X

Scrisoare deschisă usturătoare adresată adolescentei Greta Thunberg, de către un profesor universitar

Image: College professor pens scathing and brilliant ‘open letter’ to teen climate activist Greta Thunberg

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Într-una dintre cele mai fulgerătoare și usturătoare mustrări, înregistrate vreodată în istoria modernă, un profesor universitar anihilează în mod absolut fanfaronada climatică propagată de adolescenta, activistă de mediu, Greta Thunberg. 

Citare din articolul scris de Missy Crane și republicat de WayneDupree.com : „În timp ce citeam această scrisoare, nu puteam să mă opresc din a sta în picioare și din a aplauda. A fost chiar atât de bună.”

Replici ca acestea se regăsesc în scrisoare: Dacă civilizația ar fi lăsată în mâinile susținătorilor voștri eco-fasciști, am începe să trăim în colibe de paie, să bem apa infestată cu fecale animale și ne-ar fi din ce în ce mai frică de urșii polari, în loc să-i omorâm pentru hrană. Aceste mustrări reprezintă doar vârful iceberg-ului în ceea ce privește tot ceea ce Greta Thunberg susține, predică și ține prelegeri, în numele celor care o manipulează.

Profesorul Jason D. Hill evidențiază faptul că, generația Gretei nu poate mânca carne fără „a plânge”, dar nici nu poate sta fără tehnologie pentru mai mult de o oră, fără a intra într-o depresie adâncă. Și, apropo de tehnologie, fabricarea gadgeturilor și dispozitivelor de care ea și toată generația ei sunt atât de dependenți, reprezintă o cauză principală a emiterii și răspândirii carbonului în atmosferă.

Iată un adevăr greu de crezut Greta: dacă marii producători ai lumii, pe care voi îi presați să-și oprească producția, prosperitatea și priceperea, cu alte cuvinte mintea lor, ar face asta, generația voastră pur și simplu va dispărea. De ce? Pentru că voi, copii fiind, nu ați realizat nimic până în acest moment, în afara faptului că v-ați născut. Dar, mai târziu, noi așteptăm de la copii noștri, să învețe să devină producători, de la înaintașii lor. În acest moment voi sunteți o povară din punct de vedere social și ecologic. Nu sunteți încă dezvoltați cognitiv suficient pentru a reproduce structurile de supraviețuire de care beneficiați.

Copii sunt investițiile noastre pentru viitor, noi am investit în voi. Tu și generația ta de infatuați, care credeți că nu aveți nimic de învățat de la cei mai în vârstă, voi vă auto dezamăgiți. La cine vă așteptați să vă angajați, majoritatea dintre voi, dacă nu aveți nici aptitudini pentru un loc de muncă nici abilități de  viață pentru a trece prin lume ? Viitorii copii șomeri, care pot chiuli de la școală, vinerea?

Adevărul, după cum spune un blogger anonim, este că generația ta nu poate lucra până la patruzeci de ore pe săptămână fără să fie deprimată cronic și neliniștită. Voi nu puteți decide nici măcar dacă vreți să fiți băiat sau fată, sau ambele, sau nici unul, sau un „ei”. Nu puteți mânca carne fără să plângeți.

Aș putea adăuga că generația dvs. are nevoie de „avertismente de declanșare” și de „spații sigure”, ca condiții prealabile pentru învățarea în școală. Membrii săi au o nevoie patologică de a fi codați și protejați de realitățile provocatoare ale vieții. Generația dvs. este cel mai mare solicitant și consumator de gadgeturi și dispozitive tehnologice cu emisii de carbon. O oră fără niciunul dintre acestea și prea mulți dintre voi cedează de letargie paralizantă. Generația ta este cea mai puțin curioasă și cea mai izolată din câte au fost  vreodată. Aroganța voastră se întinde într-atât încât considerați că nu aveți nimic de învățat de la înaintașii voștri.

Greta Thunberg este noua imagine a cultului climatic de stânga. Agenda ei este militantă, învinovățind generațiile trecute pentru toate greșelile lor, susținând că ea și generația ei sunt acum lăsate să „curețe încurcăturile” pe care ei le-au creat. Ea biciuiește cu cuvintele ei, spunând lucruri de genul „cum îndrăznesc” la cei mai în vârstă, condamnând politicienii și liderii mondiali de astăzi pentru că sunt leneși și slabi. Este o persoană negativistă care dorește să folosească tactici de inducere a sentimentului de frică, pentru a transmite mesajul cultului climatic de stânga.

