X

Eparhia austriacă confirmă că un “preot” catolic a săvârșit “cununia” între două lesbiene

Featured Image

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

WOLFSBURG, Austria, 13 noiembrie 2019 (LifeSiteNews) – O eparhie austriacă a confirmat că un preot austriac a prezidat o slujbă bisericească pentru două femei într-o uniune civilă. 

O serie de fotografii ale părintelui. Michael Kopp cu două femei în haine de nuntă într-o biserică catolică din Austria fac tururile pe rețelele de socializare încă de săptămâna trecută. Un purtător de cuvânt al Eparhiei de Graz-Seckau a confirmat că Kopp deține într-adevăr un serviciu pentru femei.

“Întrebarea de bază este dacă oamenii homosexuali se pot simți ca acasă în Biserică”, a declarat Thomas Stanzer pentru site-ul german de știri catolice kath.net, luni.

“Consilierul spiritual al familiei, Michael Kopp, a răspuns” da “la această întrebare”, a continuat el.

Stanzer a spus că părintele Kopp „a susținut o liturghie cu două femei căsătorite civil, care sunt creștine credincioase și care și-au găsit amândouă soluția crizelor personale cu ajutorul Bisericii Catolice.”

Purtătorul de cuvânt al eparhiei a subliniat că aceasta nu este „o liturghie sacramentală” și a citat controversata enciclică a lui Papa Francisc Amoris Laetitia.

„Fiecare persoană, indiferent de orientarea sexuală, trebuie respectată în demnitatea sa și tratată cu atenție, în timp ce <orice semn de discriminare nedreaptă> trebuie evitat cu atenție”, recomandă Amoris Laetitia (250) exortul apostolic post-sinodal, a spus Stanzer.

„În același timp, se precizează că legătura de parteneriat a doi homosexuali nu poate fi egalată cu căsătoria (251). Ambele lucruri le-a urmat Michael Kopp.”

„Bazându-se pe Sfânta Scriptură, care prezintă actele homosexuale ca acte de depravare gravă, tradiția a declarat întotdeauna că «actele homosexuale sunt intrinsec tulburări comportamentale». Ele sunt contrare legii naturale. Ele apropie actul sexual de darul vieții. Ele nu provin de la o complementaritate afectivă și sexuală autentică. În niciun caz nu pot fi aprobate”, învață Catehismul Bisericii Catolice (CCC 2357). (n.n. până și ereticii catolici mai păstrează, încă, condamnarea bolii numită homosexualitate, dar să vedem până când, căci papa Francisc dă semne că vrea să aprobare a căsătoriilor gay).

Documentul de la Vatican din 2003 Considerații privind propunerile de acordare a recunoașterii legale a uniunii dintre persoanele homosexuale , semnat de cardinalul Joseph Ratzinger (care ulterior a devenit Papa Benedict al XVI-lea), prevede: „În acele situații în care uniunile homosexualilor au fost recunoscute legal sau au primit statut juridic și drepturi aparținând căsătoriei, o opoziție clară și empatică este o datorie. Trebuie să ne abținem de la orice fel de cooperare formală în adoptarea sau aplicarea unor legi atât de grave și nedrepte și, pe cât posibil, de la cooperarea materială la nivelul aplicării lor. În acest domeniu, toată lumea poate exercita dreptul la obiecții pe bază de conștiință.”

Fotografiile liturghiei, care seamănă foarte mult cu fotografiile de nuntă, au fost postate pentru prima dată într-un cont de social media polonez și ulterior publicate de Gloria TV. Într-o fotografie, cele două femei, una într-o rochie de mireasă albă și în cealaltă în costum alb, aprind o lumânare împreună. În următoarea se țin de mână în timp ce Kopp își ține mâna peste ele în semn de binecuvântare. O altă fotografie arată femeile cum se plimbă împreună în biserica, precedate de două domnișoare de onoare. Două scaune împodobite le așteaptă în fața bisericii.

Kopp este pastorul Bisericii Catolice Sf. Margareta din Wolfsburg, Austria, care până acum a fost cunoscut cel mai bine pentru actele sale ocazionale de cabaret. Potrivit ziarului austriac Unkerkaerner, Kopp a scris două spectacole de cabaret de când a fost hirotonit în 1997. Anterior „pastor de familie” în Eparhia Gurk, Kopp a fost alături de Eparhia de Graz-Seckau din ianuarie 2019.

