X

[STUDIU] „Războiul împotriva terorismului” a ucis peste 801.000 de oameni și a costat 6,4 miliarde de dolari

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Așa-numitul „ Război împotriva Terorismului” lansat de guvernul Statelor Unite, în urma atacurilor din 11 septembrie 2001, a costat cel puțin 801. 000 de vieți și 6,4 trilioane de dolari, potrivit unor rapoarte publicate miercuri în Proiectul denumit Costurile Războiului  de către Institutul Watson al Afacerilor Publice și Internaționale de la Universitatea Brown.

„Numerele sunt în continuă creștere, nu doar pentru că  multe războaie se poartă încă, ci și pentru că ele nu iau sfârșit atunci când soldații vin acasă.”, a declarat co-directorul proiectului și profesorul Universității Brown, Catherine Lutz, care a fost , de asemenea și co-autor al proiectului privind raportul despre decese.

Un soldar american cu puscă carabină M4 în timpul antrenamentelor la Baza Gamberi, Afganistan,  29 Mai 2015

„Aceste rapoarte ne amintesc faptul că, dacă astăzi mor mai puțini soldați și SUA cheltuiește mai puțin pentru costurile imediate ale războiului, impactul financiar este la fel sau mai rău decât a fost acum 10 ani”, a spus Lutz.

 „Vom plăti în continuare factura pentru aceste războaie împotriva terorismului până în secolul XXII.”

Noul raport  intitulat Costul uman al războaielor post-9/11,  împarte „moartea directă” în zone majore de război, grupând oamenii în civili; voluntari și ONG-iști; jurnaliști și lucrători media; membri militari ai SUA, civili ai Departamentului Apărării Cetățenilor; și membrii forțelor militare și ale poliției naționale, precum și alte trupe aliate și luptători de opoziție.

Raportul clasifică decesele directe în șase categorii: Afganistan, Pakistan, Irak, Siria / ISIS, Yemen și „Altele”. Statistica deceselor civile în toate regiunile este de până la 335.745 sau aproape 42% din numărul total. În special, raportul „nu include decesele indirecte, și anume cele cauzate de pierderea accesului la alimente, apă și/sau infrastructură, boli legate de război, etc.”

Statisticile privind decesele indirecte „sunt, în general, estimate ca fiind de patru ori mai multe”, au scris,  miercuri, membrii Proiectului Costurilor de Război și profesorul universitar american David Vine, într-o ediție specială pentru The Hill. „Acest lucru înseamnă că numărul deceselor totale din timpul războaielor americane post-2001 din Afganistan, Irak, Siria, Pakistan și Yemen,  este posibil să ajungă la 3,1 milioane de persoane sau chiar mai mult-  aproximativ de 200 de ori mai mult decât numărul deceselor din SUA.”

„Nu avem datoria de a ne asuma responsabilitatea individuală și colectivă pentru înfrângerea pe care guvernul nostru a suferit-o?”, întrebă Vine în ediția sa. „Impozitul pe dolar și consimțământul implicit au făcut posibile aceste războaie. În timp ce Statele Unite nu este, în mod evident, singura responsabilă pentru pagubele produse de războaiele post-2001, liderii americani suportă cea mai mare parte a responsabilității privind declanșarea războaielor, care nu au putut fi evitate, ca fiind o opțiune de război.”

Referitor la cel de-al doilea nou raport al proiectului, Costurile bugetare ale Statelor Unite și obligațiile războaielor post-9/11 prin FY 2020: 6,4 trilioane de dolari, profesorul Vine, a scris: „Cum altfel am fi putut cheltui acea sumă de neînțeles, dacă nu prin a hrăni pe cei înfometați, prin îmbunătățirea școlilor, înfruntarea încălzirii globale, îmbunătățirea infrastructurii noastre de transport și pentru oferirea servicilor medicale.”

„Într-un moment în care toți, de la Donald Trump, până la candidații Partidului Democrat pentru președinție, solicită încetarea acestor războaie fără sfârșit, trebuie să împingem guvernul nostru să folosească diplomația mai cu seamă, decât retragerile grăbite, precum cea din nordul Siriei – pentru a pune capăt acestor războaie în chip responsabil.”, a concluzionat el.

