X

Arhiepis. Ieronim al Greciei refuză reuniunea ecumenică propusă de patriarhul Ierusalimului

Arhiepiscopul Ieronim al Atenei și al întregii Greciei. Imagine: russia.greekreporter.com

Numai Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului are privilegiul să organizeze astfel de întâlniri, a declarat arhiepiscopul Ieronim.

Discuția ortodoxă ecumenică din Iordania la subiectul „păstrării unității în comuniunea euharistică”, inițiată de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Ierusalimului Patriarhul Teofil III va avea loc fără participarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe a Greciei Arhiepiscopul Ieronim al Atenei și al întregii Greciei. Acest lucru a fost raportat de publicaţia online OrthodoxTimes.

„Nu pot da un răspuns concret, pentru că nu cunosc criteriile și nu ştiu de unde provin. Nu știm dacă aceasta este poziția Patriarhului (adică a Ierusalimului) şi dacă Patriarhul Ecumenic știe sau nu despre aceasta”, a declarat Arhiepiscopul Ieronim. „Nu oricine poate convoca o reuniune panortodoxă. Aceasta este prerogativa Patriarhului Ecumenic. Dacă Patriarhul Ecumenic o să ne sune, nu vom spune „nu”, dar dacă cineva care conduce o Biserică ne invită, vom spune nu”.

Această declarație a fost făcută de capul Bisericii Greciei după întâlnirea sa ambasadorul SUA la Atena Jeffrey Pyatt, când timp de o oră au discutat „problema religioasă din Ucraina”.

Pyatt i-a înmânat arhiepiscopului Ieronim o scrisoare de la ambasadorul special pentru libertatea confesională Sam Brownback. Pyatt consideră că recunoașterea BOaU de către Primatul Bisericii Greciei – este o decizie istorică de recunoaștere a suveranităţii poporului ucrainean, iar Statele Unite apreciază înțelepciunea Arhiepiscopului Ieronim.

„Criteriile noastre pentru problemele bisericii sunt judecățile Bisericii. Depăşim temerile, vedem probleme, dar ele nu exercită aceeași presiune ca criteriile Bisericii care ne conduc pe calea noastră”, a declarat poziția Bisericii Greciei Întâistătătorul său.

Amintim că în data de 21 noiembrie 2019 Patriarhul Ierusalimului Teofil al III-lea i-a invitat pe Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe Locale să discute „problema menținerii unității noastre în comuniunea euharistică” la Amman, Iordania.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Înșelări
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

14 comentarii

 1. Inca o dovada ca SUA se amesteca nejustificat in religia altora. Ce le pasa ca unii-s asa si altii altfel, daca tot dau ei lectii de democratie oriunde ii poarta pasii?

 2. Neocomunistii PSDisti pun umarul la crearea imperiului UE in spiritul internationalismului proletar: Petiția inițiată de Victor Negrescu privind cetățenia europeană, înregistrată de PE
  „În urmă cu câteva luni am solicitat împreună cu PES activists Romania o reglementare supranaţională a cetăţeniei europene, care să acorde cetăţenilor europeni drepturi directe, să le ofere oportunităţi egale de dezvoltare şi să contribuie la consolidarea identităţii comune europene.”
  https://www.stiripesurse.ro/succes-pentru-romania-la-nivel-european-petitia-initiata-de-victor-negrescu-privind-cetatenia-europeana-inregistrata-de-pe_1406618.html

  1. Marcel Ciolacu a strâns baronii în jurul său. 35 de organizații îl susțin pentru preluarea conducerii PSD
   https://www.antena3.ro/politica/marcel-ciolacu-a-strans-baronii-in-jurul-sau-35-de-organizatii-il-sustin-pentru-preluarea-547761.html
   Mâncătorie între hiene: PSD-iștii Marcel Ciolacu și Marian Oprișan s-au înjurat la ședința de la Neptun
   https://www.podul.ro/articol/surse-mancatorie-intre-hiene-psd-istii-marcel-ciolacu-si-marian-oprisan-s-au-injurat-la-sedinta-de-la-neptun-6048.html
   Viorica Dăncilă le vorbește parlamentarilor PSD despre Secția Specială și îi amenință voalat că vor avea din nou dosare penale dacă va trece moțiunea
   https://www.g4media.ro/newsweek-inregistrari-audio-in-care-viorica-dancila-le-vorbeste-parlamentarilor-psd-despre-sectia-speciala-si-ii-ameninta-voalat-ca-vor-avea-din-nou-dosare-penale-daca-va-trece-motiunea.html
   PSD a pierdut și pentru că, asemenea hienelor, liderii teritoriali ar fi simțit mirosul de cadavru
   https://newsweek.ro/interviuri/alegeri-europarlamentare-analiza-rezultate
   Traian Băsescu: „România sfâşiată de hienele din PSD
   PSD este incapabil de guvernare instituţională şi a devenit un risc, inclusiv de securitate, pentru România. Ţara este azi aruncată în criză politică şi totală decredibilizare.”
   https://pmponline.ro/2018/01/11/traian-basescu-romania-sfasiata-de-hienele-din-psd

