X

Patriarhia rusă „închide” metocul Alexandriei de la Moscova

Moscow “shuts down” the Alexandria’s metochion in Moscow (upd)

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Suspendarea Metocului Patriarhiei Alexandriei în capitala Rusiei este în curs de derulare de către Patriarhia Moscovei.  „Activitatea Metocului Patriarhiei Alexandriei și a întregii Africe din Moscova este temporar suspendată”, a declarat luni protopopul Igor Yakimchuk pentru Interfax. Așa cum a menționat epicopul Patriarhiei Moscovei, decizia finală cu privire la ce urmează să se întâmple, precum și activitatea  Metocului Alexandriei va fi luată de Sfântul Sinod rus în decembrie.

Posibila  „alungare” a Metocului Patriarhiei Alexandriei din capitala Rusiei este încă un semn că Patriarhia Moscovei își întărește și extinde acțiunile și sancțiunile agresive împotriva acelor biserici care au recunoscut Biserica Ortodoxă din Ucraina. Aceste noi „sancțiuni” sunt incluse în „pachetul” de „contramăsuri agresive” impuse de Moscova ca pârghie pentru presiunea asupra Bisericilor care recunosc Biserica Ortodoxă din Ucraina.

La fel și pentru Patriarhia Ecumenică, Moscova, pe lângă oprirea comuniunii cu Patriarhul Bartolomeu, a interzis credincioșilor săi să călătorească și să participe la slujbele care au loc în bisericile aparținând jurisdicției Fanarului, în timp ce își exercită treptat pătrunderea ecleziastică prin crearea exarhatelor și jurisdicțiilor paralele în Europa, dar și în continentul asiatic.

Pentru Grecia, Moscova a emis o listă de „rușine” inacceptabilă a Mitropoliilor „nedorite”. Planurile pentru Alexandria par a fi similare. De altfel, în urmă cu câteva zile, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Moscovei, Vladimir Legoyda, într-o declarație a agenției de știri Telegram, a susținut că Patriarhia Moscovei are în vedere o revizuire a pastoralismului rus pe continentul african, ceea ce înseamnă că Moscova ar putea pregăti o politică de revizuire și de expansiune pe continentul african

Deci, cu pretextul lipsei de comuniune cu Patriarhia Ecumenică, cu Biserica din Grecia și Patriarhia Alexandriei, precum și lipsa unei îngrijiri pastorale a  rușiilor care locuiesc în acele zone, Patriarhia Moscovei este posibil să își dezvăluie obiectivele reale, având ca scuză problema autocefaliei Bisericii Ucrainei; să creeze și să se extindă, oriunde poate, jurisdicția sa eclesiastică paralelă – ne-canonică – în regiunile care intră sub jurisdicția canonică a altor Biserici Ortodoxe.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

 1. Bravo si cinste Lor.Adevarati ORTODOCSI.Ortodoxia este una singura, celelalte sunt secte.Nu-i prigoniti pe cei ce nu-si leapada adevarul credintei pe insusi IIsus Hristos.Mi-ar placea mult sa-i sustinem si sa facem curat si in ograda noastra. Dar…cu cine? Ce-i ce stiu, tac si cei ce nu stiu, dorm. Doamne ajuta!

 2. Moscova, susține PSD și populiștii suveraniști la alegerile care au loc între 23 și 26 mai.
  Viorica Dăncilă este prezentată de propaganda oficială a Kremlinului ca fiind cel mai victimizat personaj politic.
  Discursul din titlurile propagandei ruse o prezintă pe Dăncilă ca pe o luptătoare „demnă”, „care punctează decisiv”, „dă replică de înaltă clasă” în competiția politică.
  https://romania.europalibera.org/a/pe-cine-sustine-propaganda-rusa-campania-pentru-alegerile-europarlamentare/29951910.html

  Kremlinul a pierdut meciul in Romania. Sa-si sustina marionetele din Ungaria si din alte parti, ca pe-aici nu mai merge!

  1. @oarecine
   Matale,dacă esti globalist cu iz pronunțat de Soros,de ce mai postezi pe aici?Digi,sau alți “progresisti” te așteaptă!

 3. BORu a procedat foarte bine.Bravo lor! Dreapta credință nu e o troacă în care să facă pipi sataniștii amerloci după cum vor mușchii lor!

 4. Bravo Rusia,se pare că Barto,maso, nu are influență acolo,că mai peste tot stă la cafele și croissante cu mitropoliți si “preaînalți”….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button