Greta, a trăi în armonie completă cu natura înseamnă  moartea creativității. Înțelege asta. Toate marile civilizații au fost create prin exploatarea adecvată a pământului. Cei care trăiau într-un loc unde se găsea  ulei și nu făceau nimic cu uleiul nu au avut niciodată dreptul la el. Nefolosirea resurselor date de Dumnezeu este un păcat capital deoarece are ca rezultat lipsa dezvoltării capacităților noastre umane și ne face să nu ne distingem de fiare. Generația voastră trebuie învățată moralitatea creării de avere, mai degrabă decât să beneficieze în mod parazitar de ea. Singura revoluție pe care o vei conduce este una în nihilism și regresia civilizației.

Profesorul Hill închide cu această fază absolut înfiorătoare:

„Viziunea asupra lumii apocaliptice pe care o dețineți, a fost ca o aterizare în bandă a celor care au urât progresul de-a lungul istoriei. Predicțiile  tale apocaliptice au fost făcute de milenii dar, suntem încă aici. Vom fi încă aici mult timp după ce tu vei fi  crescut și după ce noi te vom fi iertat pentru chiulitul de la cursuri, chiulit care a scăzut coeficientul de inteligență al unei întregi generații.

Bravo! Este o scrisoare uimitoare, vă încurajez să o citiți în întregime!

traducere de Nușca

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

19 comentarii

 1. Ma intriga faptul ca, carbonul fiind ceva bun pentru mediu, nu eate precizat in aceasta scrisoare replica adresata Gretei.

  In alta ordine de idei, aparitia si promovarea Gretei, prefigureaza aparitiei lui antihrist, care, probabil tot un tanar(33 de ani), revoltat si plin de solutii va fi.

  1. Cosmin: Pai… greta chiar spunea ca mai sunt 12 ani pana la apocalipsa. In fapt, daca e adevarat ca antiHristul s-a nascut la eclipsa de soare din 1999 (666), atunci in peste 9 ani + 3 ani de domnie = Apocalipsa. Adica lichidarea populatiei Pamantului, pentru a ramane doar cateva sute de milioane. Dar Biblia ne spune ca, dupa cei trei ani de domnie a antiHristului, vine Mântuitorul Hristos. Deci… pentru creștini e de bine.

 2. Greta este o autista scaosa la rampa de papusari drept reprezentanta unei generatii. Adevaratul pericol sunt papusarii si slugile lor care au distrus sistemele educationale peste tot in lume. Autorul vorbeste din propria experienta, fiind un profesor care se adreseaza unei intregi generatii, pe care o cunoaste indeaproape, asta fiind inca o dovada ca situatia este foarte grava.
  Dar acum este deja pra tarziu, trezirea acestei generatii la realitate va fi un cosmar…
  P.S. Petrol, nu ulei! “Cei care trăiau într-un loc unde se găsea petrol și nu făceau nimic cu petrolul nu au avut niciodată dreptul la el.”

 3. Domnul profesor are dreptate urechind-o pe Greta care este manipulata de niste extremisti.
  Ma intreb insa daca domnul profesor nu este din categoria celor care vin la universitate cu un 4WD cat un tanc, daca sotia nu-si duce odraslele al gradinita in alt tanc, daca nu sta intr-un casoi cu 6 dormitoare, daca nu mai are in garaj si o barca (sau chiar un yacht in port), daca nu arunca zilnic cate 2-3 sticle de plastic in cosul de gunoi, etc. Nu despre revenirea in sec 19 este vorba, ci de viata intr-un pseudo-comfort inutil, de oprirea risipei, de dispretul fata de mediul in care traim. Putem trai conducand si o masina mai mica, intr-o casa cu atatea dormitoare cate folosim cu adevarat, Astfel de comportamente s-au raspandit si in Romania, in special in Bucuresti, unde unde se aduna resursele financiare ale intregii tari si unde banul dobandit usor este spart pe tot felul de luxuri stupide.

   1. Cu siguranta? Paradoxal si la un salariu mediu oamenii tot conduc niste tancuri, tot isi fac o case mai mari dcat au nevoie, cu aer conitionat chiar si in zone in care nu este nevoie , beau apa imbuteliata, etc. Si asta nu doar in USA. Uitati-va bine in jurul dvs, in special in Bucuresti. A trai mai modest este o virtute, bag seama ca pe un portal crestin asa ceva nu prea e de bon ton.