 3. OFF TOPIC:

  Posted by justitiarul 49 minutes ago
  „Ţările bogate, şi din ele un mic grup de bogaţi, au acumulat anual zeci şi zeci de miliarde de […]

  „Ţările bogate, şi din ele un mic grup de bogaţi, au acumulat anual zeci şi zeci de miliarde de dolari din ţările în curs de dezvoltare. Este o situaţie care nu poate să continue mai departe. Aşa se prezintă lumea spre care unii domni ne îndeamnă să revenim: a inechităţii, a jafului, a asupririi. Am cunoscut-o sute de ani şi o sută de ani sub capitalism. De aceea am declarat că pentru noi a apus întotdeauna o asemenea cale.” (https://www.youtube.com/watch?v=p8_lbHav9FQ)

  Este un extras din discursul lui Ceauşescu de la cel de-al XVI-lea congres al PCR-ului. Pentru cei mai tineri dintre cititori, dar şi pentru cei care suferă de-o oarecare amnezie, amintesc faptul că acel congres, desfăşurat pe parcursul a patru zile, s-a încheiat pe data de 24 noiembrie 1989 cu realegerea lui Nicolae Ceauşescu. Şi, dacă mai vreţi o paralelă acum, la treizeci de ani de la acel moment, vă voi aminti cum era aplaudat Ceauşescu. Puteţi înţelege astfel cum ăia de-acum treizeci de ani erau la fel cu cei care acum se înghesuiau să aplaude şi să strige „Io-ha-nnis! Io-ha-nnis!”. Acelaşi ritm, acelaşi „ientuziasm” (sic!) bolnăvicios (Vezi clipul al doilea cu un extras mai larg din Congres: https://www.youtube.com/watch?v=XIwcMKRtdf4).

  Dacă aş fi mai tânăr aş spune că-s simple coincidenţe. Însă, la momentul ăsta mi se cam face pielea de găină când mă gândesc cum, undeva pe la începutul anilor ’90, cineva îmi spunea că „dacă ţi se pare că ai de-a face cu o coincidenţă trateaz-o cu cea mai mare atenţie pentru că nu degeaba ţi s-a luminat mintea şi ai văzut-o”. Şi tot atunci mi-a mai spus că „va mai fi o coincidenţă mare când o să vină rândul galbenilor. Ăia ne vor face cel mai mare rău, cu domnul lor străin cu tot”. Ce puteam să înţeleg pe vremea aia? Din păcate bătrânul nu mai trăieşte pentru a-i spune că a avut dreptate. Dar să lăsăm coincidenţele şi să ne întoarcem la ziua de azi.

  Fac parte dintre cei mulţi care n-au votat niciodată PSD-ul pentru că e PSD, ci pentru că reprezenta speranţa încetinirii nebuniei în care suntem târâţi. Din păcate însă, de la blatul cu Referendumul pentru Familie, PSD-ului i s-a tras grav. Ca şi mine, mulţi au înţeles că tot conservatorismul etalat de PSD e unul de faţadă şi că, în final, reprezentanţii săi sunt controlaţi tot de stăpânii externi. Şi, mai mult, că toată „poziţia radicală” a acestui partid e una strict formală deoarece atunci când vine momentul asumării conducătorii şi membrii săi o sfârşesc în blat. Mă rog, nu vreau să lovesc PSD-ul acum când oricum e în mocirlă. Le-aş atrage atenţia membrilor săi că, mergând pe calea social-democraţiei europene o vor sfârşi la groapa de gunoi a istoriei. Aia e o cale înfundată, care nu duce nicăieri.

  Iată însă că a venit ziua în care românii s-au hotărât să taie coada câinelui şi să voteze cu o majoritate covârşitoare cea mai proastă variantă pentru ei. E drept, nici alternativa nu era grozavă, dar mergând pe calea radicală ne vom îngropa definitiv în istorie. Tot bătrânul a cărui amintire îmi bântuie noaptea aceasta îmi spunea că „va veni o vreme în care îţi va frică să spui că eşti ceea ce eşti şi că ai credinţa pe care o ai. Fraţii îşi vor pârî fraţii, copiii părinţii şi chiar mamele copiii”. Mă rog, sunt lucruri pe care n-ar trebui să le spun atât de clar, dar puţin mai contează acum.

