X

Ministrul de externe al Ungariei revine cu obsesia revizionistă despre Trianon: ”cele mai triste file din istoria maghiarilor”

Respectarea realităţii istorice nu poate fi revizionism, a declarat, marţi, ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, la şedinţa Comisiei pentru Solidaritate Naţională a Parlamentului Ungariei, transmite MTI, citată de Rador.

Înainte de audierea sa anuală în acestă comisie, şeful diplomaţiei ungare a subliniat că acelaşi eveniment al istoriei poate fi interpretat diferit, de pe poziţii diferite, dar Ungaria se aşteaptă ca toate ţările vecine să respecte faptul că ţara sa îşi aminteşte de unele evenimente ale istoriei ca fiind „cele mai triste file ale istoriei maghiarilor”. (nota redacției: referire la tratatul de la Trianon, din 1920)

Péter Szijjártó a mai afirmat că situaţia comunităţilor maghiare din Bazinul Carpatic este per ansamblu mai bună decât a fost în urmă cu cinci ani, dar mai există multe chestiuni care aşteaptă să fie soluţionate.

Unul din cele mai importate domenii ale politicii externe este politica naţională şi, ţinânt cont că Ungaria este o ţară unde graniţele statului nu coincid cu graniţele naţiunii, politica naţională trebuie să se afle în centrul politicii externe – a precizat ministrul ungar de externe.

Péter Szijjártó a acentuat că, în elaborarea strategiei politicii externe a Ungariei, ţelul este ca situaţia comunităţii maghiare din ţara respectivă să fie îmbunătăţită în mod continuu, viaţa acesteia să fie mai uşoară şi să se obţină situaţia în catre comunitatea maghiară „să nu ne despartă, ci să fie o punte de legătură”, iar conducătorii ţărilor vecine să se gândescă la fel la acest lucru.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Iredentism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

 1. Nancy Pelosi despre actiunile lui Trump: „Toate drumurile duc la Putin”
  Nancy Pelosi a declarat că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a beneficiat de pe urma a numeroase acţiuni ale lui Donald Trump, inclusiv de pe urma reţinerii temporare a asistenţei pentru securitate destinată Ucrainei. „Toate drumurile duc la Putin”, a spus Nancy Pelosi, menţionând şi retragerea trupelor americane din Siria şi criticile lui Donald Trump la adresa NATO.
  https://blacknews.ro/pelosi-il-acuza-pe-trump-ca-a-oferit-mita-ucrainei-pentru-investigarea-unui-adversar-politic/

  Ce a spus Pelosi despre Trump este valabil si pentru Orban.

 2. Iohannis în Germania: atac la premierul Ungariei, Viktor Orban
  „Ce face vecinul din Ungaria în relatia cu Rusia, dar și cu partenerii europeni ar fi puțin deplasat”, a spus Iohannis.
  https://www.dcnews.ro/iohannis-vizita-in-germania-atac-al-pre-edintelui-la-premierul-ungariei-viktor-orban_468736.html
  Presa lui Viktor Orban îl atacă pe Klaus Iohannis cu fotografii trucate
  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/dw-presa-lui-viktor-orban-il-ataca-pe-klaus-iohannis-cu-fotografii-trucate-1141893
  „Seviciile” nu-l vor pe Iohannis!
  ,,În duminica alegerilor, Florian Coldea a făcut presiuni asupra lui Vasile Dâncu să-i dea în exit-poll la egalitate pe Dan Barna cu Viorica Dăncilă. Vasile Dâncu a refuzat.” Mai mult, același scenariu s-a aplicat și în cazul institutului lui Mirel Palada, unde s-a încercat același lucru.
  https://www.realitatea.net/adevaratul-motiv-al-infrangerii-lui-barna-a-fost-o-intoxicare_2231203.html
  Cozmin Gușă: mai mulți șefi sau rezerviști din servicii au gândit un plan prin intermediul căruia să-l scoată pe Klaus Iohannis de pe șine, „miza ar fi fost anti-Iohannis, pentru ca atât Florian Coldea, cât și Laura Codruța Kovesi, ei sunt suparati, considerand ca in pofida faptului ca au incalcat legea amandoi, Iohannis ar fi trebuit sa îi susţină, fara niciun argument.”
  https://www.stiripesurse.ro/cozmin-gusa-ipoteza-bomba-intalnire-secreta-la-cel-mai-inalt-nivel-impotriva-lui-iohannis_1402635.html

 3. Rusia a preluat controlul asupra unui aerodrom abandonat de trupele americane în nordul Siriei
  https://www.stiripesurse.ro/rusia-a-anuntat-ca-a-preluat-controlul-asupra-unui-aerodrom-abandonat-de-trupele-americane-in-nordul-siriei_1402712.html
  Rusia mută elicoptere la granița turco-siriană
  https://evz.ro/rusia-muta-elicoptere-la-granita-turco-siriana.html
  Rusia renunţă la un protocol din Convenția de la Geneva pentru că „ar putea fi folosită în mod abuziv de alte state”.
  Incă de la implicarea sa în războiul civil din Siria, Federaţia Rusă a fost acuzată de mai multe ori de faptul că operaţiunile ei militare ar fi lăsat în urmă un număr mare de civili morţi.
  https://www.b1.ro/stiri/externe/b1-rusia-renunta-la-un-protocol-din-conventia-de-la-geneva-de-teama-unor-abuzuri-305167.html
  Putin vrea sa cucereasca noi galaxii: Rusia pregateste doua experimente pentru simularea de zboruri intergalactice cu echipaj uman
  http://www.ziare.com/international/rusia/rusia-pregateste-doua-experimente-pentru-simularea-de-zboruri-intergalactice-cu-echipaj-uman-1585710

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.