Definiția lui Kopp de „familie” include atât „rădăcina fiecărei existențe de viață personală”, cât și „fiecare formă de relație între oameni în cele mai diverse constelații ale vieții comune”.

Aceasta nu este însă definiția catolică a familiei. Conform Catehismului Bisericii Catolice, familia provine din mica comunitate de iubire, fondată de un cuplu căsătorit, în care se naște sau adoptă un copil.

„Familia este celula inițială a vieții sociale ”, spune Catehismul.

„Este societatea naturală în care soțul și soția sunt chemați să se dăruiască unul altuia în dragoste și în darul vieții. Autoritatea, stabilitatea și viața relațiilor în cadrul familiei constituie bazele libertății, securității și fraternității în cadrul societății. Familia este comunitatea în care, încă din copilărie, se pot învăța valori morale, să înceapă să-L onoreze pe Dumnezeu și manifestarea libertății adevărate. Viața de familie este o inițiere în viața din societate ”(CCC 2207).

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

 1. „Fiecare persoană, indiferent de orientarea sexuală, trebuie respectată în demnitatea sa”
  Purtătorul de cuvânt al eparhiei nu are habar ca demnintatea implica respectul celorlalti prin ea insasi, iar neasumarea propriei identitati biologice nu are nimic demn.
  Feministele postmoderne nu au habar ce inseamna a fi demn, un cuvant dealtfel inexistent in vocabularul lor.

  demn, ~ă a [E: lat dignus] 1 (Urmat de pp „de”) Vrednic de ceva. 2 Capabil (1) de ceva. 3 (D. oameni) Care impune respect
  https://dexonline.ro/definitie/demn

 2. Ambasadorul SUA la UE, Sondland, ii vorbea lui Trump in limbaj gay, spunandu-i ca Zelenski ii iubeste fundul!
  Mr Holmes said: “Sondland told Trump that Zelenskiy ‘loves your ass’.
  https://www.telegraph.co.uk/news/2019/11/16/diplomat-had-hold-phone-away-ear-donald-trump-loudly-asked-joe/
  Sunt homosexuali chiar toate marionetele puse in posturile cele mai inalte?

  13/11/2019
  Trump a fost surprins marți, la îmbarcarea pentru zborul către Aeroportul Internațional John F. Kennedy din New York, cu o bucată de hârtie igienică agățată de pantoful său, a doua oară când oficialul a fost imortalizat în această ipostază.
  https://www.stiripesurse.ro/un-nou-moment-penibil-cu-donald-trump-cum-a-fost-surprins-in-timp-ce-urca-in-avion-foto_1401960.html

 3. Gay Pride in Israel a atras 45.000 de turisti care au cheltuit 45 de milioane de dolari
  http://www.ziare.com/international/israel/gay-pride-in-israel-a-atras-45-000-de-turisti-care-au-cheltuit-45-de-milioane-de-dolari-1566281

  Facerea 32
  24. Rămânând Iacov singur, s-a luptat Cineva cu dânsul până la revărsatul zorilor.
  25. Văzând însă că nu-l poate răpune Acela, S-a atins de încheietura coapsei lui şi i-a vătămat lui Iacov încheietura coapsei, pe când se lupta cu el.
  31. Iar când răsărea soarele, trecuse de Peniel, dar el şchiopăta din pricina şoldului.
  32. De aceea fiii lui Israel până astăzi nu mănâncă muşchiul de pe şold, pentru că Cel ce S-a luptat a atins încheietura şoldului lui Iacov, în dreptul acestui muşchi.
  http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=25&cap=32
  A inteles oare cineva care era de fapt “incheietura coapsei” care i-a fost vatamata, “muschiul de pe sold” care i-a fost taiat lui Iacov inainte de a fi numit Israel?

  Traducerea in engleza este ceva mai clara si spune ca lui Iacov i-a fost taiat “ligamentul care se strange si este in golul coapselor”.
  24And Jacob was left alone; and there wrestled a man with him until the breaking of the day.
  25And when he saw that he prevailed not against him, he touched the hollow of his thigh; and the hollow of Jacob’s thigh was out of joint, as he wrestled with him.
  31And as he passed over Penuel the sun rose upon him, and he halted upon his thigh.
  32Therefore the children of Israel eat not [of] the sinew which shrank, which [is] upon the hollow of the thigh, unto this day: because he touched the hollow of Jacob’s thigh in the sinew that shrank.
  https://biblehub.com/kjvs/genesis/32.htm
  Se poate da click pe oricare cuvant pentru a se vedea toate semnificatiile cuvantului in ebraica. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button