  Reţineţi totuşi că cea mai mare provocare a noastră, a celor care nu suntem atât de imbecilizaţi de propagandă, a celor care acum ne simţim iremediabil învinşi şi fără nicio speranţă, este să ne menţinem români, să rămânem aşa cum suntem pentru a ne putea întâlni atunci când vor se vor întoarce vremurile. Ştiu că pare uşor, dar nu e. Vă spun asta deoarece ştiu bine cine se află în spatele lor şi tocmai de-aceea e bine să înţelegeţi că meciul de azi e definitiv pierdut. Golănia care vine şi suferinţa pe care-o va aduce vor fi insuportabile. Veţi vedea că nu vă puteţi opune, că forţa cu care normalul şi raţionalul vor fi înlocuite cu anormalul şi ilogicul va fi copleşitor de mare. Şi nu veţi putea înţelege de unde atâta putere, iar asta se va întâmpla pentru că nu aveţi cum să priviţi în spatele lor, acolo unde-i sursa forţei lor întunecate.

  În toată această perioadă, tentaţia de a face „pasul dincolo” va fi foarte mare. Veţi crede chiar că voi sunteţi vinovaţi că nu înţelegeţi care-i binele şi care-i răul şi chiar vă veţi vedea tentaţi să încercaţi să judecaţi „aşa cum o fac şi ceilalţi”. Uneori „trecerea dincolo” o veţi percepe ca pe o chestiune de viaţă şi de moarte. Credeţi-mă, toate sunt iluzii! A te menţine vertical într-o lume strâmbă nu e simplu, dar nici imposibil. Şi, mai mult, trebuie să înţelegeţi că, în ciuda nebuniei pe care-o vedeţi instaurându-se ca lege fundamentală, în ciuda răsturnării tuturor cu fundu-n sus, nu mai e mult. Mult a fost, puţin a rămas. Cam patru-cinci ani de negură, durere şi, cel mai rău, de sentimentul acela că nu mai există nici măcar speranţa.

  Lucrurile se vor rezolva de la sine şi cel întronizat azi va avea soarta celui reales acum treizeci de ani. Şi nu veţi fi voi cei care-l veţi sacrifica, ci tocmai ai lui, orbii de azi care vor ajunge la disperare. Nici atunci nu vor înţelege mare lucru deoarece sufletele lor sunt ciobite pentru totdeauna, iar viaţa lor e una ratată. Însă vine momentul acela în care nu mai poţi ţine orbii şi surzii în linie, momentul în care propaganda nu va mai lucra şi „proaspăt treziţii” nu vor şti altceva decât răzbunare. Şi nici atunci nu va trebui să vă amestecaţi între ei. Rămâneţi verticali şi lăsaţi-i pe să se măcelărească între ei deoarece nu fac altceva decât să încerce să-şi ispăşească păcatele. „Ceea ce a mai fost, aceea va mai fi, şi ceea ce s-a întâmplat se va mai petrece, căci nu este nimic nou sub soare.”

  Dan DIACONU

  Sursa: Trenduri economice

  https://www.justitiarul.ro/maine-va-fi-ca-ieri/

  1. Ceausescu avea perfecta dreptate in citatul reprodus de tine, iar asta este evident azi cand au ras fabricile si padurile, au distrus invatamantul si au creat milioane de someri care au plecat la export ca sclavi si prostituate.
   Am ajuns ca o tara bananiera, unde exista o prapastie intre bogati si saraci, iar asta se intampla azi si la case mai mari.
   It’s Official: The United States Is Now A Banana Republic
   https://www.zerohedge.com/economics/its-official-united-states-now-banana-republic

  2. Comunistii vopsisti in PSDisti au ramas cu acelasi obicei de a-si canibaliza presedintii cazuti in dizgratie, asa cum l-au mancat pe Ceausescu, i-au mancat si pe Dragnea, Adrian Năstase, Mircea Geoană, Victor Ponta și acum Viorica Dăncilă.
   Ce pretentii sa ai de la o adunatura de hiene oportuniste?