„Noul raport cu privire la Costurile Războiului și cele 3,1 milioane de morți ar trebui să ne amintească de faptul că, o parte a responsabilității noastre trebuie să fie aceea de a remedia pe cît posibil daunele cauzate și de a lua măsuri viitoare pentru ca astfel de războaie să nu se mai repete pe viitor.”

Cifra de 6,4 trilioane de dolari a proiectului contabilizează creditele pentru operațiuni de urgență de peste mări, dobânda privind împrumuturile pentru cheltuielile cu OCO, cheltuielile legate de război în bugetul de bază al Pentagonului, îngrijirile medicale și persoanele cu dizabilități pentru veteranii post-9/11 (inclusiv obligațiile viitoare estimate prin FY2059) și Cheltuieli ale Departamentului Securității Interne pentru prevenirea și reacția la terorism.

Neta Crawford, co-director al Proiectului și profesor al Universității din Boston, a fost și co-autor al raportului privind decesele, precum și autorul raportului bugetar. Cu privire la aceasta din urmă, ea a scris: „tendințele majore ale costurilor bugetare ale războaielor post-9/11, includ: mai puțină transparență în raportarea costurilor majorității agențiilor principale; o mai mare instituționalizare a costurilor de război în bugetul de bază al DOD, Departamentul de Stat și DHS și o sarcina bugetară din ce în ce mare a îngrijirilor medicale a veteranilor și persoanelor cu dizabilități.”

Ambele rapoarte au fost lansate ca parte a noii serii „20 de ani de război” a proiectului. Crawford, Lutz și co-directorul proiectului, Stephanie Savell, au fost miercuri la Washington D.C., pentru a prezenta concluziile rapoartelor într- o acțiune găzduită de Comitetul Senatului Statelor Unite pentru serviciile armate.

„Am văzut deja că atunci când mergem la Washington și facem publice rezultatul cercetărilor noastre, acestea sunt folosite în interes politic ”, a spus Lutz într-o știre publicată de Brown Wednesday. „Persoane citează datele noastre în discursuri senatoriale, cu propuneri pentru legislație. Numerele au tras alarma pentru a pune capăt printr- o rezoluție comună autorizării  folosirii forței militare. Aceste numere au un adevărat impact.”

Lutz a subliniat că „dacă calculezi toate categoriile din bugetul federal de natură militară – inclusiv bugetul armelor nucleare, bugetul pentru combustibil, pentru vehicule și aeronave militare, fonduri pentru îngrijirea veteranilor – acestea constituie două treimi din bugetul federal, și se îndreaptă către trei sferturi.”

„Cred că majoritatea oamenilor nu cunosc toate aceste date, dar sunt importante de știut”, a adăugat ea. „Politicienii sunt îngrijorați de faptul că majorarea cheltuielilor Pentagonului împiedică realizarea altor scopuri naționale care nu țin de război.”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

 1. Are Irakul petrol, Romania gaze etc. . Sunt “buni” economisti.
  Si-au facu calculele mai dinainte ca sa nu iasa in pierdere. Numai ca vietile oamenilor nu se pot cumpara. Cine va da socoteala in cer pentru aceste vieti? Intrebarea e valabila doar penteu crestinii ortodocsi. Se merita oare un asa sacrificiu pentru un “dusman necunoscut”?

 2. offtopic

  Pentru o Românie normală!

  În cele ce urmează voi arăta, pe scurt, că România este deja normală, poate chiar mai normală decât o doriți, după chipul și asemănarea dvs. d-le Iohannis, deci candidatura la Președinție este lipsită de obiect și de sens.

  Tinere, precum Alexandra și Luiza sunt răpite, pentru plăcerile unor monștri în cel mai monitorizat areal din țară. Fetițe precum Adriana Fieraru sunt abuzate și apoi ucise cu sânge rece tocmai de cetățeni ai căror state susțin și exportă prin ONG-uri și ambasade normalitatea, așa cum o și înțelegeți dvs., din păcate. Copiii precum Sorina din Baia de Arama sunt înfiați cu japca, prin nerespectarea formalităților legale, și punere în faptă la fel ca în Norvegia – Bavernet. Traficanții de carne vie se răfuiesc și omoară în plin centrul Capitalei, poate le-ar fi fost mai benefic un schimb de experiență la Cotroceni și ar fi ajuns, de ce nu, președinți. Și dumneavoastră în una din viețile anterioare ați intermediat, profitând de situația materiala și naivitatea unei bunici, pe care ulterior ați și îmbrâncit-o pe scări când a venit să vă ceară socoteală, tranzacționarea câtorva copilași dispăruți fără urmă. Cum s-ar chema asta, o casă-două case, o celulă? Câtă vreme?