    1. Greta nu propavaduieste sa traim modest ci primitiv, daca ar fi dupa ideologii isteriei climatice, ar trebui sa renuntam la tehnologie si sa ne mutam in natura. Numai ca, fara tehnologie, 8 miliarde de oameni nu se pot hrani.

 4. Scrisoarea avocatului Marian Nazat catre hastagisti:
  Dragul meu haștagist,

  m-am gândit mult dacă să-ți scriu ori nu. Știu că mă urăști, știu că nu citești decât ceea ce ți se livrează de-a gata pe rețeaua al cărei sclav ai devenit. Voluntar și năsilnic, gata să sari la beregata oricui nu-ți împărtășește frustrările, obsesiile. De fapt nu ale tale, ci ale influencer-ului tău, un fel de guru, un fel de sectant-șef. Nevoia de validare te-a silit, în lipsa unei armături interioare solide, să te întovărășești cu alții așijderea ție. Validarea prin cel de lângă tine întru hulă și pizmă.
  […]
  Sigur, corporatismul te-a obligat să te lepezi de individualitate, de originalitate, altminteri te-ar fi concediat grabnic. Procedurile corporatiste, teambuilding-urile udate din belșug cu alcool și plăceri extravagante, statul cu orele în halele imense, sub ochii vigilenți ai boss-ului te-au depersonalizat. Ai învățat să trăiești prin mimetism, conștient că părerile personale, contrare politicii firmei, te vor transforma în disident, în corp străin. De aici și până la concediere nu mai e decât un pas, mic și inevitabil, așa că te-ai anulat ca persoană.
  https://www.activenews.ro/stiri-politic/Scrisoarea-avocatului-Marian-Nazat-Dragul-meu-hastagist…-158819

  1. Statistic,coeficientul de inteligenta al populatiei este prabusit.Din aceasta cauza sistemele de coordonare( manipulare) au luat locul sistemelor formatoare de caractere.

 5. Predoiu s-a intalnit cu ambasadorul SUA: Au vorbit despre refacerea Legilor Justitiei si finalizarea Codurilor Penale
   http://m.ziare.com/predoiu/predoiu-s-a-intalnit-cu-ambasadorul-sua-au-vorbit-despre-refacerea-legilor-justitiei-si-finalizarea-codurilor-penale-1585632

  Cum? O tara straina intervine in justitia dintr-o tara suverana si independenta?

  Pe motiv de ce? Aaaa….pe motiv de “corupțe”?

  De ce? E cumva afectat profitul multinationalelor corporatiilor si bancilor occidentale, care este diminuat datorita taxelor si impozitelor corecte, normale, catre statul asuprit de straini, cerute de “corupții” autohtoni ?

  Da. Asta e motivul…atunci, măi…colonie bananiera ce santeti…se pare ca nu va ajung “valorile” noastre occidentale…va trebuie “justițe independenta” si…stat de “drept” !

  Asta pentru hastagistii spalati pe creier, tefelisti, corporatisti, onegisti, sorosisti…care cred ca un stat strain, poate interveni dezinteresat, in treburile interne ale altui stat, respectiv in procesul legislativ, in justitia statului, iar acea justitie mai poate ramane independenta !
    

 6. Unde găsesc și eu domne scrisoarea lu profesorul asta, să îi dăm direct lui răspunsul? A scris scrisoare. Bine că a scris. Da unde a scris scrisoarea asta, să o vedem și noi si să îi răspundem. Mulțumesc

 7. Mare vedeta mai e si Greta asta, pacat ca inafara de a sta cu ochii in telefon toata ziua, ca strutul cu capul in pamant, nu stie sa faca altceva decat sa minta, si sa distruga mai mult viata si credinta oamenilor.

 8. Până una alta, nu uitați că atât Apocalipsa Sfântului Ioan, cât șu alți Sfinți Părinți, au proorocit foamete pe scară planetară.

  Acum de-o fi foametea asta cauzată de încălzirea globală sau nu, sau de-o fi încălzirea globală cauzată de om sau nu, mai rămâne de văzut.

  1. Iar Isus ne-a invatat ca daca ii respectam poruncile, putem sa mutam muntii, adica minunile sunt posibile. Istoria nu este batuta in cuie, mintea romanilor este, mentalitatea defetista e o boala nationala. Nu degeaba Ion Creanga a scris povestea despre drobul de sare, drama nu se intamplase, problema putea fi inlaturata, dar protagonistii s-au predate sortii.
   E timpul sa intelegem ca, crestinismul este religia posibilitatilor, a iesirii din istorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button