 4. În 1973, un calculator MIT a prezis sfârșitul civilizației în 2040. Până acum, a avut dreptate
  2020 este primul punct de reper prezentat de World One. Atunci calitatea vieții, potrivit programului, ar trebui să scadă dramatic. De altfel, acesta a prezentat un scenariu care va duce la dispariția unui număr mare de persoane:
  “În jurul anului 2020, condiția planetei devine extrem de critică, dacă nu facem nimic, calitatea vieții scade la zero. Poluarea devine atât de gravă încât va începe să omoare oamenii și va determina diminuarea populației. După această etapă, între 2040 și 2050, viața civilizată pe care o cunoaștem pe această planetă va înceta să mai existe “.

  Emisiunea difuzata la data de 9 Noiembrie 1973 in care se spunea ca in 2020 starea planetei va deveni foarte critica, iar calitatea vietii va cadea la zero.
  Computer predicts the end of civilisation
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=cCxPOqwCr1I&feature=emb_logo
  3:56″In jurul anilor 2040-2050, civilizatia, asa cum o stim, va inceta sa existe”

  1. India’s Supreme Court said New Delhi’s staggeringly poor air quality was akin to a “gas chamber” which “suffocates” residents
   “In the capital of the country, if you will create this kind of situation, how will the people survive? How will the country become a global superpower if you are not able to check these things?”
   https://www.rt.com/news/474318-new-delhi-gas-chamber/

  1. In timpul predicii Patriarhului Bartolomeu a fost prezent starețul mănăstirii Pantokrator arhimandritul Gabriel, starețul mănăstirii Xenofont arhimandritul Alexie, starețul mănăstirii Vatoped arhimandritului Efrem, călugări din mai multor mănăstiri și oaspeți. Majoritatea călugărilor de la mănăstiri după asemenea cuvinte ale Întâistătătorului Fanarului au rămas nedumeriţi, dar niciunul dintre cei prezenți nu a protestat împotriva Patriarhului Bartolomeu. În plus, unii călugări au lăcrimat după cuvintele Capului Fanarului că unitatea cu catolicii este inevitabilă.
   https://spzh.news/ro/news/66683-glava-fanara-na-afone-ubezhdal-bratiju-v-neobkhodimosti-jedinenija-s-katolikami

   Au ramas nedumeriti, dar noroc ca au avut batistele la ei ca sa-si sterga lacrimile.
   Povestea asta pare sa fie o gluma proasta. Ori este fake news, ori manastirile de pe Muntele Athos sunt pa si pusi.

 5. Nou succes rasunator al PSD-ului: Suntem pe ultimul loc în UE la ponderea firmelor mici și mijlocii
  https://www.startupcafe.ro/finantari/startup-nation-imm-romania-raport-2019.htm

  Teodorovici a gasit solutia pentru deficitul bugetar: închisoare de la 1 an la 6 ani pentru neplata contribuțiilor la timp
  https://www.hotnews.ro/stiri-politic-23516296-proiectul-lui-teodorovici-prevede-inchisoare-pentru-neplata-contributiilor-trecut-tacit-senat.htm

  Asta da democratie, nu ca la liberalii astia rai, care au castigat alegerile!
  PSDeii ar trebui sa stea ascunsi si nu mai scoata capul din cosul de gunoi al istoriei!

 6. Orban se alatura stapanului Putin si imbraca armura de cavaler al crestinatatii, alaturi de scutierul sau, Eduard de Habsburg, arhiduce de Austria, ambasadorul ungurilor catolici la Vatican si la Ordinul de Malta!
  Viktor Orban este calvinist reformat si doar 54% dintre unguri se declara crestini, dintre care 39% sunt catolici!
  Viktor Orbán speaks at 2nd Int’l Conference on Christian Persecution
  At the opening of the three-day conference in Budapest on Tuesday, Hungarian Prime Minister Viktor Orbán observed that 80% of religious persecution worldwide targets Christians, while Europe’s Christian politicians quietly stand by.
  „Four out of five people persecuted for their faith are Christians,” said Orbán, „and over and over Europe remains silent.”
  „A mysterious force shuts the mouths of European politicians and cripples their arms,” he added. „Christians are not allowed to be mentioned on their own, only together with other groups that are being persecuted for their faiths.”
  Eduard Habsburg, Hungarian Ambassador to the Holy See, told Church Militant the media’s coverage of the conference is needed because Europe won’t speak up for persecuted Christians.
  https://www.churchmilitant.com/news/article/hungarys-2nd-intl-conference-defends-persecuted-christians
  According to the 2011 census, 54.2% of the Hungarians declared to believe in Christianity, of whom 38.9% were Catholics (for the majority following the Roman rite, and a minority the Greek rite), 13.8% were Protestants (11.6% were Calvinists and 2.2% were Lutherans), 0.1% were Orthodox Christians, and 1.3% were members of other Christian groups.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Hungary#Christianity

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.