  România este țara în care se retrocedează orice, oricând și oricui cu forme mai mult sau mai puțin legale. Avem un sat retrocedat cu totul, Nădaș. Avem păduri, rezervații naturale, clădiri ale spitalelor, școli, sedii de instituții de stat, case, terenuri, toate retrocedate. Sibiul, Timișoara sunt campioane în ale retrocedărilor. Chiar dumneavoastră în una din viețile anterioare ați retrocedat în Sibiu, licee, scoli, grădinițe către FDGR, succesor al organizației naziste Grupul Etnic German. Ba chiar și dvs. personal v-ați retrocedat, prin fals și uz de fals, 2 (doua) case pe care le-ați și pierdut în instanță, cea strada N. Bălcescu nr. 29 și cea din Gh. Magheru 35. Nu mai vorbim de banii de pe chirie. Cum s-ar chema asta, trei case-patru case, o celula? Câtă vreme?

  România este țara în care tratamentul unor boli extrem de grave NU este decontat de către stat, bolnavii trebuind să apeleze la mila publică, ONG-uri, SMS-uri etc., în timp ce operații pentru boli închipuite, precum cea de schimbare de sex, sunt plătite din banii noștri, ai tuturor, prin CNAS. Astfel, chiar în aceste zile, doi elevi de liceu din Satu Mare, un el și o ea vor deveni, el respectiv ea. Pe banii noștri.

  Romania este tara în care copii mor sau rămân cu sechele majore pe viaţă în urma unor vaccinuri prea puțin testate făcute la presiunea mafiei big-pharma. Vaccinuri care se vor a deveni obligatorii. Medicii care au îndrăzneala sa spună ceva împotriva, sa recunoască nocivitatea unor vaccinuri, sunt maziliți, amenințați, luați în derâdere. Cunosc îndeaproape asemenea cazuri. Exact la fel se întâmpla și în tarile „ca afara”, ba chiar tara aliatului nostru strategic, SUA, a trecut la un nivel superior, mai bine de 90 de medici cu viziuni diferite de cea oficiala „s-au sinucis” sau au fost împușcați „accidental” tocmai în mijlocul carierei lor. În țări precum Anglia presa a avut curajul sa demaște nocivitatea vaccinului anti-HPV care a distrus mii de vieți, filmul Sacrifical Virgins este edificator cât și alte sute de marturii video ale unor fete sau familii ale acestora. Un alt film, Vaxxed, este făcut in SUA de către Robert de Niro după ce fiul sau a dezvoltat autism în urma unui vaccin. Iar noi să dorim ca aceste otrăvuri să devină obligatorii pentru copii noștri doar pentru a nu fi considerați înapoiați ?!

  Romania este țara care, pe timp de pace, are cea mai mare diaspora, cetățeni ai țării de care vă amintiți doar când vine vorba de a le înlesni accesul la VOT. Doar votul lor va interesează, deoarece, nefiind în tara, aici cu noi, îi puteți manipula mult mai ușor. De ce spun asta? Pentru că nu ați mișcat un deget pentru românii din străinătate aflați în mare dificultate, cărora li s-au smuls copii din sânul familiilor, așa cum nu ați făcut-o, aici, pentru Sorina de la Baia de Aramă. Vă scriu doar câteva nume: Camelia Smicala, familia Nan, familia Bodnariu, Florin Barbu. Acesta din urmă gustă din plin beneficiile progresismului globalist, pe care îl susțineți d-le Iohannis, copii lui fiind „înfiați” de o „familie” de minoritari sexual. Nici nu ați avea cum să vă miște suferința acestor oameni atâta timp cât familia dvs. a înlesnit tranzacționarea copiilor altora și nu aveți proprii copii, să știi cum vine aia să te bucuri sau să te doară pentru ei. Nu puteți empatiza. Nici dulapurile nu pot. Va înțeleg perfect.

