell. În momentul în care cetățenii sunt privați până și de libertatea de a căuta ceva pe internet în confortul căminului, fără ca acea căutare să ajungă la autorități, mi-e frică de ce va urma în câțiva ani.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Vor sa-i recunoasca pe tradatori si pe imbecili, ca sa-i exporte in tarile cu demonocratii avansate..

    China pe primul loc la testul PISA: cei mai saraci chinezi, cei fara smartphoneuri, tablete si calculatoare, au batut de departe beizadelele imbecilizate din tarile “dezvoltate”.
    Clasamentul PISA – România, sub media mondială. China şi Singapore, pe primele două locuri
    In pofida unei creşteri cu 15% a cheltuielilor pentru învăţământul primar şi secundar în ţările din OCDE în ultimii zece ani, cele mai multe dintre state nu au beneficiat “practic de nicio îmbunătăţire”
    https://www.economica.net/clasamentul-pisa-romania-sub-media-mondiala-china-si-singapore-pe-primele-doua-locuri_177115.html

    In the latest PISA test, China and Singapore ranked first and second, respectively, in math, science, and reading. Estonia is noteworthy for its performance.
    In the four provinces of mainland China that participated in the study, the 10% most disadvantaged students showed better reading skills than the most advantaged students in some countries, and better performance than the average student in OECD countries.
    https://qz.com/1759506/pisa-2018-results-the-best-and-worst-students-in-the-world/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button