X

Diplomați ruși în Grecia: Unitatea Ortodoxiei se subminează la Washington

Clădirea Ambasadei Rusiei la Atena.  Imagine: site-ul Ambasadei

Ambasada Rusiei la Atena a reacţionat la declarația ambasadorului SUA în Grecia Jeffrey Pyatt că “Rusia folosește religia ca parte a strategiei sale de război hibrid”.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ambasada Rusiei în Grecia i-a sfătuit pe diplomații americani să nu se amestece în chestiunile bisericești, şi să se concentreze “asupra eliminării consecințelor tragice pentru continentul european în urma politicii de destabilizare a SUA în Orientul Apropiat și în alte părți”, se menționează în mesajul publicat miercuri, 13 noiembrie, pe pagina de Facebook a Ambasadei.

“Ultimele intervenții deschise ale autorităţilor americane în problemele care aduc nelinişte în  Bisericile Ortodoxe confirmă pe deplin declarația ministrului de externe rus Serghei Lavrov cu privire la rolul oficialilor de la Washington în acordarea autocefaliei schismaticilor ucraineni și încercările americanilor de a aprofunda dezbinarea în Ortodoxie. Este uimitor cu câtă uşurinţă diplomații americani abordează această problemă delicată și complexă care a divizat clerul și chiar teologii de vază”, citim în mesaj.

Misiunea diplomatică consideră că o astfel de “atitudine arogantă, superficială, lipsită de seriozitate dezvăluie abordarea speculativă a oficialilor de la Washington care, în realitate, disprețuiesc unitatea Ortodoxiei și o subminează intenționat”, şi totuşi SUA intervine în problemele bisericii “fără ezitare”.

“În locul acuzațiilor ridicole privind “amenințarea hibridă rusă”, oficialii americani ar trebui să se ocupe de probleme reale, cum ar fi lichidarea consecințelor tragice pentru continentul european în urma politicii de destabilizare purtată de SUA în Orientul Apropiat și în alte părți”, au subliniat diplomații ruși.

Amintim că în timpul discursului ambasadorului american Jeffrey Payet la Atena, ţinut în cadrul seminarului “Religia în lumea contemporană: provocări și perspective ale dialogului și păcii”, a acuzat Rusia că “folosește religia ca parte a unei strategii hibride, ca instrument pentru atingerea obiectivelor politice”.

În același timp, potrivit ministrului de externe rus Serghei Lavrov, Statele Unite încearcă să promoveze dezbinarea în lumea ortodoxă și exercită presiune asupra Bisericilor Ortodoxe din Orientul Apropiat și Africa de Nord, forțându-le să recunoască BOaU. Așadar, ministrul de externe rus afirmă că ambasadorul Statelor Unite pentru libertatea religioasă internațională Sam Brownback “cere în mod public ca toate Bisericile Ortodoxe să recunoască Biserica Ortodoxă ilegală şi necanonică din Ucraina”, iar în Ucraina “nu se ocupă atât de ​​libertatea religioasă, cât de promovarea şi impunerea deciziilor cu motivaţie politică în comunitățile religioase”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

11 comentarii

  1. in “problema” ukrainiana, sapa mai adanc. in istorie, in politik (“interventia US ca sustinatoare a “maidanului” )si a ce a urmat. si in teologie.

 1. Cum a ajuns Grecia sa fie condusa de Syriza si ateul Tsipras, amic cu Putin, daca grecii sunt majoritar ortodocsi, asa cum se pretind, si cum au acceptat deschiderea unei moschei in Atena?
  9 iunie 2019
  La Atena se deschide prima moschee, după decenii
  https://adevarul.ro/international/europa/la-atena-sedeschide-moschee-decenii-1_5cfd128b892c0bb0c62c825c/index.html
  Tsipras, calul troian al lui Putin si Erdogan, este suparat ca multe tari din UE nu vor sa depinda de gazul rusesc
  Tsipras a afirmat că Atena și alte țări europene sunt convinse că UE trebuie să coopereze cu Rusia în ceea ce priveşte TurkStream. Rusia este gata să extindă conducta de gaze naturale TurkStream în Grecia, a declarat președintele rus Vladimir Putin, pe 7 decembrie.
  https://financialintelligence.ro/alexis-tsipras-acuza-ue-are-are-standarde-duble-in-ceea-ce-priveste-turkstream/

 2. Joker da foc si Iranului: În mai multe orașe iraniene, au izbucnit proteste violente față de decizia regimului de a scumpi și raționaliza carburanții
  https://www.europafm.ro/iran-ample-proteste-dupa-scumpirea-si-rationalizarea-carburantilor-video/
  Continuă de trei zile manifestaţiile în Iran contra deciziei guvernului de a mări preţul benzinei. Ciocnirile cu forţele de ordine au făcut déjà cel puţin trei morţi printre care şi un poliţist
  https://www.rfi.ro/special-paris-116033-continua-protestele-iran-contra-cresterii-pretului-la-benzina
  Proteste în Iran. Accesul la internet, suspendat aproape în totalitate
  “Iranul se confruntă cu o întrerupere aproape totală a internetului naţional începând de sâmbătă, de la ora 18:45 UTC (ora României, 20:45).”
  https://www.mediafax.ro/externe/proteste-in-iran-accesul-la-internet-suspendat-aproape-in-totalitate-in-statul-din-orientul-mijlociu-18591032