  Daca Iliescu a avut o „democrație originala”, dvs. vă puteți lăuda cu prima „democrație a mea”. O democrație în care ați încălcat Constituția mai mult decât toți predecesorii dvs. la un loc. Cu tot cu Ceausescu. O democrație în care „a trebuit sa moara oameni” pentru a avea un guvern „al meu”. Toate legile care au apărat interesul național au fost amânate, trimise înapoi spre revizuire, doar când nu ați mai avut încotro, promulgate. Așa cum ați făcut și cu inițiativa cetățeneasca a celor peste 3.000.000 (trei milioane) de infatuați și fanatici religioși, după dvs., cărora „li s-a dat cu flit”, așa după cum, tot dvs., ați dat exemplul cel de urmat, prin tergiversarea lui. Bineînțeles că la scurtă vreme, v-ați tras, să se vadă ca puteați și repede, dar nu oricui, un instant-referendum „al meu”, de imagine, deoarece nu avea să producă nici un efect juridic, ci doar cheltuială, deoarece nici o lege nu consfințea corupția.

  Îmi cer iertare, că poate v-am întristat, de aceea vă dau un motiv de râs: mă cheamă Nicolae, nume neaoș, romanesc. Știu că vă place. Klaus, s-ar spune în limbile germanice. Pe tata îl cheamă Ion echivalentul lui Iohan(nis) în limbile germanice. Pentru Werner nu am găsit echivalentul romanesc, dar îmi aduce aminte de o răzătoare de la teleshopping, din păcate nu mă pot ridica la nivelul dumneavoastră, pentru a râde de numele cuiva. Îmi amintește prea mult de grădiniță. Distracție plăcută.

  Nu va faceți griji în ceea ce privește rezultatul alegerilor, cine trebuie sa iasă, va ieși. S.T.S. știe cum și de ce. Deja vă puteți dori din viaţă aceasta, noile călătorii pe care le veți face în viața viitoare. De după turul doi. Tara poate trăi și fără dvs..

  P.S. Pentru că ar fi ultimul dvs. mandat, nu ar mai avea nici un rost să păstrați aparențele, cum că v-ar păsa de acest popor și această țară, pentru a fi reales, veți face toate nefăcutele. Voi merge neapărat la vot. Și voi vota. Neaoș, românește. Pentru ca altfel mă va mustra conștiința, că nu am făcut tot ce mi-a stat în putință, pentru a vă opri să vă bateți joc de Neamul meu cel Romanesc!

  O viață avem, români…și-o cinste ! Deșteptați-vă că am dormit destul !” – Mihai Viteazul

  Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

  poate fi publicat fără pretenții de copyright

  1. Astea s-au intamplat in timpul guvernarii PSD, iar “patrioata” Dancila nu a suflat o vorba despre cele enumerate de tine si puse in carca presedintelui!
   Ce a facut Dancila si PSD-ul, cum s-au luptat cu coruptia si retelele mafiote prin care au distrus tara si s-au imbogatit cu nerusinare?
   Cazul Caracal și mafia PSD: Toate pistele duc la vârful PSD. DIICOT este subordonat politic
   https://www.youtube.com/watch?v=RcX5_XUW6eg

 3. Explozie nucleara in Marea Chinei de Sud!

  South China Sea: China Urges U.S Stop Flexing Muscles In The Region
  https://www.youtube.com/watch?v=BfNbmftiAUY
  There has been “An Incident” in the South China Sea — UPDATE 11:17 PM EST: RADIATION DETECTED!!!!
  Military sources are saying an explosion took place at a depth of approximately 50 Meters, which caused an underwater shock wave of such sudden presence, and of such strength, that the explosion itself “had to be between 10 and 20 Kilotons.”
  https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/there-has-been-an-incident-in-the-south-china-sea
  IndoPacific_SCS_Info
  Seismographic charts show that something happened yesterday that is consistent with a nuclear explosion. Radiation map shows a spike in the area.
  https://twitter.com/IndoPac_Info/status/1197418318358962176
  http://magaimg.net/img/9nf0.png

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button