 3. Erdogan: „Statele Unite şi Rusia nu şi-au îndeplinit obligaţiile din acordul de încetare a focului. Dacă zona de securitate nu va fi curaţată de terorişti, vom reîncepe operaţiunile”
  https://evz.ro/turcia-pe-picior-de-razboi-ce-reprosaza-erdogan-rusiei-si-sua.html
  Colaborarea lui Trump cu Putin va duce la razboi cu Iranul si Turcia, iar Grecia va fi o victima colaterala.
  Acum 30 de ani, Romania a fost victima colaborarii lui Bush cu Gorbaciov conform intelegerii de la Malta.
  Eminescu:„S-a-mbrăcat în zale lucii cavalerii de la Malta/Papa cu a lui trei coroane/Puse una peste alta“.
  Golful Marsaxlokk:„În 1989, faimosul summit între preşedintele sovietic Mikhail Gorbaciov şi preşedintele US George Bush (senior) s-a ţinut la bordul unui vas de război ancorat în acest golf“.
  https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/am-fost-acolo-unde-s-a-decis-soarta-lui-ceausescu

 4. Haos în Iran. Zeci de morți, portrete ale liderilor religioși incendiate
  Spitalele sunt supraaglomerate și foarte mulți răniți nu au mai putut fi salvați.
  Două școli teologice au fost incendiate în orașele Kazeroun și Chiraz iar reședința imamului din Sadra a fost și ea atacată și incendiată:
  https://www.rfi.ro/politica-116086-haos-iran-zeci-morti-portrete-lideri-religiosi-incendiate
  Turkish Cyprus condemns burning of its flag in Greek Cyprus
  http://www.hurriyetdailynews.com/turkish-cyprus-condemns-burning-of-its-flag-in-greek-cyprus-148785
  Egypt conducts joint drills with Greece, Cyprus amid Turkey tensions
  Egypt, Greece and Cyprus launched Nov. 3 a new set of joint air-to-air military exercises, codenamed Medusa 9, to counter “potential threats in the Mediterranean”. In the latest drill the participating countries used much more modern military equipment as tensions with Turkey over gas excavation operations in the Mediterranean are growing.
  https://www.al-monitor.com/pulse/originals/2019/11/egypt-cyprus-greece-naval-drills-tension-turkey.html
  Erdogan i-a spus lui Trump că nu va renunța la sistemele de rachetă rusești S-400
  https://www.g4media.ro/erdogan-sustine-ca-i-a-spus-lui-trump-ca-nu-va-renunta-la-sistemele-de-racheta-rusesti-s-400.html

 5. Arsenie Boca: “se va ridica de la Răsărit un popor fără cruce, va bântui casele oamenilor, le va dărâma, le va nimici, se va călca om pe om, se va mânca carne de om şi se va bea sânge de om. Cine va rămâne din războiul acesta va fi ales ca grâul din pleavă. Pleava zboară, iar grâul rămâne.”

  Se pregateste reunificarea Coreei: Coreea de Sud încheie un acord de apărare cu China, după ce Trump le-a cerut 5 miliarde de dolari sud-coreenilor pentru prezenţa trupelor americane
  https://adevarul.ro/international/asia/coreea-sud-incheie-acord-aparare-china-trump-le-a-cerut-5-miliarde-dolari-sud-coreenilor-prezenta-trupelor-americane-1_5dd3b8355163ec42712d1a5e/index.html
  Yankee go home!

 6. Dupa ce guvernul Dancila a luat masuri draconice de securitate la vizita Papei, nemaintalnite nici in vremea comunismului si dupa ce a asistat la slujba catolica de la Sumuleu Ciuc unde a ascultat imnul Ungariei, PSD o vopseste pe Dancila drept reprezentanta ortodoxiei in lupta cu catolicii si ceangaii!!
  “În analizele din PSD legate de alegerile prezidențiale s-a ridicat problema voturilor pierdute de Viorica Dăncilă de la catolici în primul tur, au relatat surse social-democrate. De asemenea, nici ceangăii din Moldova nu au mers pe mâna Vioricăi Dăncilă, au mai spus sursele citate.
  https://www.stiripesurse.ro/surse-catolicii-ceangaii-si-primarii-ex-pnl-ii-pun-probleme-vioricai-dancila_1404701.html

  PSD a invatat foarte bine metodele FSB de manipulare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button